Tips Kaapstad: De 10x leukste bezienswaardigheden

Voor ons is Kaapstad de #1 stad van de wereld! De stad ligt heerlijk aan het water, maar daarnaast ook weer midden in de natuur en de bergen. Er zijn veel gezellige restaurants en bars en in de omgeving zijn heel veel leuke bezienswaardigheden te vinden. Breng een bezoek aan Robbeneiland, beklim de tafelberg of de Lion’s Head, bezoek Kaap de Goede Hoop en nog veel meer. Lees hieronder onze tips Kaapstad: Ontdek de leukste bezienswaardigheden. 

Tips Kaapstad, 10x de leukste bezienswaardigheden

#1 Paragliden van de Signal Hill

Een super toffe manier om Kaapstad vanuit de lucht te beschouwen is middels paragliden. Je rent de heuvel, de  Signal Hill af en vervolgens zweef je in alle rust boven de stad. Vanaf hier heb je een onwijs mooi uitzicht over de tafelberg, lion’s head en het WK voetbalstadion. Een goede en veilige organisatie hiervoor is: Para-taxi.

Tips Kaapstad: Paragliden vanaf de Signal Hill

Tips Kaapstad: Paragliden vanaf de Signal Hill

#2 Het beklimmen van de Lion’s Head

In ongeveer een uur beklim je deze 669 meter hoge berg. Vanaf de top van de Lion’s Head heb je een schitterend uitzicht over de hele stad! Een 360 graden uitzicht. Er zitten geen kosten aan het beklimmen van de Lion’s Head.

Tips Kaapstad: Beklimmen van de Lion's Head

Tips Kaapstad: Beklimmen van de Lion’s Head

#3 Kooiduiken met haaien

Gansbaai is wereldberoemd door het kooiduiken met haaien en wordt niet voor niets The Great White Shark Capital of the World genoemd. Op ongeveer twee uur rijden van Kaapstad kun je gaan kooiduiken met witte haaien! Benieuwd naar onze ervaring met het kooiduiken met haaien, lees dan hier verder!

Kosten: 1970 rand voor volwassenen, 1370 rand voor kinderen.
Tips Kaapstad: Kooiduiken met Haaien in Gansbaa

Tips Kaapstad: Kooiduiken met Haaien in Gansbaai

#4 Bezoek de V&A Foodmarket

Lekker bourgondisch! Ze hebben hier werkelijk waar van allerlei lekkers. In deze fabriekshal staan allerlei verschillende eetkraampjes. Hier vind je allerlei Afrikaanse gerechten, maar ook dingen zoals, thais, sushi en truffelfrietjes. Heerlijk en ook nog eens voor een betaalbare prijs! De V&A Foodmarket is iedere dag van 10:00 tot 20:00 geopend en in het weekend tot 21:00. Tijdens ons verblijf in Kaapstad zijn wij hier wel drie keer wezen eten. De V&A Foodmarket ligt in V&A Waterfront. Dit is het historisch hart van de haven van Kaapstad.

Tips Kaapstad: Bezoek V&A Foodmarket

Tips Kaapstad: Bezoek V&A Foodmarket

#5 Maak een ritje in de Hop on -Hop Off bus

We moeten eerlijk zijn dat dit normaal echt ons ding niet is, een hop on hop off bus. Maar in Kaapstad is het de ideale manier van transport. Daarnaast leer en zie je onderweg ook nog eens veel van de stad. De bus heeft verschillende lijnen die je kunt nemen. Zo gaat er ook een lijn langs Kaap de Goede Hoop.

Kosten: 200 Rand voor volwassenen 100 Rand voor kinderen
Tips Kaapstad: Maak een ritje in de Hop on Hop Off bus

Tips Kaapstad: Maak een ritje in de Hop on Hop Off bus

#5 Bezoek de gevangenis van Nelson Mandela op Robbeneiland

Heel erg toeristisch, maar ook erg bijzonder. Robbeneiland ligt een paar kilometer voor de kust van Kaapstad. Hier vind je de gevangenis waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen heeft gezeten.
Wil je het Robbeneiland bezoeken, haal dan een paar dagen eerder je kaartjes bij de Clock Tower in V&A Waterfront. Deze kaartjes zijn vaak uitverkocht. Ook kun je via internet kaartjes bestellen.

Kosten: 360 Rand voor volwassen  200 Rand voor kinderen onder de 18 jaar
Tips Kaapstad: Bezoek Robbeneiland

Tips Kaapstad: Bezoek Robbeneiland

#6 Beklim of ga per kabelbaan de tafelberg op

De tafelberg is in totaal 1085 meter hoog.  Je kunt op twee manieren de tafelberg op, met de kabelbaan of wandelend. Het voordeel van wandelen is dat het je niks kost. Maar het is wel een zware klim en kost je in verhouding een stuk meer tijd. De andere optie is per kabelbaan omhoog gaan. Tot slot is een combinatie ook mogelijk van de twee. Lees hier meer informatie over de Tafelberg.

Kosten: 330 Rand een Retour (voor 13:00 )  290 Rand een Retour (na 13:00 )  151 Rand een enkeltje

#7 Neem de wijntram langs de wijngaarden in Franschhoek

Franschhoek ligt ongeveer een uur rijden van Kaapstad. Een leuke manier om je te verplaatsen is met de wijntram in Franschhoek. Dit is een ‘hop-on-hop-off’ tram en tram-bus die je helpt de Franschhoek vallei te ontdekken. Deze wijntram brengt je van wijnhuis of wijngaard naar de volgende wijnhuis of wijngaard. Een ideale en unieke manier om deel te nemen aan allerlei proeverijen. Op deze manier hoef je geen rekening te houden met je alcoholpercentage.

De kosten zijn 240 Rand voor de wijntram
Tips Kaapstad: De wijntram in Franschhoek

Tips Kaapstad: De wijntram in Franschhoek

#8 Bezoek Kaap de Goede Hoop

Kaap de goede hoop, het meest zuid-westelijke punt van Afrika. De hoge kliffen en de zee geven je echt het idee dat je het einde van Afrika breikt hebt. Loop naar Cape point naar de vuurtoren. Een steile wandeling brengt je vanaf de parkeerplaats van Cape Point naar de vuurtoren. Vanaf hier heb je een grandioos uitzicht. Helaas is de entree prijs schandalig duur.

Kosten: 303 Rand per persoon
Tips Kaapstad: Bezoek Kaap de Goede Hoop

Tips Kaapstad: Bezoek Kaap de Goede Hoop

#9 Ga zwemmen met Pinguin’s op Boulder’s Beach

Bij Boulder’s beach kun je de vele pinguins spotten. Daarnaast kun je een stukje verder op zelfs zwemmen met de pinguins. Hoe leuk is dit! Boulder’s Beach is goed te combineren met Kaap de goede hoop op een dag.

Kosten: 152 Rand per persoon
Tips Kaapstad: Zwem met pinguins bij Boulder's Beach

Tips Kaapstad: Zwem met pinguins bij Boulder’s Beach

#10 Ga surfen bij Muizenberg

Op ongeveer een half uur rijden van Kaapstad vind je het surfersdorp Muizenberg. Hier vind je ook deze typerende gekleurde huisjes. Het is een beginners plek voor surfers. Ideaal voor als je nog nooit gesurfd hebt om hier eens een eerste surfles te nemen. Ook vanaf het strand heb je een geweldig uitzicht en het is alleen al leuk om even de gekleurde huisjes te bekijken.

Tips Kaapstad: Ga surfen bij Muizenberg

Tips Kaapstad: Ga surfen bij Muizenberg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *