Sucre | Tips Sucre en handige informatie

Niet La Paz, maar Sucre is de hoofdstad van Bolivia. Sucre wordt ook wel de witte stad genoemd. Wanneer je door de stad loopt ben je omringd door mooie witte koloniale gebouwen. Het staat bekend om haar mooie architectuur, overal waar je kijkt vind je indrukwekkende gebouwen van vroeger. Tegenwoordig is Sucre vooral een studentenstad, er studeren veel Europeanen in Sucre om Spaans te leren. Naast het wandelen in de binnenstad zijn er nog een aantal dingen die je niet mag missen in Sucre. Bekijk hier onze Tips Sucre. Mocht je benieuwd geworden zijn naar onze verdere route door Bolivia? Check: Reisroute door Bolivia

Tips Sucre:

Hoe kom je er?

Eigenlijk rijden er wel vanuit elke stad bussen naar Sucre. De meeste bussen gaan vanuit La Paz naar Sucre, in totaal duurt deze reis ongeveer 12-14 uur met de bus. Sucre heeft ook een vliegveld dus het is ook mogelijk om naar Sucre te vliegen. Het is erg leuk om de mijnen in Potosi te bezoeken, dit kan vanaf Sucre, maar mocht je vervolgens naar Salar de Uyuni gaan. Dan is het leuk om ook een nachtje in Potosi te blijven slapen.

Bezoek de Centrale Markt in Sucre:

De centrale Markt in Sucre is een leuke authentieke Zuid-Amerikaanse markt. Drink hier een lekkere smoothie of geniet van de heerlijke taarten die je kunt proeven voor een spotprijsje. Ook kun je hier genieten van heerlijke Salteña’ s , het lokale gerechtje in Bolivia.

Tips Sucre: Bezoek de centrale markt in Sucre

Tips Sucre: Bezoek de centrale markt in Sucre

Tips Sucre: Relax in Parque Bolivar

Parque Bolivar is Sucre’s mooiste, maar ook het grootste park. In het midden van het park staat een Eiffeltoren, deze is door dezelfde man gebouwd als de echte Eiffeltoren. Geniet hier van de rust in het park en geniet van de schitterende gebouwen rondom het park.

Tips Sucre: Relaxen in Parque Boliviar

Tips Sucre: Relaxen in Parque Boliviar

Tips Sucre: Spelen in het grote dinosaurus speeltuin

Dit is vooral leuk als je met kinderen bent, naast Parque Boliviar zit een onwijs groot speeltuin in dinosaurussen stijl. Ontzettend leuk voor kinderen om hier een dagdeel te vertoeven.

Tips Sucre: Dinosaurus speeltuin

Tips Sucre: Dinosaurus speeltuin

Tips Sucre: Overnachten in Sucre

Een heel fijn verblijf waar wij zijn verbleven was Casa de Huespedes Isabella. Lekker ontbijt iedere ochtend en het hostel ligt op een fijne centrale plek in de stad. Een aanrader als je een betaalbare accommodatie zoekt.

Tips Sucre: Eet heerlijke Arepas en Cachapas bij Bienmesabe

Bienmesabe wordt gerund door een leuke Venezolaanse vrouw. Ze hebben hier echt heerlijke Arepas en Cachapas. Een arepa is een broodje gebakken van een gekookt maïsmeel-deeg met een heerlijke vulling. De Cachapas deed ons denken aan een goed gevulde pannenkoek. Bienmesabe is een echte aanrader voor een lekkere lunch.

Tips Sucre: Ga lunchen bij Biensambe

Tips Sucre: Ga lunchen bij Biensambe

Tips Sucre: Geniet van heerlijke eten bij Kaisek Sushi

Vooral de soepen zijn hier echt een aanrader! De Sushi wordt op een hele leuke manier geserveerd hier. Ondanks wij liever de Sushi dichter bij ‘zee’ eten, was deze zeker de moeite waard. Maar vooral de soepen waren nom nom.

Tips Sucre: Lekkere soep bij Kaisek Sushi

Tips Sucre: Lekkere Miso soep bij Kaisek Sushi

Tips Sucre: Chocolade proeven

Sucre staat bekend om haar heerlijke chocolade. Rondom Plaza 25 de Mayo zijn vele chocolateries te vinden. Bij Para Ti chocolates hebben wij heerlijke chocolade bonbons op, chocolade koffie en een chocolade ijsje. Helaas hebben we niet alle chocolateries bezocht, dit was slecht voor onze lijn 😉 Maar een bezoek aan een van de chocolateries mag niet ontbreken als je in Sucre bent!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *