Tips Puno: 24 uur in Puno, bezoek het Titicacameer

Puno is geen mooie of leuke stad om te verblijven, maar is wel een fijne uitvalsbasis voor het bezoeken van het Titicacameer. Het Titicacameer is het grootste meer van Zuid-Amerika. Het ligt in de Andes tussen Peru en Bolivia op 3812 meter boven de zeespiegel. Wil je weten waar je fijn kunt overnachten of lekker kunt eten in Puno? Lees hier onze tips Puno. Tijdens onze Route Peru in 4-5 weken bezochten wij Puno. 

Tips Puno

Overnachten in Puno

Een heel fijn verblijf is het Tayka Hostel. De staff is heel vriendelijk en helpt je met alles. Erg goedkoop is de overnachting ook voor wat je krijgt, want er zit ook een goed ontbijt bij. Daarnaast is het heel makkelijk om vanaf hier verschillende tours te boeken naar het Titicacameer.

Ga naar de leukste bar in Puno: Positive

De leukste bar in Puno is toch wel Positive. Je kunt hier heerlijke drankjes drinken, zoals Pisco sour. Ook als er belangrijke sportwedstrijden uitgezonden worden is het hier fantastisch, zoals Champions League etc. Daarnaast waren de snacks ook verassend goed! Probeer zeker de Hotwings en de Trout!

Tips Puno: Drankje doen bij Positive Bar

Tips Puno: Drankje doen bij Positive Bar

Breng een bezoek aan de Floating Islands Uros

Vanaf Puno kun je een halve of hele dag tour boeken richting Uros (de drijvende eilanden). Een halve dag voor ons was meer als genoeg. Het is bijzonder om te zien hoe de mensen hier op de drijvende eilanden leven en hoe deze eilanden gemaakt zijn. Maar van de andere kant het is erg toeristisch en het voelt allemaal een beetje nep aan. Toch vonden we het wel de moeite waard om even gezien te hebben, vandaar dat we ook maar een halve dag tour aanraden. We boekten onze halve dag tour met Inca Paradise. Er zijn nog veel meerdere tours mogelijk vanuit Puno, zo kun je ook slapen bij de locals op een van de eilanden (Uros, Taquile en Amantani).

 Tips Puno: Bezoek de Floating Island Uros 

Tips Puno: Bezoek de Floating Island Uros

Oversteek maken naar Bolivia

Vanaf Puno is het heel makkelijk om de grens over te steken naar Bolivia. In Puno boek je een busticket naar La Paz of Copacabana. De bus wacht dan totdat iedereen een exit stempel gehaald heeft, vervolgens loop je 2 minuten de grens over voor de ‘in’ stempel van Bolivia. De bus wacht hier weer op iedereen. Voor ons was dit de snelste grensovergang ooit. Alle grenzen zijn we overgestoken vanaf Colombia tot Bolivia. In totaal hebben we nog geen 5 minuten hoeven wachten. Bustickets kun je kopen op Terminal Terrestre Puno.

Puno naar Arequipa of Cuzco?

Vanaf Puno (Terminal Terrestre Puno) kun je ook weer heel makkelijk transport regelen richting Arequipa of Cuzco. Puno naar Cuzco duurt zo’n 6-7 uur met de bus. Van Puno naar Arequipa duurt ook zo’n 6-7 uur met de bus.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *