Een mooie Route door het Krugerpark in Zuid-Afrika

Het Krugerpark is een groot wildpark in het Noord-Oosten van Zuid-Afrika. Het is het meest bekende en grootste safaripark ter wereld en je vind er ontzettend veel dieren. Hier kun je o.a. de BIG FIVE spotten: de leeuw, buffel, luipaard, neushoorn en de olifant. Een safari in het Krugerpark is voor bijna iedereen het hoogtepunt van zijn of haar reis door Zuid-Afrika. Het Krugerpark is 360km lang en 60km breed en heeft een totale oppervlakte van ongeveer  20.000 km². Dit is ongeveer de helft qua oppervlakte van Nederland. Een leuke route door het Krugerpark maken vergt daarom ook een goede voorbereiding. Wij helpen jou graag met het maken van een mooie route door het Krugerpark. 

Tips voor het maken van een mooie route door het Krugerpark:

Het bezoeken van het Krugerpark:

Er zijn verschillende manieren om het Krugerpark te bezoeken:

  • Middels een eigen of gehuurde auto
  • Een safari dagtour
  • Meerdaagse georganiseerde tours

Zelf bezochten wij het Krugerpark met onze gehuurde auto. Dit raad ik iedereen aan. Bij de andere mogelijkheden heb je minder vrijheid en staat vaak de hele tour al vast. En wat is er nu leuker om zelf door het park rond te rijden en op zoek te gaan naar wildlife. Zeker als je meerdere dagen in het Krugerpark hebt. Heb je maar een dag in het Krugerpark, dan zou ik een safari dagtour overwegen! De kans is groter dat je meer dieren zult zien, omdat de rangers goed weten op welke plekken de dieren zich meestal bevinden. Maar ook hier zijn geen garanties voor. Het hangt van je eigen wensen af!

Ons advies is het zelf rijden wel te combineren met game drives georganiseerd vanuit de restcamps.

Route door het Krugerpark:

Hieronder vind je een kaart van het Krugerpark. Deze weergeeft de geasfalteerde wegen in het Krugerpark aan, zoals je ziet is het park ontzettend groot. Het park heeft 11 verschillende gates voor het binnenkomen van het park, waarvan er twee vanaf de grens van Mozambique komen. Overnacht je in een van de camps in het Krugerpark, dan hoef je nog niet direct entreegeld te betalen bij de gate. Deze betaal je pas bij de overnachting bij je camp.

Een route maken door het Krugerpark is afhankelijk van het aantal dagen dat je er verblijft. Zelf zou ik iedereen aanraden om minimaal 2 nachten te verblijven in het Krugerpark, mits je de tijd hiervoor hebt.

Routekaart Krugerpark

Onze route door het Krugerpark:

Wij verbleven 2 nachten in het Krugerpark. De eerste nacht verbleven we in Olifants Camp en de tweede in Lower Sabie. Bij de ingang: Phalaborwa gingen we het park in, om vervolgens naar Olifants Camp te rijden. We kozen voor deze ingang, omdat we graag het midden en het zuiden van het Krugerpark wilden ontdekken. Het noorden hebben we bewust weggelaten, omdat hier een stuk minder dieren zitten. Daarnaast moet je ergens keuzes maken en dit afstemmen op het aantal dagen die je hebt in het Krugerpark.

Route door het Krugerpark: Overnachting in Olifants Camp

Route door het Krugerpark: Overnachting in Olifants Camp

De eerste dag reden we dus van Phalaborwa richting Olifants Camp. In totaal is deze route 84 km. Afhankelijk van hoe vaak je stopt duurt deze weg gemiddeld tussen de 2 en 3 uur. Onderweg kun je nog verschillende zijwegen nemen als je wilt, deze zijn ongeasfalteerd. Na aankomst in Olifants Camp besloten we om een game-drive te doen. Ons hoogtepunt van deze game-drive was het zien van een baby luipaard en daarnaast ook een volwassen luipaard!

Krugerpark: Baby Luipaard

Krugerpark: Baby Luipaard

De volgende dag reden we van Olifants Camp richting Lower Sabie, waar we in de middag een tussenstop maakte bij Satara om te lunchen. Deze route was in totaal 152,8 km. Afhankelijk van hoe vaak je stopt, trek hier zeker 4 uur voor uit. Rondom Lower Sabie zijn heel veel dieren te vinden. Dit komt mede omdat er veel water rondom Lower Sabie te vinden is. Ook hier deden we weer een game-drive, dit maal waren de leeuwen op 3 meter afstand ons hoogtepunt.

Route door het Krugerpark in 1 dag:

Mocht je een dag de tijd hebben voor het Krugerpark. Zou ik je aanraden om het zuiden van het Krugerpark te pakken. In het zuiden regent het meer, waardoor er meer water is en er dus ook meer wild te vinden is. Alle dieren moeten zich tenslotte van water voorzien. De ene vaker als de ander, maar dit zorgt ervoor dat het rondom rivieren vaak druk is met dieren.

Tip: Bij iedere camp hangt een groot bord met gespotte dieren van de dag zelf en de dag ervoor. Hier kunnen mensen aangeven waar ze bepaalde dieren gespot hebben. Erg handig voor als je zelf op zoek gaat naar een bepaald diersoort. 
Zebra in het Krugerpark

Zebra in het Krugerpark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *