Tips Cartagena: De kleurrijke stad van Colombia

Cartagena is een van de populairste bestemmingen van Colombia. Dit is ook terug te zien in deze geweldige kleurrijke stad. Cartagena is de veiligste stad van Colombia. Je vind hier steeds meer westerse invloeden terug, met name in het historische centrum. Er worden veel nieuwe hotels en restaurants geopend in historische panden. De stad ligt aan de Caribische kust en voor veel cruiseschepen is Cartagena een van de steden die ze aandoen. Er valt genoeg te zien en te doen in de sfeervolle havenstad Cartagena. Het is een groot openluchtmuseum en erg interessant voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis. Bekijk hieronder onze tips Cartagena tijdens onze route door Colombia in 3-4 weken. 

Tips Cartagena:

Maak een prachtige stadswandeling door de oude stad

Cartagena ’s oude stadscentrum bestaat uit 3 wijken: San Diego, Getsemani en El Centro. Aan de architectuur is duidelijk te zien in welke wijk en welke klasse men zich bevind. Tips Cartagena: Een wandeling door de oude stad is een lust voor het oog, schitterende en sfeervolle straten en mooie gebouwen.

Tips Cartagena: Stadswandeling Cartagena

Stadswandeling Cartagena

Getsemani Streettour

Iedere dag wordt er tweemaal een ‘Free Getsemani Tour’ aangeboden door een lokale gids. Deze start vanaf Plaza de La Trinidad, om 10 en om 4 uur. Het leuke van deze tour is dat deze gegeven wordt door een lokale bewoner: Luis Carlos. Hij laat je de mooiste plekjes van Getsemani zien. Ook spreekt hij goed engels, wat opzich ook wel heel bijzonder is. Daarnaast zijn wij veel over de cultuur en historie van de wijk Getsemani te weten gekomen. Na afloop zijn wij bij Luis Carlos thuis geweest. Hier heeft zijn vrouw ons verrast met het leren maken van kokosrijst en lokale vis. Dit was heel erg lekker! Ook hebben we nog een potje straatvoetbal gedaan samen. We voelden ons echt welkom! Een flinke fooi is na afloop wel verdiend.
Tips Cartagena: De tour is sinds kort opgezet, dus nu nog erg klein en lokaal. Maak hier gebruik van.

Getsemani Streettour

Getsemani Streettour

Voetballen in Cartagena

Voetballen in Cartagena

Kokosrijst leren maken

Kokosrijst leren maken

Bezoek ’s avonds Plaza de La Trinidad

’s Avonds verandert dit plein in een groot sfeervol plein met muziek, straatartiesten, toeristen en locals. Ook kun je hier heel goed eten langs de straat, voor weinig geld. Geniet van een lekkere hotdog of empanadas.

Plaza de La Trinidad

Plaza de La Trinidad

Geniet van de heerlijke ijsjes bij La Paletería, Calle 35

Toen we in deze straat liepen zagen we mensen buiten in de rij staan om deze ijsco zaak binnen te komen. We konden het natuurlijk niet laten om hier ook even een ijsje te halen.  En we kunnen jullie zeggen, ze zijn heerlijk!!

Tips Cartagena: Ijs La Paletería, Calle 35

Tips Cartagena: Ijs La Paletería, Calle 35

Verblijf in een van de vele accommodaties in het historisch centrum

Doordat Cartagena een van de meest toeristische plekken in Colombia is heb je hier een gigantisch aanbod aan accommodaties. Zelf verbleven wij in de wijk: Getsemani in Cartagena. Dit is een echte volkswijk, waar de westerse invloeden nog niet zo zijn weg heeft ingetreden. Er is voor ieder wat wils. Wil je in de buurt verblijven van Getsemani: Hotel Casa de Las Palmas is een erg fijn verblijf, het is hier rustig. Republica hostel is geschikt voor backpackers in de wijk San Diego.

Getsemani

Streetart Getsemani

Bekijk ook:

 

 

One Ping

  1. Pingback: Reisroute Colombia: rondreis van vier weken door Colombia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *