5x lekker eten in La Paz in Bolivia

La Paz is de hoogste grote stad ter wereld en ligt op 3660 meter hoogte. La Paz is een van de snel groeiende steden van de wereld. De stad is erg modern voor Boliviaanse begrippen en ligt in een schitterende omgeving tussen de bergen. Het meest unieke aan La Paz is wel de kabelbaan, deze is in 2014 geopend. Daarnaast kun je ook heerlijk eten in La Paz. Benieuwd naar waar je lekker kunt eten? Wij deden alvast het voorwerk voor jullie, 5x lekker eten in La Paz! Mocht je benieuwd geworden zijn naar onze verdere route door Bolivia? Check: Reisroute door Bolivia

5x lekker eten in La Paz

1. Higher Ground Restaurant Cafe

Mmm.. heerlijk restaurant om lekker te ontbijten en/of lunchen. Deze smashed avocado toast was toch echt wel een hoogtepuntje tijdens ons verblijf in La Paz. Dit restaurant wordt gerund door een Australische man. Leuk om in de ‘menu’ kaart terug te lezen hoe hij in La Paz is beland. Probeer ook de koffie van de barista’s met een lekkere carrot cake.

5x lekker eten in La Paz: Higher Ground Restaurant Cafe

5x lekker eten in La Paz: Higher Ground Restaurant Cafe

2. Isu Sushi

Mocht je net als ons een verblijf hebben in het oude centrum van La Paz dan zul je even de moeite moeten nemen om bij Isu Sushi te komen. Isu Sushi ligt namelijk in het nieuwe / moderne gedeelte van La Paz, al komen hier nog niet zoveel toeristen. Met de kabelbaan (Teleferico) kun je hier gemakkelijk en goedkoop komen. Als je de kabelbaan uitstapt lijkt het eigenlijk net of je in een hele andere stad uitstapt. Isu Sushi is eigenlijk een soort van street food kraam waar je gezellig buiten of aan de bar kunt zitten. Aanrader is de Sashimi met trout! O ja, en mocht je toch geen zin hebben om een hele reis af te leggen voor deze sushi. Ze doen ook aan thuisbezorgen. Ga je hierheen, doe Jossie de groetjes van ons!

5x lekker eten in La Paz: Isu Sushi

5x lekker eten in La Paz: Isu Sushi

3. La Cueva

La Cueva is een Mexicaans restaurant in het oude centrum van La Paz. Eigenlijk gingen we hier een beetje sceptisch heen, elke keer wanneer we tot nu toe naar een Mexicaans restaurant waren gegaan viel dit onwijs tegen. Maar omdat deze zaak mede door een Nederlandse werd gerund waren we toch nieuwsgierig geworden. En..dit keer viel het alles behalve tegen! We hebben heerlijk Mexicaans gegeten. We kozen voor de Mexicaanse tafel met zen 2-en.

5x lekker eten in La Paz: La Cueva

5x lekker eten in La Paz: La Cueva

4. Mozarella

Bij Mozarella hebben ze heerlijke pizza’s. Vooral de pizza met 4 kazen is een echte aanrader. Deze is om te smullen. Ook de mogelijkheid om te laten bezorgen bij je hostel, als je net als ons geen zin hebt om je bed uit te komen 😉

5x eten in La Paz: Mozarella

5x eten in La Paz: Mozarella

5. Berlusca & Fenomeno

Eigenlijk zijn dit twee verschillende restaurants, maar bij beide restaurants kan je van twee menu kaarten bestellen. Ideaal toch. Berlusca is een Italiaans restaurant waar ze heerlijke pasta’s hebben. Fenomeno is een burger restaurant met erg goede burgers. Allebei de gerechten kosten ongeveer 40 sol. De restaurants liggen naast elkaar.

Overnachten in La Paz

Overnachten in La Paz is relatief duur in vergelijking met andere plaatsen in Bolivia. Hou je van feesten en gezelligheid dan is Loki Hostel perfect voor jou. Hou je van meer rust, maar wil je toch op een centrale locatie zitten: Hostal Iskanwaya.

Loki Hostel
Hostal Iskanwaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *