Surfen nabij Montanita in Olon

Montanita is een klein strandplaatsje aan de kust van Ecuador. Hier kun je perfect surfen, chillen of feesten. Montanita trekt veel toeristen, maar ook veel Ecuadorianen aan. Vooral in de weekenden brand het uitgaansleven los in Montanita. Voor surfen raden wij het dorpje Olon aan, hier zijn de golven namelijk veel beter. Tijdens onze route Ecuador in 3 weken bezochten wij Montanita.

Hoe kom je er?

Vanuit diverse plekken in Ecuador rijden er directe bussen naar dit dorp. Vanuit Guayaquil duurt het zo’n 3 uur en kost 6,25 $ per persoon. De laatste bus vertrekt om 19:30 vanaf Guayaquil.

Surfen nabij Montanita in Olon

Montanita is zeer geschikt voor beginners en ervaren surfers, maar nog beter kun je gaan surfen in het plaatsje Olon. Met de taxi is dit 1,50$ om hier te komen. We raden wel om zelf in het plaatsje Montanita te verblijven. Olon heeft naast surfen niet zoveel te bieden, behalve als je wilt genieten van de rust. Montanita heeft over het algemeen geen grote golven. Hiervoor moet je dus naar de stad Olon. In Olon is het namelijk ook veel rustiger om te surfen, het strand van Montanita is erg druk. Ook heb je hier veel meer ruimte om te surfen.

Bij Outdoor Ecuador Spanish & Surf in Olon kun je fijne surflessen krijgen. De surflessen zijn in het engels en je kunt instappen op elk niveau. Zelf waren dit onze allereerste surflessen. Na afloop konden we al op het bord staan en kleine golven meepakken!

Outdoor Ecuador Spanish & Surf

Outdoor Ecuador Spanish & Surf

Op zoek naar eten in Montanita ?

Heerlijke streetfood

Scoor heerlijke hamburgers aan de straat van Montanita. Voor 2,50 $ heb je echt heerlijke hamburgers. We vonden deze zelf lekkerder als in verschillende restaurants. Ook kun je heerlijk ontbijten en lunchen aan de straat voor een prikkie.

Eet een Acai Bowl bij Good Vibes Cafe

De lekkerste sandwich van onze reis door Ecuador vonden we bij Good Vibes cafe: Crazy ham sandwiches. Ook de Acai Bowls zijn een aanrader. Dus ben je opzoek naar een keer iets anders tijdens je reis, raden wij Good Vibes Cafe aan!

Acai Bowl bij Good Vibes Montañita

Acai Bowl bij Good Vibes

Waar verblijven in Montanita ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *