Gratis DOEN op San Cristobal – Galapagos eilanden

San Cristobal vonden wij het leukste eiland van de Galapagos eilanden. Een paradijs met dieren die nergens anders op onze wereld voorkomen. In totaal zijn wij twee hele dagen en een halve dag op San Cristobal verbleven. San Cristobal staat bekend om zijn vele zeeleeuwen. We hebben misschien wel meer zeeleeuwen als toeristen gezien op San Cristobal. San Cristobal is het eiland om zelfstandig uitstapjes te maken. Alle bezienswaardigheden die we gedaan hebben op het eiland zijn namelijk gewoon gratis. Lees verder voor Gratis DOEN op San Cristobal. Tijdens onze route Ecuador in 3 weken bezochten wij de Galapagos eilanden.

Bereikbaarheid:

Het eiland San Cristobal is direct te bereiken vanaf Ecuador per vliegtuig. Wil je de minste tijd kwijt zijn bij het bezoeken van alle eilanden op de Galapagos. Vlieg dan heen of terug op San Cristobal en de andere keer op Santa Cruz. Dit scheelt je namelijk een boottocht van 2 uur en $ 30,-.

Bij aankomst in de haven ben je direct in het centrum van San Cristobal. Hier zul je niet gelijk de accommodaties vinden, deze zijn 5-10 minuten verder lopen.

Gratis Doen op San Cristobal – Galapagos eilanden:

Snorkelen bij Tijeretas

Dit was onze eerste snorkelplek op de Galapagos eilanden. Enthousiast doken we het water in, we kwamen direct al veel mooie vissen tegen. Nadat we een stukje verder zwommen, maakte we kennis met onze eerste reuze schildpad. We schrokken zelfs een beetje, want we hadden niet verwacht dat ze zo groot zouden zijn. Heel bijzonder. Daarnaast zijn we ook nog mantarays tegen gekomen. Ons eerste keer snorkelen was al een succes! Later zijn we nog een keer teruggegaan om hier nogmaals te snorkelen.

San Cristobal: Snorkelen bij Tijeretas

San Cristobal: Snorkelen bij Tijeretas

Luier of zwem met de zeeleeuwen bij La Loberia

Op geen enkel strand op de Galapagos eilanden zul je zoveel zeeleeuwen vinden als bij La Loberia. Het is erg leuk om een middagje te vertoeven tussen de zeeleeuwen bij La Loberia. Je zult je in ieder geval niet vervelen, grote kans dat ze ook nog naar je toe komen om met je te spelen. Heel bijzonder! La Loberia is prima ter voet te bereiken. In totaal is het 30-40 minuten lopen.

La Loberia San Cristobal

La Loberia San Cristobal

Chillen bij Punta Carola

Mooi strandje om even lekker af te koelen. En voor je het weet lig je weer midden tussen de zeeleeuwen. Ook zijn hier veel leguanen te vinden.

Leguaan bij Punta Carola

Leguaan bij Punta Carola

Bekijk zonsondergang bij Playa Mann

Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de stad. Ook hier zijn de zeeleeuwen weer van de partij. Zonsondergang kijken is hier prachtig. Koop een lekker biertje bij de supermarkt en wat snacks en genieten maar!

Mega schildpadden bij Playa Baquetizo

Het is een uitdagende route om er te komen, maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen. Vanaf snorkelpunt Tijeretas is het ongeveer 45 minuten verder lopen. Het pad gaat vooral over rotsen en stenen. Belangrijk is hier goed schoeisel aan te doen. Op slippers is het geen aanraden. Aangekomen bij Playa Baquetizo zie je om de 10 seconden wel een schildpadden kopje het water uitsteken. Er zitten er hier wel tientallen schildpadden. We hebben hier ook gesnorkeld. Op het moment dat wij er waren was het water erg troebel, mogelijk dat dit door de tijd van de dag kwam. We hebben wel verschillende schildpadden gezien onder water, maar ze waren dit maal beter vanaf het strand te bezichtigen.

Playa Baquetizo in San Cristobal is nog niet heel erg bekend. Doe hier je voordeel mee en geniet in je eentje van een waanzinnig uitzicht. Wij vonden dit een van onze hoogtepunten op de Galapagos eilanden.

San Cristobal: Playa Baquetizo

De route naar Playa Baquetizo

Geen Kicker Rock?

Aangezien wij Los Tuneles al gedaan hadden wouden we niet nog eens 100 $ kwijt zijn aan nog een snorkeltrip. Van andere hebben we gehoord dat het een erg bijzondere plek is om te snorkelen, midden op open zee. Ook hier kom je onwijs veel vissen tegen.

Verblijven op San Cristobal

Wij verblijven bij Hostal La Posada De Jose Carlos. De beneden verdieping bestaat uit een woonkamer en keuken bij mensen thuis. Op de gehele boven verdieping zijn allemaal kamers gemaakt voor mensen. We hebben hier fijn verbleven. Voordeel je kunt ook hier net zoveel gratis water pakken als je wilt. Mocht je willen koken is hier ook de mogelijkheid voor. Daarnaast is het Hostal vriendelijk geprijsd.

Eten op San Cristobal

Na alle dagmenu’s van de afgelopen dagen was het tijd om de laatste dag eens flink uit te pakken. Wij kozen ervoor om Sushi te eten bij Midori Sushi en het was heerlijk.

Benieuwd naar onze tips over de andere eilanden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *