Het beklimmen van de Lion’s Head in Kaapstad

In ongeveer een uur beklim je deze 669 meter hoge berg. Vanaf de top van de Lion’s Head heb je een schitterend uitzicht over de hele stad! Een 360 graden uitzicht. Er zitten geen kosten aan het beklimmen van de Lion’s Head. Lees hier alle informatie over het beklimmen van de Lion’s Head in Kaapstad. Eigenlijk een veel mooiere klim dan de bekende Tafelberg. 

De Lion’s Head in Kaapstad

De Lion’s Head is met een hoogte van 669 meter een stuk minder hoog dan de 1085 meter hoge Tafelberg . Maar de klim en het uitzicht vonden wij een stuk mooier. Vanaf de top heb je een schitterend 360 graden uitzicht over de hele stad. De top bereiken is een avontuur op zich, maar voor iedereen die een beetje fit is wel prima te doen. De naam Lion’s Head is te danken aan dat er een liggende leeuw in de berg is te herkennen, met Lion’s Head als hoofd van deze liggende leeuw. Het startpunt van de Lion’s Head beklimming is bij de Signal Hill Road.

Lion's Head beklimmen

Grandioos uitzicht op de top

Duur van de beklimming

Het eerste deel van de beklimming is een vals plat vlakke weg, deze weg is goed begaanbaar. Vervolgens gaat de weg over in ‘stenen’ trappen. Het laatste deel kun je kiezen uit een makkelijkere of moeilijkere route. Het ene deel gaat langs stalen kettingen en het andere deel is meer klim en klauter werk. Wij deden ongeveer een uur over om de top van de Lion’s Head te bereiken, waarbij we ook een uitstapje deden naar Wally’s Cave.

Moeilijkere route genomen, lekker klimmen en klauteren

Moeilijkere route genomen, lekker klimmen en klauteren

Wanneer de Lion’s Head te beklimmen

In principe kun je op ieder moment van de dag de Lion’s Head beklimmen. Let er wel op dat het midden op de dag wel erg warm kan zijn. De populairste momenten om de beklimming te doen zijn met zonsondergang en met zonsopkomst. Maar op deze momenten is het dan ook wel een stuk drukker op de berg.

Onderweg.. weer een grandioos uitzicht

Onderweg.. weer een grandioos uitzicht

Trek ruim een uur voor het beklimmen van de Lion’s Head, dan moet je zeker op tijd zijn voor het bekijken van eventuele zonsopgang en zonsondergang. Nadeel van zonsondergang is dat je in het donker naar beneden moet, sommige delen lijken ons persoonlijk niet fijn om te moeten afdalen in het donker. Zorg in dit geval wel altijd voor een hoofd zaklamp! De zaklamp van je telefoon kan je natuurlijk ook gebruiken, maar het is fijn om je handen vrij te hebben! Zelf zijn wij midden op de dag de Lion’s Head opgegaan. Het was wel erg warm, maar met voldoende drinken was het voor ons prima te doen en bovenop de top was het erg rustig!

Klimmen en klauteren

Klimmen en klauteren

Het weer bij het beklimmen van de Lion’s Head

Hou er rekening mee dat de Lion’s Head ook regelmatig in de wolken ligt. Wacht met het beklimmen van de Lion’s Head daarom niet tot je laatste dag in Kaapstad. Van de 5 dagen dat wij in Kaapstad waren, lag de Lion’s Head 2 dagen in de wolken en kon je deze niet beklimmen. Nouja, je kon hem wel beklimmen, maar dan had je geen uitzicht op de top. Dit wil je natuurlijk ook niet!

Op de top!

Op de top!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *