Tips Ubud: Het culturele hart van Bali

Ubud is het culturele hart van Bali en ligt centraal op het eiland. Wij vonden Ubud het leukste plekje op Bali. Zo sta je midden in de toeristische drukke straten in het centrum van Ubud, even later sta je in een prachtige verlaten groene omgeving. Ubud heeft een tal aan leuke bezienswaardigheden. Ook vind je hier de meest luxe en bijzondere hotels van Bali. Een prettige bijkomstigheid is dat de prijzen voor hotels hier over het algemeen erg laag zijn. Bekijk hieronder de Tips Ubud.

Ubud mag dan ook niet ontbreken tijdens je route door Indonesië

Tips Ubud:

  • Wandel door de mooiste rijstvelden van Ubud

Wil je echt iets bijzonders zien? Dan moet je naar de Tegalalang rijstvelden rond Ubud. Het zijn de meest groene rijstvelden die je ooit gezien zult hebben.

Tegalalang rijstvelden

Tips Ubud: Tegalalang rijstvelden

  • Leer de lekkerste Indonesische gerechten zelf maken

Ubud staat bekend om de heerlijke Balinese keuken. Een van onze favoriete activiteiten was dan ook het volgen van een kookcursus in Ubud. Hier hebben wij verschillende heerlijke Indonesische gerechten leren maken, welke wij nu nog steeds thuis maken! Vooraf aan de kookcursus brachten we met zen alle een bezoek aan de lokale markt. We zijn hier veel te weten gekomen over de Indonesische keuken en specerijen. Na afloop ga je lekker met zen alle smullen van de zelf gemaakte gerechten.

Kookcursus

Tips Ubud: Kookcursus

  • Breng een bezoekje aan de lokale markt

Tussen 6-9 is er iedere ochtend een lokale markt in het centrum van Ubud. Hier verkopen ze vers fruit en groenten. Daarnaast kun je er ook bloemen kopen voor het maken van de offertjes: Canang Sari. Na 9 uur wordt alles vervangen door souvenirs.

Tips Ubud: Lokale markt

  • Verken de prachtige omgeving van Ubud per scooter

Huur een scooter en verken de prachtige omgeving van Ubud. Je zult een ultiem gevoel van vrijheid ervaren. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend goedkoop ( € 4 tot € 7 euro per dag). Belangrijk: Dit moet je weten, voordat je een scooter huurt in Indonesië. 

  • Bezoek de Tirta Empul Tempel

De Tirta Empul tempel is gebouwd rond de geiser van Tampaksiring. Hier vinden ook belangrijke reinigingsrituelen plaats. Tirta Empul betekent letterlijk heilig bronwater. Aan dit water worden magische en helende krachten toegekend. Er wordt gezegd als men last heeft van nachtmerries, na een bezoek in dit water deze geheel verdwenen zullen zijn. Ook zou het heilige water zorgen voor verjonging en zelfs onsterfelijkheid.  Het water wordt gezien als het meest heilige water van Bali en word voor veel ceremonies gebruikt. Balinese komen dan ook massaal naar de Tirta Empul Tempel om zich te laten onderdompelen in dit heilige water. Toeristen kunnen zich ook gratis laten onderdompelen in dit water.

Tirta Empul Tempel

  • Gunung Kawi

    Tips Ubud: Gunung Kawi

  • Mount Batur

Tips Ubud: Mount Batur

De Mount Batur kun je ook beklimmen. Zelf zijn wij niet verder gekomen dan dit uitzichtpunt op de Mount Batur. Een hele fijne plek om te kijken naar de vulkaan en te genieten van het mooie weer. De weg er naar toe is al een hele belevenis en onderweg is er heel veel te zien. Alleen hierom zou je al naar dit uitzichtpunt moeten gaan.

Dit waren onze tips Ubud. Daarnaast kan je ontzettend lekker eten in Ubud. We zijn nog bezig met tips Ubud eten. Deze zal snel verschijnen, dus vergeet ons niet te volgen!

Overnachten in de omgeving van Ubud

Wij verbleven in Biyukukung Suite & Spa. De ligging is perfect, het hotel ligt midden in het centrum maar toch in een rustige omgeving. De perfecte uitvalsbasis om Ubud te verkennen. Daarnaast heeft het hotel 3 heerlijke zwembaden. Elk huisje of bamboehutje heeft uitzicht op de rijstvelden, heerlijk wakker worden. Prijs/kwaliteit fantastisch met heerlijke bedden!!

De beste en mooiste verblijven van heel UBUD

The Kayon Resort

The Kayon Resort

 

One Ping

  1. Pingback: Scooter huren in Indonesië: Dit moet je weten! • De Wereldreizigers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *