Tips San Francisco, onze favoriete stad in Amerika

Wij vinden San Francisco de leukste stad van de VS en mag daarom ook niet ontbreken tijdens een reis door West-Amerika. San Francisco staat bekend als de meest liberale stad van de USA. Typerend voor San Francisco zijn de vele heuvels, de stad is in totaal op 43 heuvels gebouwd. Tips San Francisco lees je hieronder. 

Zelf hebben wij de stad fietsend verkend en hebben de nodige calorieën hier verbrand. Overigens is dit een fantastische manier om San Francisco te ontdekken. De afstanden zijn in San Francisco niet groot, zoals in andere steden in de USA. Het parkeren van een auto is daarnaast gigantisch duur in San Francisco. Wanneer San Francisco het start of eindpunt van jullie reis word, scheelt het een hoop $ om de auto pas later te huren of de auto al eerder in te leveren. San Francisco is prima met het openbare vervoer, fiets of lopend te verkennen.

Tip San Francisco: Fietsen

Fietsen in San Francisco

Daarnaast kun je ontzettend lekker eten en drinken in San Francisco, maar er is ook ontzettend veel te zien. Fiets over de Golden Gate Bridge, bezoek Alcatraz en maak een ritje met de oude kabeltram. Hieronder zullen wij de leukste tips San Francisco en bezienswaardigheden met jullie delen, met daarbij de aanbevelingen tot overnachtingen.

Tips San Francisco om te overnachten:

$ : HI San Francisco Fisherman’s Wharf Hostel (Vanaf 31 €))
$$: Hotel Grant Hotel (vanaf 100 €))
$$$: Grand Hyatt San Francisco Union Square (vanaf 302 €))

Zelf hebben wij een aantal nachten verbleven in HI San Francisco Fisherman’s Warf Hostel. Aangezien San Francisco een erg dure stad is hebben wij voor een meer budget accommodatie gekozen, om geld over te houden voor andere excursies. Vanuit ‘HI San Francisco Fisherman’s Warf Hostel heb je fantastisch uitzicht op de baai van San Francisco, de Golden Gate Bridge en Alcatraz. Daarnaast is het parkeren ook top geregeld. Dit is een van de weinige accommodaties in SF welke gratis parkeren aanbied. Prima hostel met vriendelijk personeel, goed werkende wifi en nette kamers. De locatie zit aan Fisherman’s Warf, je hoeft enkel een heuveltje af te lopen. Het is de perfecte uitvalsbasis voor je trip aan San Francisco.

Buiten San Francisco overnachten:

Een andere optie is om te overnachten in Best Western Plus El Rancho Inn. Dit hotel ligt direct naast het vliegveld, ten zuiden van San Francisco. Hier is het ook mogelijk om de auto gratis te parkeren en middels het openbaar vervoer goedkoop en snel naar het centrum te gaan. Best Western Plus El Rancho Inn biedt een gratis pendeldienst naar het nabijgelegen BART-station (Bay Area Rapid Transit), vanwaar San Francisco en Oakland gemakkelijk bereikbaar zijn. Het hotel beschikt verder over een fitnesscentrum en een verwarmd buitenzwembad. Overnachting vanaf ( € 89,- ).

Tips San Francisco bezienswaardigheden:

Alcatraz
In 1934 tot 1963 werd het Eiland Alcatraz gebruikt voor een zeer zwaar beveiligde gevangenis. Er zijn meerdere films over deze gevangenis gemaakt. Alcatraz is dus een must-see als je in San Francisco bent. Reserveer je kaarten vooraf. Alcatraz is een enorm populaire bezienswaardigheid. Het aantal mensen dat Alcatraz mag bezoeken per dag is beperkt. Reserveer daarom ruim van te voren (+/-3 maanden) je tickets. Zonder kaartjes hierheen gaan is geen optie. Leuk om te weten is dat ze ook audiotours in het Nederlands hebben.

Tips San Francisco Alcatraz gevangenis

Alcatraz gevangenis San Francisco

 • Golden Gate Bridge
 • Fisherman’s Warf
  Hier kun je heerlijk vis eten en vergeet niet naar Pier 39 te gaan waar tientallen zeehonden liggen te wachten op je.
 • Chinatown
 • Kabeltram
  Een leuke authentieke manier om San Francisco te verkennen is met de oude kabeltram. In totaal zijn er drie verschillende routes.
 • Lombard Street
  Meest unieke bochtige straat van de wereld waar je zelf doorheen  mag rijden met de auto.
 • Golden Gate Park
 • Fietsen huren
  Fiets door de stad en over de Golden Gate Bridge en verken de historische wijken aan het water met het levendige Sausalito.
Tips San Francisco Kabeltram San Francisco

Kabeltram San Francisco

Tips San Francisco Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge San Francisco

3 Comments

 1. Anita Reageer

  Super leuk om jullie reisverhalen te lezen! Dat helpt mij om onze rondreis door West-Amerika samen te stellen. We starten in LA en als we in San Francisco aankomen dan zit ik te dubben met de huurauto. Over het parkeren lees ik in SF dat het onwijs duur is. Wat hebben jullie gedaan met de auto in SF? Want ik lees dat jullie de auto wel direct op het vliegveld hebben opgehaald.

  1. Sandra Post author Reageer

   Hoi Anita,
   Wij konden de auto gratis parkeren bij ons hostel destijds gelukkig! In principe heb je de huurauto niet nodig denk in San Francisco! In de rest van SF is het parkeren ontzettend duur! Mocht je hetzelfde hostel boeken, dan kan je evt informeren of je hem toevallig nog steeds gratis in de buurt kan parkeren daar 🙂
   Heel veel plezier met jullie mooie reis!

   1. Anita Reageer

    Ha Sandra, ik zie dat ik ik nog helemaal geen berichtje heb teruggestuurd. Dank in ieder geval nog voor je reactie. Ik vind het regelen van het verblijf in San Francisco de meest uitdagende 😉

One Ping

 1. Pingback: West-Amerika in 4 weken • De Wereldreizigers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *