De leukste tips en 6x doen in Quito

Quito is de hoofdstad van Ecuador, een van de mooiste steden in Zuid Amerika. Quito ligt op een hoogte van 2850 meter. Voor vele zal dit, net als voor ons het beginpunt zijn voor een mooie rondreis door Ecuador. In Quito kun je je met gemak een aantal dagen vermaken. Hou er wel rekening mee dat je even moet wennen aan de hoogte, mocht je direct vanaf Nederland komen. Drink veel water! Lees hier de leukste bezienswaardigheden van Quito! Doen in Quito. Tijdens onze route Ecuador in 3 weken bezochten wij Quito. 

Bezoek het prachtige historische centrum

Doen in Quito: Bezoek het historische centrum

Het historische centrum van Quito staat op de werelderfgoedijst van UNESCO. De stad is gebouwd op de ruines van een oude Indianenstad. Het centrum is werkelijk waar schitterend. Er zijn vele mooie gebouwen. Je kunt hier zelf lekker een rustige stadswandeling maken. Maar er zijn ook FREE walking tours, mocht je graag onder begeleiding van een gids het centrum willen verkennen.

Zet een stap op de evenaarsgrens

Bezoek Ciudad Midad del Mundo. Hier vind je het monument om je bezoek aan de evenaar vast te leggen, erg bijzonder. Pak de bus voor $0,25 naar station La Ofelia, vanaf hier kun je de bus pakken naar Midad del Mundo. Deze kost ook weer $0,25, geen geld dus. De entree voor Ciudad Midad del Mundo bedraagt $5,- , dit is inclusief entree voor het museum. Hier kun je bijzondere experimenten doen, zoals een ei op een spijker leggen zonder dat deze eraf rolt. O ja, nog een prettige bijkomstigheid, op de evenaar weeg je ruim 1 kg lichter 😉

Doen in Quito: Mitad Del Mundo

Ga omhoog met de TelefériQo

In totaal duurt een enkele reis 20 minuten met de TelefériQo. In de TelefériQo heb je een fantastisch uitzicht over de stad Quito. Bij helder weer kun je zelf de vulkanen Cotopaxi en Chimborazo zien liggen. Je stapt uit op een hoogte van 4100 meter. We kunnen je vertellen dit voel je wel als je boven komt en je even gaat inspannen 😉 Loop een stukje verder omhoog en swing op de schommels met een geweldig uitzicht op de stad Quito. De kosten van de TelefériQo zijn $8,50,- . Tip: Ga zo vroeg mogelijk, dan is het meestal nog onbewolkt.

Doen in Quito: Schommelen boven Quito

Koop leuke souvenirs bij Mercado Artesanal La Mariscal

Dit is een hartstikke leuke markt om leuke souvenirs te kopen. Ze hebben hier hele leuke spulletjes. Even baalden we dat we nog langer op reis gingen, waardoor we te weinig plek in onze tas hadden om alles mee te nemen. We hebben nog even overwogen om een pakketje naar Nederland op te sturen met al deze leuke souvenirs en kleding, maar helaas waren de prijzen hiervoor schandalig hoog. Je vind hier klassieke Ecuadoriaanse truien, tassen, mutsen en nog veel meer andere leuke spullen.

Mercado Artesanal La Mariscal

Lekker shoppen bij Mercado Artesanal La Mariscal

Verblijf in de wijk La Alameda of Mariscal

De wijk La Alameda is een rustige, veilige wijk. Ideaal als uitvalsbasis om Quito te verkennen. Ben je op zoek naar iets meer leven en uitgaan, dan is de wijk Mariscal ook een aanrader.

Aanraders om te verblijven in Quito:

Uitzicht in de wijk: La Alameda

Heerlijk eten in Quito

Van onze 4 dagen in Quito hebben wij wel 3 maal gegeten bij Uka Pacha, vooral de salades zijn een echte aanrader. Dit was onze eerste echt goede salade na een maand reizen door Zuid-Amerika. Ze hebben ook nog genoeg andere dingen hoor en voor een goede prijs! Voor een heerlijke lasagna, ga naar Cafe San Blas. Deze restaurants bevinden zich ook in de wijk La Alameda.

 

 

One Comment

  1. Marian Jeukens Reageer

    Wat leuk om te lezen wat voor een geweldige reis jullie aan het maken zijn. Echt top. Ik geniet van jullie mooie verhalen en foto’s.
    Toppers geniet van jullie verdere ontdekkingsreis en blijf het vooral delen met ons ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *