Verblijf in Secret Garden Cotopaxi

Dit is misschien wel ons favoriete hostel ooit: Secret Garden Cotopaxi. Het is meer dan alleen een hostel, het is de hele ervaring. Ben je in Ecuador, dan is deze plek eigenlijk wel een MUST om heen te gaan. Gelegen op minder dan twee uur rijden van Quito, het is de ideale locatie voor avonturiers. Maar ook voor mensen die gewoon willen ontspannen en weg willen komen van alles. Tijdens onze route Ecuador in 3 weken bezochten wij Secret Garden Cotopaxi.

Secret Garden Cotopaxi met uitzicht op de Cotopaxi vulkaan

Secret Garden Cotopaxi met uitzicht op de Cotopaxi vulkaan

Locatie Secret Garden Cotopaxi

Secret Garden Cotopaxi is een hostel in de provincie Cotopaxi, de vulkaanregio net buiten Quito, Ecuador. Vanuit Secret Graden Cotopaxi heb je een geweldig uitzicht op de Cotopaxi vulkaan en de Rumiñahui vulkaan. Ook ligt Secret Garden Cotopaxi echt midden in the middle of nowhere, waardoor je hier helemaal tot rust komt. Het is ook de ideale uitvalbasis voor avonturiers, aangezien er genoeg te hike valt in deze regio.

Overnachten in Secret Garden Cotopaxi

In Secret Garden Cotopaxi kun je verblijven in verschillende accommodaties: een dorm, vogelhuisjes, hobbithuis, ja je leest het goed een eigen hobbit hole! Voor meer informatie over de verschillende accomodaties verwijzen we jullie naar de website van Secret Garden Cotopaxi.

Zelf sliepen wij 1 nacht in een hobbit huisje, dit was echt een toffe ervaring. ’s Ochtends word je wakker en zie je direct de Cotopaxi vulkaan liggen. De andere nacht sliepen we in een private cabana. Dit was ook heel sfeervol, aangezien ’s avonds de openhaard hier aan ging en we deze zelf moesten bijvullen met hout. Erg romantisch 🙂 Ook is er een eigen wc en douche aanwezig in de private cabana.

Onze hobbit huisje in Secret Garden Cotopaxi

Onze hobbit huisje in Secret Garden Cotopaxi

Wakker worden in ons hobbit huisje in Secret Garden Cotopaxi

Wakker worden in ons hobbit huisje in Secret Garden Cotopaxi

Er is geen Wi-Fi aanwezig en de slaapruimtes zijn klein. Hier zijn bewust geen zitgedeeltes in opgenomen. De essentie is om iedereen in de gemeenschappelijke ruimtes bij elkaar te laten komen om met elkaar in contact te komen. De een is aan het lezen, de ander hangt in een hangmat of speelt muziek, maar iedereen is in dezelfde ruimte te vinden. Het is erg gezellig. Het is alsof je een stap terug in de tijd doet, toen er nog geen mobiele telefoons in ieders handen te vinden waren. Het gaf ons een echt goed gevoel van ontspanning en vonden het eigenlijk heerlijk om geen WIFI te hebben.

Ook wordt er ’s ochtends om 7:30 uur met zen alle ontbeten en om 17:00 is het snacktime! Waarna om 19:00 met zen alle weer avond gegeten wordt! Daarnaast hebben ze ook nog een heerlijke jacuzzi! Oja, voordat we het vergeten, je kunt hier onbeperkt gratis bananenbrood eten! Mmmm!

Gezamenlijke eetruimte Secret Garden Cotopaxi

Gezamenlijke eetruimte Secret Garden Cotopaxi

Chillen in de jacuzzi met uitzicht op de Cotopaxi vulkaan

Chillen in de jacuzzi met uitzicht op de Cotopaxi vulkaan

Package Deal 3D/2N:

We raden je aan om de 3D/2N pakketaanbieding te boeken, dit is inclusief vervoer, twee overnachtingen, alle maaltijden, begeleide wandeling naar de watervallen en naar de Pasochoa top (4200meter). Hier kun je alvast wennen aan de hoogte om erna de Cotopaxi vulkaan te beklimmen. Ons advies is plan minstens 3 dagen hier, grote kans dat je er graag nog langer wilt blijven.

Daarnaast bieden ze ook andere tours aan tegen betaling, zoals paardrijden, beklimmen van andere vulkanen, beklimmen van de cotopaxi summit of refugee.  Je kunt zelf beslissen om deze tours te doen of niet. Elke avond kies je zelf welke activiteit je de volgende dag wilt doen.

Pasochoa hike summit 4200m

Pasochoa hike summit 4200m

Pasochoa hike summit 4200m

Pasochoa hike summit 4200m met de hondjes van het hostel

Boeken?

Secret Garden Cotopaxi boeken kan via hun eigen website, het is niet mogelijk via Booking te boeken. Wel is Secret Garden Quito wel te boeken vanaf booking. Dit is hun hostel in Quito, vanaf hier wordt je ook opgepikt. In dit hostel is het ook mogelijk om een boeking te maken voor Secret Garden Cotopaxi.

Waarheen na Secret Garden Cotopaxi?

Vele mensen zullen doorreizen naar het zuiden: via Latacunga. Latacunga is ook de uitvalsbasis voor de Quilotoa Loop. Hieronder hebben we nog een aantal aanbevelingen voor ho(s)tels in Latacunga.

Wij vonden Hostal Cafe Tiana, ideaal om onze spullen op te slaan. Je betaalt $1,- per dag voor het opslaan van je backpack (bewaakt met camera beelden). Het Hostal zelf vonden wij niet super, het is erg gehorig. Maar prima om er een nacht te blijven slapen. Voor onze spullen was het perfect. Het hostal is ideaal als je de Quilotoa Loop wilt gaan doen.

Mensen die vanaf het zuiden komen, zullen doorreizen naar Quito. Hieronder hebben we nog een aantal aanbevelingen voor ho(s)tels in Quito:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *