Tips voor een bezoek aan Addo Elephant National Park

Het Krugerpark is natuurlijk het mooiste en grootste safaripark ter wereld. Maar ga je naar Zuid-Afrika, dan mag een bezoek aan Addo Elephant National Park ook zeker niet ontbreken! Ga je de tuinroute rijden? Dan is dit heel makkelijk met een bezoek aan Addo Elephant National Park te combineren. De naam doet het al een beetje vermoeden, er leven in dit park heel veel olifanten. Des al niet te min is het hier ook mogelijk om de BIG FIVE te spotten. Wij hebben alle informatie en tips verzameld voor jou bezoek aan Addo Elephant Park.

Dagbezoek aan Addo Elephant National Park

Voor een dagbezoek is geen reservering vereist. Je kunt in Addo Elephant National park op zoek gaan naar dieren in het wild vanuit je eigen auto of middels begeleide game drives. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden tot paardrijden en hikes.

Openingstijden van het park

De hoofdreceptie en -ingang is van 7:00 tot 19:00 open.

Het klimaat

De temperaturen kunnen aardig oplopen in Addo Elephant National Park in de zomer ( november tot februari ), het is hier meestal tussen de 30 en 40 graden Celsius. De winterdagen zijn mild, maar wel erg koud ’s nachts met soms voorkomende vorst. Er valt niet veel regen in Addo Elephant National Park gedurende het jaar.

Kosten voor het bezoeken van Addo Elephant National Park

De entreekosten van het park zijn per persoon. Entree is 307 R per persoon ( 18,50 ).

Een mooie route door het Addo Elephant Park

De wegen in Addo Elephant National Park zijn goed begaanbaar. Dit park is uiterst geschikt om zelf door het park te rijden. Vertrek vroeg in de ochtend, zodat je de meeste kans hebt op het spotten van dieren. In de ochtend en op de late avond zijn de dieren het actiefst.  Bij de hoofdingang van het park hangt ook een bord. Op dit bord wordt aangegeven waar de verschillende dieren voor het laatst gespot zijn door andere bezoekers. Dus mocht je nog specifiek op zoek zijn naar een diersoort, kijk voordat je rijdt even op dit bord.

Routemap Addo Elephant National Park

Hieronder hebben we de route kaart van Addo Elephant National Park weergeven. Om zoveel mogelijk in een dag te zien, raden we aan om het park via Addo Main Camp binnen te gaan. Vanaf hier kun je allerlei verschillende loops maken. Rij zoveel mogelijk langs de waterpoelen. Hier heb je de meeste kans op het bezichtigen van grote kuddes olifanten. Een olifant is niet te missen in Addo Elephant National Park. Neem vervolgens altijd de route richting het zuiden naar Matyholweni Gate. Hier kun je het park weer verlaten.

Tips voor je route door Addo Elephant National Park

  • Rij richting de waterpoelen, bij hete dagen heb je hier de meeste kans op het bezichtigen van grote kuddes olifanten. Een olifant is niet te missen in Addo Elephant National Park
  • Leeuwen en Hyana’s worden het vaakst gezien in de vroege ochtend of in de avond en nacht.
  • Benzine is beschikbaar in het park
  • Zorg voor een verrekijker en een goede camera
  • Muggenspray wordt in de zomer aanbevolen
  • Het gebied is malaria vrij
  • Vertrek vroeg in de ochtend
  • Als je olifanten tegenkomt, geef ze dan altijd genoeg ruimte

 

Routemap Addo Elephant National Park

Overnachten rondom Addo Elephant National Park?

Het dorpje Addo is een perfecte uitvalsbasis wanneer je het park wilt gaan bezoeken. Dit dorpje ligt net buiten Addo Elephant Park, op een kwartiertje rijden afstand. Wij verbleven in Addo African Home en kunnen dit iedereen aanbevelen! Je slaapt hier in heel schattige, romantische Afrikaanse hutjes. Ook is er een natuur- zwembad aanwezig. Heerlijk dus om hier te vertoeven. Ook voor eten hoef je niet ver weg, want er is ook een restaurant bij het verblijf. Het ideaalste is om de dag voor het bezoeken van Addo Elephant National Park hier aan te komen en ook na een hele dag wildlife spotten hier weer tot terug te komen. We raden aan om twee nachten hier te verblijven, tijdens je rondreis door Zuid-Afrika!

Addo African Home, ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van Addo Elephant National Park

Addo African Home, ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van Addo Elephant National Park

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *