Walvissen in Puerto Lopez spotten!

In een woord geweldig! We waren al wel eens eerder walvissen wezen spotten in Monterey, USA. Maar dit was bij lange na niet zo mooi als deze keer. Puerto Lopez is perfect om walvissen te spotten. Ben je in de buurt van Puerto Lopez of in Puerto Lopez zelf, boek dan een walvissen tour! De walvissen in Puerto Lopez zijn heerlijk speels en als je geluk hebt zie je ze net als ons een aantal keer het water uit komen springen. Tijdens onze route Ecuador in 3 weken bezochten wij Puerto Lopez.

Periode Walvissen in Puerto Lopez

Het is alleen mogelijk in de periode juni t/m september. Buiten deze periode is het niet mogelijk om walvissen te spotten, ze zijn dan vertrokken richting Antartica. Er worden dan ook geen tours aangeboden in deze periode.

Walvissen in Puerto Lopez

Walvissen in Puerto Lopez

Boeken van een walvissentour in Puerto Lopez

Het is mogelijk om vanaf Montañita een walvissentour te boeken. Dit betreft een gehele dag, dit is inclusief vervoer van Montañita naar Puerto Lopez en terug na de walvissentour. Ideaal voor als je wat krapper in de tijd zit met je rondreis door Ecuador. Een fijne organisatie hiervoor is Go Montanita. Kosten zijn $ 30,- inclusief het vervoer.

Daarnaast is het ook mogelijk om naar Puerto Lopez te gaan met het openbaar vervoer. Vanaf Montañita gaat er elke 30 minuten een bus naar Puerto Lopez. Kosten $ 2,50 . Het is leuk om een nachtje in Puerto Lopez te verblijven. In Puerto Lopez zitten verschillende organisaties die deze walvissentour aanbieden. Hou er wel rekening mee dat deze tours snel vol zitten in het hoogseizoen. Ze mogen namelijk 2 maal per dag vertrekken. Alle boten vertrekken dan na elkaar. Dit is wel een beetje een nadeel. Je bent niet de enige ‘boot’ die opzoek gaat naar Walvissen.

Walvissen spotten in Puerto Lopez

Het is een toeristische trekpleister, maar de plek is perfect. De walvissen zijn hier heel erg speels. Zo hebben wij ze verschillende jumps uit het water zien maken, schitterend! Wat zijn deze beesten toch enorm groot. Op de terug weg zijn wij ook nog blue-foothies tegen gekomen. We dachten dat we deze pas zouden treffen op de Galapagos, maar nee hoor, hier zitten ze ook.

Walvissen spotten in Puerto Lopez

Walvissen spotten in Puerto Lopez

Waar verblijven in Puerto Lopez of Montañita ?

Puerto Lopez

Montañita

Ook leuk om te doen in de omgeving:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *