Tips Banos: De uitvalsbasis voor de avonturier

Dit toeristische stadje, omringd door groene bergen besneeuwde bergtoppen, is geweldig als uitvalsbasis voor avonturiers . Banos staat bekend om de heerlijke thermale baden en de avontuurlijke activiteiten zoals ziplinen, mountainbiken en canyoning. Lees hier verder voor onze tips Banos. Tijdens onze route Ecuador in 3 weken bezochten wij Banos.

Tips Banos:

1. Mountainbiken richting Puyo of de waterval El Pailon del Diablo

Je kunt voor 5 $,- per dag een mountainbike huren waarmee je richting Puyo kunt fietsen. Je kunt er ook voor kiezen om tot de waterval El Pailon del Diablo te fietsen. Deze route is voor het merendeel downhill, maar soms zul je ook een stukje moeten klimmen. Onderweg kom je langs verschillende activiteiten (zoals ziplinen) en watervallen. Tot Puyo is 60 km, tot de watervallen 16 km. Wij vonden het tot de waterval wel prima. Vanaf de waterval kun je voor 2 dollar (met fiets) terug worden gebracht naar Banos.

Tip! Het merendeel van de mountainbikes die verhuurd worden hebben een kleine wielmaat, dit betekent dat het veel zwaarder trappen is dan een fiets met een grotere wielmaat. Probeer dus een fiets te huren met een grote wielmaat!

Mountainbiken in Banos

Mountainbiken in Banos

2. Canyoning van de Rio Blanco Watervallen

Wat was dit enorm gaaf! Rondom Banos kun je op verschillende plekken canyoning. Wij hebben de tour geboekt bij Wonderful Ecuador en waren hier enorm enthousiast over. Onze guides Miguel en Medardo waren super leuk en mede door hun hebben we ons geen moment onveilig gevoeld. Zelf zijn wij van de Rio Blanco Watervallen afgedaald. In totaal ben je een halve dag voor deze tour kwijt. Kosten: 30 $,-

Tip: Neem muggenspray mee, er zitten hier nogal veel muggen

Canyoning in Banos

Canyoning in Banos

3. Neem een massage na een actieve dag

Overal in Banos kun je voor een $15 (of $25 met z’n tweeën) een heerlijke massage van een uur krijgen. Na een actieve dag heb je dit natuurlijk wel verdiend! Vergeet natuurlijk niet af te dingen 🙂 In de straat Luis A. Martinez kun je veel massagesalons vinden.

4. Chillen bij El Salado tussen de locals

Voor 3 $,- mag je zolang als je wilt in de thermale baden blijven. De baden zijn verschillend van grootte, warmte en er zijn twee (enorm) koude baden. Er wordt wel van je verwacht dat je een badmuts koopt of huurt (0,50 $,-). Ook moet je eerst onder de douche voordat je het bad in mag, maar daarna kan het chillen toch echt beginnen!

Vanuit Banos kun je hier lopend heen (30 minuten), maar het is ook mogelijk de taxi te pakken 2 $,-. Terug lopen vonden wij wel lekker om even af te koelen.

Chillen bij El Salado

Chillen bij El Salado

5. Eet sushi bij ZUMO

Na de massage en het chillen bij El Salado is het natuurlijk heerlijk om lekker te eten. Zelf hadden wij na 2 maanden reizen wel een keer zin in sushi en besloten na goede verhalen bij ZUMO te gaan eten. Wauw! Wat hebben wij hier heerlijk gegeten. De sushi is geweldig, maar de noodles zijn ook echt een aanrader (en de portie is enorm, die kun je dus eventueel met z’n tweeën delen). Het is een minuut of 5-10 lopen vanuit het centrum, maar dat is het zeker waard.

Sushi in Banos

Tips Banos: Sushi eten bij ZUMO

6. Ontbijt met heerlijk koffie bij Ponche Suizo

Nog zo’n parel waar je geen toeristen tegen komt. Je kunt hier geweldig ontbijten en lunchen en ze hebben “echte” koffie (dus geen oploskoffie). De cappuccino Europe en de Ponche Suizo zijn echt geweldig. Je kunt Ponche Suizo vinden tegenover de markt. Daarbij zijn eigenaren echt super aardig en laten je van alles proeven om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt.

Suizo Ponche in Banos

Suizo Ponche in Banos

7. Feesten in Banos

In het weekend barst het feest in Banos goed los. De verschillende bars willen maar al te graag gringo’s binnen hengelen dus je kunt overal gratis shotjes scoren. Zelf vonden wij het na een half uur reggaeton wel welletjes en besloten we een echte gringo tent op te zoeken.

Waar verblijven in Banos?

Onze tips Banos om te verblijven vind je hieronder:

Hostal Princesa Maria

Wij verbleven in Hostal Princesa Maria. Dit hostal wordt gerund door een schattige familie. Voor alle vragen kun je terecht bij ze en het hostal is heel erg schoon! Het hostal heeft een fijne locatie en een hele schone keuken. Let op: Het is geen party-hostal. Wij vonden het fijn, omdat er menig hostallen zijn met veel geluidsoverlast.

Alle hostal’s zijn goed betaalbaar en scoren ook een 9+ beoordeling op booking.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *