Wat te Doen in Mindo @Ecuador

Mindo is een een leukste stad omringd door een mooie beboste omgeving. Het is een klein authentiek stadje waar je een aantal leuke dingen kunt doen in de jungle. Ook is het hier heerlijk om even uit de drukte van Quito te ontsnappen. Wij verbleven 2 nachten in Mindo, dit is voldoende. Benieuwd welke leuke activiteiten je kunt doen in Mindo, lekker kunt eten en waar je moet verblijven. Lees dan verder voor Doen in Mindo. Tijdens onze route Ecuador in 3 weken bezochten wij Mindo.

Doen in Mindo:

Zipline door de Jungle in Mindo

Bij Mindo Canopy Adventures Zipline kun je geweldig Zipline door de jungle. De tour bestaat uit 10 ziplines, waarvan de langste 400meter is. Het leuke is dat je op verschillende banen ook de mogelijkheid hebt om ’trucjes’ te doen. We hadden al vaker geziplined in andere landen, maar nog nooit eerder de mogelijkheid gehad tot trucjes. Zo hebben wij hier de superman kunnen doen en ‘ the upside down ‘ , geweldig! Vooral de laatste zipline is echt leuk! Je vliegt werkelijk waar door de jungle heen. Een echte aanrader als je van avontuur houdt.

Zipline Mindo

Mindo Zipline: ' Upside down '

Mindo Zipline: ‘ Upside down ‘

Maak een ritje met de Tarabita

Met de Tarabita kun je dwars de jungle passeren. Je hebt een mooi uitzicht over de jungle in Mindo. Aan de andere kant is een hele mooie hike langs verschillende watervallen: Nambilla Cascadas. Aanrader dus. Retour Tarabita: $5,- . Vanaf het centrum kun je ervoor kiezen om zelf richting de Tarabita te lopen ( +/- 6 km ). Of een taxi naar de Tarabita kost $6,-. Wij hadden besloten om zelf te gaan lopen. Hou er wel rekening mee, bijna de hele weg is uphill. Langs deze route vind je ook verschillende vogels. Zo zagen wij een Tucan!! Helaas was deze te snel weg om er een foto van te kunnen maken. Hoe vroeger je op de ochtend gaat, hoe meer kans je hebt op een Tucan te spotten. Bij voorkeur tussen 7 en 8, helaas is de Tarabita wel pas om 9 uur open.

Tarabita Mindo

Tarabita Mindo

Doe de chocoladetour bij El Quetzal in Mindo

Altijd al nieuwsgierig geweest hoe chocolade nu echt gemaakt wordt? Tijdens de tour kwamen wij erachter dat we eigenlijk nauwelijks iets wisten over chocolade. Hieronder hebben wij al een primeur gegeven 😉 de vrucht waar de cacao bonen in groeien. Nieuwsgierig naar het verdere proces, doe de chocolade tour. Je mag ook onbeperkt chocolade proeven met verschillende % cacao erin. Vraag naar Sergio, leuke gast en hij kan zelfs aardig Nederlands spreken. Kosten $10,-

Doen in Mindo: El Quetzal, Cacao bonen

Doen in Mindo: El Quetzal, Cacao bonen

Doen in Mindo: Chocolade proeverij

Chocolade proeverij

Waar te verblijven in Mindo?

Op zoek naar een goede en budget optie, dan raden wij Monastel Mindo aan. 

Vervoer naar Mindo?

Vanaf La Ofelia in Quito, kun je de bus pakken richting Mindo. De kosten voor een enkele rit: $ 3.10 de rit duurt ongeveer 2,5 uur vanaf Quito. Het is een erg mooie busrit. Kijk hieronder voor de vertrektijden van de bus MINDO-QUITO en QUITO-MINDO. De tijden verschillen namelijk per dag.

Bus Quito -Mindo

Bustijden Quito – Mindo / Mindo – Quito

Eten in Mindo?

Wil je voor lokaal eten gaan, dan raden wij Las Delicias de Mindo aan. Zin in een pizza, Fuera de Babilonia is een aanrader. Hou je van Quinoa, dan mag je Mishqui – Sweet Hummingbird niet missen.

Pizza bij Fuera de Babilonia

Wat nog meer?

In Mindo is ook de mogelijkheid tot canyoning, raften en tuben. Wij hebben dit zelf niet gedaan. Aangezien we een aantal van deze activiteiten al elders gedaan hebben. Daarnaast kun je ook ontzettend veel mooie vogels spotten in Mindo. Er zijn hiervoor ook speciale ‘birdwatch’ tours.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *