Tsitsikamma National Park: Alle informatie en tips!

Tsitsikamma National Park ligt aan de kustlijn, tussen Plettensbergbaai en Jeffrey’s Baai in. Je komt hier niet om de ‘Big Five’ te spotten, maar wel voor de schitterende natuur. Het park staat bekend als een van de mooiste natuurparken in Zuid-Afrika. Het Tsitsikamma National Park is onderdeel van de Garden Route. Het wordt ook wel eens de tuin van de Garden route genoemd. Naast de mooie natuur in dit park kun je ook een tal aan sportieve activiteiten doen. Lees hier alle informatie over het nationale park en wat er te doen. 

Alle informatie en tips

Algemene informatie

Het park is geopend van 7:00 tot 19:00 iedere dag.  De entree bedraagt 235 rand per persoon (December, 2018).

Tsitsikamma National Park

Tsitsikamma National Park

Wat te doen in Tsitsikamma National Park?

Storms River Kayak & Lilo

Een populaire activiteit is het Kayakken & Lilo. Tijdens deze activiteit kayak je onder de beroemde suspension bridge door. Vervolgens vervolg je de kayaktour over de storms rivier. Deze brengt je langs mooie kliffen en grotten met vleermuizen. Wanneer de rivier smaller wordt, wissel je over op een Lilo. Dit is een soort van opblaasbaar matras waar je met je buik op ligt en peddelt met je handen door het water. Op het laatste heb je ook nog de mogelijkheid tot cliff springen! De tour duurt 2-3 uur in totaal. Het is een schitterende tocht, maar wij vonden het achteraf wel veel geld als je alles bij elkaar op telt.

Kosten activiteit: 600 Rand Huur wetsuit: 90 Rand Huur waterschoenen: 40 Rand Kosten entreepark: 235 Rand

 

Kayakken in Tsitsikamma National Park

Kayakken in Tsitsikamma National Park

Bungeejumpen van de Bloukrans River Bridge

Je kunt met de auto over de brug heen rijden, maar je kunt er ook vanaf springen. Precies in het midden, onder de weg zit het spring station. Deze bungeejump is razend populair. De Bloukrans River Bridge is de hoogste brug bungeejump van de wereld. Spring hier 216 meter naar beneden! Durf je niet, dan is alleen kijken van een afstandje al de moeite waard.

Kosten bungeejump: 1350 Rand Geen entreekosten voor het park hier te betalen

Bungeejumpen van de Bloukrans River Bridge

Bungeejumpen van de Bloukrans River Bridge

Wandelen in Tsitsikamma National Park

Er zijn verschillende trails in Tsitsikamma National Park. Hieronder zullen we er een aantal uitlichten.

Mouth Trail ( 2 KM – 1 uur ):
Dit is de meest populaire trail in het nationale park. Deze wandeling brengt je namelijk naar de beroemde hangbrug. De gehele hike loop je op een soort van houten balkon met traptreden en vlakke stukken. De trail is kort, maar wel even behoorlijk klimmen.

Waterfall Trail ( 6km – 3 uur):
Deze wandeling brengt je naar een spectaculaire waterval die eindigt in de oceaan. De eerste 3KM loop je over de beroemde Otter Trail. De Otter Trail is een meerdaagse wandeltocht door het park. Om de Ottertrail te lopen heb je een permit nodig. De hike is one-way, dus 3km heen en dezelfde weg 3km terug. Ook hier maak je weer behoorlijk wat hoogtemeters langs de kustlijn.

Mouth Trail in Tsitsikamma National Park

Mouth Trail in Tsitsikamma National Park

Overnachten in Tsitsikamma National Park

Wanneer je wilt overnachten in dit National Park dan zijn er verschillende accommodaties beschikbaar.  Deze accommodaties kan je alleen boeken op de officiële site van alle National Parks in Zuid-Afrika. Daarnaast bestaat er ook een mogelijkheid tot camperen in het park. Er zijn twee campingspots.

Leuke plekken om te overnachten net buiten het Tsitsikamma National Park. Deze accommodaties hebben een ideale uitvalsbasis voor het Tsitsikamma National Park.

Fijnbosch Cottage and Camping
The Village Lodge

Tsitsikamma National Park: The Village Lodge

Tsitsikamma National Park: The Village Lodge

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *