5x doen in La Paz in Bolivia

La Paz is de hoogste grote stad ter wereld en ligt op 3660 meter hoogte. De stad is erg modern voor Boliviaanse begrippen en ligt in een schitterende omgeving tussen de bergen. La Paz is een van de snel groeiende steden van de wereld. Het meest unieke aan La Paz is wel de kabelbaan, deze is in 2014 geopend. Elk jaar komen er nieuwe verbindingen van de kabelbaan bij. Daarnaast zijn er nog veel meer dingen in en rond La Paz te doen. Check hieronder 5x Doen in La Paz! Op zoek naar een leuke route door Bolivia? Reisroute door Bolivia

5x Doen in La Paz

1. Ontdek La Paz met de Teleferico

De Teleferico loopt door heel La Paz heen. Ook verbind het El Alto middels de Teleferico met La Paz. Vanuit de Teleferico heb je ontzettend mooi uitzicht over de hele stad heen. Voordeel is ook nog eens dat deze kabelbaan spotgoedkoop is. Voor 3 sol pak je al de kabelbaan en voor 7 sol ben je helemaal aan de andere kant van de stad! Aanraders zijn om La Paz Sud te bezoeken en met zonsondergang richting El Alto te gaan voor een schitterend uitzicht.

5x doen in La Paz: Uitzicht over La Paz met de Telerifico

2. Doe een stadswandeling met Red Cap

Iedere dag kun je meedoen aan een stadswandeling met Red Cap. Om 11 en om 2 uur begint de tour vanaf het San Pedro plein. Vroeger was dit eveneens een free walking tour, maar door de overheid is dit niet meer toegestaan. Hierdoor zijn de kosten 20 sol geworden per persoon om deel te nemen. Het is een erg leuke en interessante manier om meer te weten te komen over La Paz. Met deze stadswandeling kom je langs Rodriquez Market, Witches Market, San Francisco Kerk en Plaza en Plaza Murrillo. We zijn veel te weten gekomen over La Paz en vooral over de lokale bevolking. Mocht je geen stadswandeling met Red Cap doen, ga dan wel langs bovenstaande plaatsen in La Paz!

Wist je dat vrouwen middels hun hoed hun relatiestatus laten zien ? Draagt de vrouw haar hoed schuin dan betekent dit dat ze single is. Wanneer de hoed recht gedragen wordt is ze bezet.

5x Doen in La Paz: Witches Market

5x Doen in La Paz: Witches Market

3. Fietsen op de Death Road

De weg van La Paz naar Coroico (Yungas Road) was vroeger de gevaarlijkste weg van de wereld. Het was de enige verbinding tussen La Paz en de Amazone. Op deze weg overleden jaarlijks 200-300 mensen. Hierdoor is deze weg in 1995 uitgeroepen tot de gevaarlijkste weg ter wereld, Death Road. Tegenwoordig wordt deze weg gebruikt door fietsers die deze gevaarlijke weg willen trotseren. Het is een super toffe ervaring, maar niet zonder gevaar. Maar als ware avonturier mag het fietsen op de Death Road niet ontbreken op je bucketlist. Lees hier meer over Fietsen op de Death Road

5x Doen in La Paz: Fietsen op de Death Road in Bolivia

5x Doen in La Paz: Fietsen op de Death Road in Bolivia

4. Beklimmen van de Huayna Potosi

Een Once in A Life Time ervaring is toch wel het beklimmen van de Huayna Potosi. Eigenlijk wou ik na het lezen van verhalen op internet deze berg geen eens gaan beklimmen, maar doordat onze Franse vrienden van de Salkantay Trek zo enthousiast waren en Brian maar bleef aanhouden zijn we toch gegaan. Helaas is het ons niet gelukt om voetstappen op de top van deze 6088m berg te zetten, maar toch kan ik trots terugkijken op deze ervaring en ben ik blij dat ik het toch gedaan heb. Wil je meer weten? Lees dan ons artikel: Het beklimmen van de Huayna Potosi 6088m. Foto hieronder is van de eerste dag, waarop je gaat leren ijsklimmen. Hoe vet!

5x Doen in La Paz: Huayna Potosi Beklimmen

5x Doen in La Paz: Huayna Potosi Beklimmen

5. Ga lekker eten in La Paz

La Paz heeft ontzettend goede restaurants. Weten waar je lekker kunt eten in La Paz. Check 5x lekker eten in La Paz.

5x Lekker eten in La Paz

5x Doen in La Paz: Lekker eten

Waar te overnachten in La Paz?

Overnachten in La Paz is relatief duur in vergelijking met andere plaatsen in Bolivia. Hou je van feesten en gezelligheid dan is Loki Hostel perfect voor jou. Hou je van meer rust, maar wil je toch op een centrale locatie zitten: Hostal Iskanwaya.

Loki Hostel
Hostal Iskanwaya

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *