De ideale hike -en trekking rugzak, Thule Capstone 32L

Wij hebben een liefde voor hiken en het liefst hiken we op de meest mooie plekken ter wereld. Tijdens onze wereldreis hebben we ontzettend veel dag hikes gedaan. Maar daarnaast ook vele meerdaagse trekkingen. Het is erg lastig om bij iedere hike of trekking de ideale rugzak mee te nemen. Aangezien je op reis vaak niet al te veel wilt meenemen en zeker niet meerdere rugzakken. Hieronder willen we jullie graag advies geven voor een ideale hike- en trekking rugzak voor op reis.

Thule Capstone serie

De Thule Capstone serie bestaat uit de 22, 32, 40 en 50 L rugzakken. Zelf hebben wij de Thule Capstone 32L. Alle rugzak formaten zijn te verkrijgen in een heren – en damesmodel. Het damesmodel heeft een speciaal ontworpen schouderharnas en heupband voor vrouwen.

De Thule Capestone 32 L

De Thule Capestone 32 L

Kenmerken van de Thule Capstone 32 L

Verstelbaar
De rugzak kan prima naar persoonlijke wensen worden afgesteld, omdat deze verstelbare heupbanden, schouderbanden en borstbanden heeft. 
Regenhoes
Er bevind zich een regenhoes in het bodemvak. Hiermee zorg je ervoor dat jou spullen goed droog kunnen blijven bij regen. 
Draaglussen voor wandelstokken
De tas bevat draaglussen voor jou wandelstokken
Ventilerend rugpad
De Thule Capstone is voorzien van een ventilerend rugpand. Dit is ideaal bij wandelen, zodat je rug niet gelijk helemaal bezweet raakt. Dit draagt bij aan een koelere en vooral drogere rug.
Optimaal opbergruimte
De bagage is eenvoudig te bereiken, doordat je zowel via de boven – en zijkant bij je bagage kan. Daarnaast kun je de bagage nog vastzetten middels de compressiebanden.
Extra vak met ritssluiting voor kleine en waardevolle spullen
Er bevind zich een extra vak met ritssluiting boven op de rugzak voor het opbergen van kleine en waardevolle spullen. Het is bijna onmogelijk voor zakenrollers om hier bij te komen. 
Heupriemvak
In het heupriemvak passen kleine spullen o.a. telefoon en snacks. Zodat je deze kunt pakken tijdens het wandelen, zonder de rugzak af te moeten doen
Prijs rugzak
De Thule Capstone is geen goedkope rugzak (129,-) , maar we zijn ervan overtuigd dat het de moeite waard is om in deze rugzak en kwaliteit te investeren. 
Elastisch steekvak
Het elastische steekvak biedt snelle toegang tot vaak gebruikte spullen. Maar zorg wel voor een goede bevestiging van de compressie riemen. Hierdoor zijn wij in eerste instantie nog iets verloren uit de tas. Op dit moment moesten we wel veel klimmen en klauteren, maar wel een aandachtspunt. 

Conclusie

Uiteindelijk hangt het puur van jou wensen af welke rugzak het meest geschikt is voor jou. Naar onze mening heeft de Thule Capstone serie alles wat een ideale hike en/of trekking rugzak nodig heeft.

Zoek je een rugzak voor alleen dagtochten dan kan de Thule Capstone 22L een betere optie zijn. Ben je net als ons op zoek naar een rugzak waarmee je daarnaast ook meerdaagse trekkingen kunt lopen, zoals de Quilotoa Loop of de Lost City Trek. Dan raden wij aan om de Thule Capstone 32L aan te schaffen. Tijdens deze trekkingen hadden we geen eigen camping equipment of dergelijke mee. Mocht je dit wel willen meenemen dan is de Thule Capstone hier niet geschikt voor. Het waren vaak 3 tot 4 daagse trekkingen, waarbij alleen kleding en drinken meegenomen hoefden te worden. Over het algemeen zijn vele begeleide trekkingen op deze basis in het buitenland.

De Thule Capstone 32L , kun je dus voor dagtochten en meerdaagse trekkingen gebruiken. Al kan die voor dagtochten iets aan de grote kant zijn. Maar nu hoef je niet twee verschillende rugzakken mee te nemen voor op reis, ideaal!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *