Tips voor Yosemite National Park

Op een kleine 4 uur van San Francisco sta je ineens in de prachtige natuur. Yosemite National park is een schitterend natuurpark dat niet mag ontbreken tijdens de Route West-Amerika in 3-4 weken. Yosemite National Park is een nationaal park in het oosten van Californië. Het heeft een oppervlakte van meer dan 3.000 km². Het is een van de eerste nationale parken van de VS en de wereld. Sinds 1984 staat het natuurpark op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Yosemite National park trekt jaarlijks meer als 3.000.000 bezoekers. Hierbij onze tips voor Yosemite National Park!

Zelf vinden wij Yosemite National Park het mooiste Nationale Park dat wij bezocht hebben in de VS.  Yosemite is ontzettend afwisselend: gletsjers, bergen, watervallen, rivieren, veel wilde dieren en vogels. Ook staan de grootste sequoiabomen ter wereld in Yosemite National Park. Daarnaast kun je er enorm veel hikes doen met schitterende uitzichten. Helaas hebben wij geen beren gespot.

Uitzicht Yosemite National Park

Tips voor Yosemite: Overnachten

Als je wilt overnachting in Yosemite National park dan is het noodzakelijk om zo vroeg mogelijk van te voren te reserveren. Tussen Juni en September is het meestal erg druk in Yosemite National Park. Binnen Yosemite National Park kun je overnachten in Half Dome Village, Housekeeping Camp, Yosemite valley Lodge, the Majestic Yosemite Hotel. Voor campings zijn er speciale reservering-acties op zeer precieze tijdstippen.

Zelf hebben wij overnacht in Yosemite National Park in Half Dome Village. Half Dome Village ligt midden in Yosemite Valley. Half Dome Village is de goedkoopste overnachting mogelijkheid binnen Yosemite National Park.  De tenten zijn voorzien van een bed en een kast. Ook elektriciteit is aanwezig!! Elke tent is voorzien van een ‘bear locker’ . Dit is het groene kluisje buiten de tent waar alle etenswaren en cosmetica in moeten.  Ja.. want er is een kans dat je beren tegenkomt..al is deze kans wel heel klein.. toch blijft het spannend om ’s nachts naar de toilet te gaan.

Onze tent in Half Dome Village met de bearlocker

Ons bed in Half Dome Village

’s Nachts koelt het erg af in Yosemite National Park. Dit hebben wij dan ook geweten tijdens onze overnachting in Half Dome Village..Brrrr.. Ondanks dat wij voor een verwarmde tent hadden gekozen, werkte de verwarming ’s nachts niet. Na afloop hebben wij wel keurig het geld teruggekregen hiervoor. Dus zorg voor voldoende extra warme kleding al lijkt dit overdag niet nodig.

Ondanks dat het overnachten in Yosemite National Park aan de prijzige kant is raden wij het iedereen aan. Wat is er nu leuker als ’s ochtends midden in de natuur je tanden te moeten poetsen en direct de bergen in te kunnen.

Tandenpoetsen in Curry Village

Tips voor Yosemite Park

Wij zijn zelf drie dagen in Yosemite Park verbleven en hebben hier ontzettend veel mooie dingen kunnen zien. De volgende dingen moet je echt doen en zijn onze top 10 tips voor Yosemite!

  • Half Dome, een ontzettend vette hike al moet je er wel ontzettend vroeg bij zijn om een zogeheten permit te regelen. Iedere dag mogen er maximaal 300 hikers de klim naar de top van de Half Dome doen.
  • Yosemite Falls, volg de Mist Trail en je komt vanzelf bij de watervallen uit. Onderschat het zeker niet, wij kwamen genoeg mensen tegen die zonder goede voorbereiding terug moesten door het niet mee nemen van voldoende water/eten en slechte kleding. De laatste plek om water bij te vullen is na de eerste brug (aan de voet van de eerste waterval).
  • El Capitan
  • Tunnelview
  • Glacier Point
  • Maripossa Grove
  • Vernal & Nevada Falls
  • Tioga Pass/Road, wij gingen vanuit Yosemite richting Death Valley/Las Vegas. Onze tip, neem de Tiago Pass! Wat een geweldige route met ontzettend mooie uitzichtpunten. Let op! Het hoogste punt ligt op 3300 meter. De weg is sneeuwvrij vanaf juni tot oktober/november. Buiten deze periode is deze weg dus niet begaanbaar.

Half Dome ’s ochtends vroeg

Bovenaan de Vernall waterval op de Mist Trail

Tioga road

Dit waren onze tips voor Yosemite. Lees verder voor meer tips tijdens je rondreis door West-Amerika.

Lees meer:

 

One Ping

  1. Pingback: West-Amerika in 4 weken • De Wereldreizigers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *