Tips Yogyakarta: De culturele hoofdstad van Java

Wij vonden Yogyakarta de leukste stad van Java. In Yogyakarta wonen ruim 600.000 mensen.  Yogyakarta wordt ook wel de culturele hoofdstad van Java genoemd. Ook is Yogyakarta een echte studentenstad.
Tip: Mocht je student zijn, neem je studentenkaart mee op reis. Bij veelal activiteiten krijg je behoorlijke kortingen. Yogyakarta dient daarnaast als perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de bekende Borobodur of Prambanan. Geniet van de vele bezienswaardigheden en de heerlijke sfeer in Yogyakarta. Voor al onze tips Yogyakarta check het overzicht onderaan.

Voor ons was Yogyakarta een walhalla voor eten. Het barst hier van de leuke marktjes, sfeervolle straten en heerlijke restaurantjes. Nog nooit hebben wij ergens zo lekker gegeten als hier in Yogyakarta. Graag delen wij dan ook deze heerlijke restaurantjes met jullie. Vergeet ze niet allemaal langs te gaan ;). Alleen al voor het eten zouden wij nog eens terugwillen naar Yogyakarta.
Tip: Probeer ook eens de kleine lokale Warung’s voor heerlijk Indonesisch eten.

Een lokale Warung in Yogyakarta

Tips Yogyakarta voor het eten:

 • Yam Yam
  Klein restaurant met vriendelijke bediening en ontzettend lekker thais eten!
  Jln. Prawirotaman No.39, Yogyakarta, Indonesië
 • Milas
  Vegetarisch restaurant dat eigen gekweekte producten gebruikt. Tafeltjes staan verspreid in een sfeervolle binnentuin met knusse zithoekjes in kleine huisjes van bamboe. Het restaurant is moeilijk te vinden, maar de lokale bevolking helpt je graag.
  Jln. Prawiritaman No. 127B , Yogyakarta, Indonesië 
 • Move on Cafe
  Industrieel Westers eetcafe. Voor als je even geen zin hebt in Aziatisch eten, maar iets westers wilt.
  Jln. Prawiritaman No. 6- 8, Yogyakarta, Indonesië

Gerecht Yam Yam

Tips Yogyakarta voor overnachtingen:

Zelf verbleven wij in Puri Pangeran Hotel. Ideaal is de gratis shuttle service vanaf het vliegveld. Zelf hadden wij 2,5 uur vertraging van onze vlucht naar Yogyakarta. Maar bij aankomst stond er nog steeds een mannetje keurig te wachten op ons. Tip: Neem accommodatie met gratis shuttle service. Bij de vliegvelden worden namelijk hoge tarieven gevraagd door de taxi’s. Daarnaast sliepen we in schone basics kamers. Het personeel was hier heel behulpzaam en hebben ons verschillende keren geholpen met het boeken van excursies. Nog een prettige bijkomstigheid was het heerlijke zwembad en de boterhammen met pindakaas ’s ochtends. Puri Pangeran hotel kost €19 per nacht op basis van een 2 persoonskamer.

Zwembad Puri Pangeran Hotel

 • $: Adhisthana Hotel (vanaf € 10,- )
  Heerlijk hotel met heerlijk zwembad op een toplocatie
 • $: See You Soon! Hostel (vanaf € 7,-)
  Gezellig schoon hostel op een toplocatie
 • $: Hati Hati (vanaf € 6,-)
  Sfeervol hygiënisch hostel met uitstekende Wifi
 • $$: Puri Pangeran hotel   (vanaf €19 )
  Zie hierboven voor meer informatie
 • $$$: Rosseno Villa (vanaf € 139,-)
  Mega luxe All-Inclusive villa midden gelegen in de rijstvelden. Daarnaast heb je de hele dag een prive-chauffeur tot beschikking en kun je gebruik maken van gratis massages. Is vaak uitverkocht!

Tips Yogyakarta:

 • Laat je vervoeren in een Becak (Fietstaxi ). De perfecte manier om budget de stad te verkennen. Een ritje begint vaak bij rond de 10.000 rupiah, dit in tegenstelling tot een taxirit van 25.000 rupiah. Vanuit de Becak kun je ook nog eens rustig om je heen kijken en genieten van de stad Yogyakarta.
 • Afdingen. Er kan vaak wel 50% af van de prijs die genoemd. Zo niet, loop je gewoon door naar de volgende.
 • Reis met de trein: Reis met de trein vanuit Yogyakarta naar andere steden. Een goedkope manier om de grote afstanden in Java te overbruggen. Zelf reisden wij met de trein naar Malang om onze route te vervolgen.

Goed om te weten:

 • Op Java is het merendeel moslim. Zo werden wij ’s ochtends vaak al wakker van het ochtendgebed. Hou hier dus rekening mee.
 • Omdat het merendeel moslim is, is er zelden alcohol beschikbaar in de restaurants.
 • Men zal soms raar opkijken als ze een blanke (of blanca zoals de locals “ons” noemen) tegenkomen en vaak vragen om met je op de foto te mogen. De eerste paar keer zal je het goed vinden maar pas op dat je geen attractie wordt. Doe het met beleid.

 

 

One Comment

3 Pings & Trackbacks

 1. Pingback: Route Indonesië : Java, Bali en Lombok in 3-4 weken • De Wereldreizigers

 2. Pingback: Kawah Ijen: Het blauwe vuur en de zwaveldragers • De Wereldreizigers

 3. Pingback: Bromo Vulkaan Java: Op de Bucketlist • De Wereldreizigers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *