Fietsen op de Death Road in Bolivia

De weg van La Paz naar Coroico (Yungas Road) was vroeger de gevaarlijkste weg van de wereld. Het was de enige verbinding tussen La Paz en de Amazone. Gemiddeld overleden hier 200-300 mensen per jaar. Deze weg werd in 1995 uitgeroepen tot de Death Road, de gevaarlijkste weg ter wereld. Sinds 2006 is er een nieuwe weg geopend tussen La Paz naar Coroico, waardoor er veel minder ongelukken gebeuren. Dit is tevens de duurste weg van heel Bolivia. Tegenwoordig wordt de Death Road vooral gebruikt door fietsers die deze weg willen trotseren. Fietsen op de Death Road in Bolivia is een super toffe ervaring, maar niet zonder gevaar. Als ware avonturier mag het fietsen op de Death Road dan ook niet ontbreken op je bucketlist! Mocht je benieuwd geworden zijn naar onze verdere route door Bolivia? Check: Reisroute door Bolivia

Fietsen op de Death Road in Bolivia

Je handen voelen vermoeider dan je benen zullen doen tijdens het fietsen op de Death Road. Na een paar kilometer heb je al kramp in je handen van het remmen. Tijdens het fietsen op de Death Road begin je op een hoogte van 4.700 meter tussen de sneeuwtoppen van het Andesgebergte. Vervolgens zul je naar 64 kilometer eindigen op een hoogte van 1100 meter, aan het begin van de Amazone.  Niet alleen het landschap, maar ook het klimaat verandert tijdens de afdaling.

Fietsen op de Death Road in Bolivia

Het fietsen op de Death Road is niet zonder gevaar. De wegen zijn op sommige plaatsen erg smal en grotendeels onverhard. Het is daarom erg belangrijk om een goede tourorganisatie te zoeken. Het is erg belangrijk dat je goede materialen hebt met ervaren gidsen. Je zult niet aan moeten denken dat een van je remmen het gaat begeven op deze weg..

Fietsen op de Death Road in Bolivia

Ride On Bolivia

Er zijn vele organisaties in La Paz die de Death Road aanbieden, waardoor je de bomen door het bos niet meer ziet. Graag delen wij onze ervaring. Wij hebben de Death Road gefietst met Ride On Bolivia en kunnen deze organisatie iedereen aanbevelen. Als eerst kregen we goede fietsen en kleding. Ride On Bolivia is de enige organisatie met knie en elleboog beschermers en full face helmen. We vertrokken met een kleine groep en fijne engels sprekende gidsen, Willy en Chello. Hele leuke gasten met veel humor, maar ook heel bekwaam en serieus betreft de veiligheid.

Fietsen op de Death Road in Bolivia

Fietsen op de Death Road in Bolivia

Onze ervaring met het fietsen op de Death Road:

Om 7:00 werden we opgepikt bij ons hostel Ananay in het centrum van La Paz. Vervolgens pikten we nog 3 andere fietsers op en was het nog een uur rijden naar het startpunt van de Death Road. Hier kregen we een heerlijk ontbijt met eigengemaakte bananencake, yoghurt en broodjes. Vervolgens trokken we onze kleding aan en konden we gaan.. VAMOS. Het eerste stuk is eigenlijk nog niet het officiële stuk van de Death Road. Hier rij je eerst op een verharde weg, maar dit is wel fijn om even te wennen aan de fietsen etc. Na 22 km begint eigenlijk de echte Death Road pas. Vanaf hier wordt het ook een stuk uitdagender.
Helaas hadden wij bijna de hele dag regen en bewolking, dit was iets minder. Maar dit mocht de pret niet onderdrukken. Het is werkelijk waar een schitterende afdaling en geeft een ware adrenaline kick. Wel hadden we de dag erna nog spierpijn in onze handen van het remmen. Maar we zijn erg blij dat we de Death Road gefietst hebben en overleefd 😉

SURVIVED!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *