Voorbereidingen reis door Chili: Praktische informatie

Van gletsjers en ijskoude meren tot vulkanen en de droogste woestijn ter wereld. Chili heeft het allemaal! Omdat Chili zo’n 5000km lang is beschikt het over een enorm diverse natuur. Betreft de natuur, is Chili het mooiste land van Zuid-Amerika voor ons. Helaas is het alleen een relatief duur land ten opzichte van de rest van Zuid-Amerika! Maar wat heeft Chili veel te bieden. Hieronder alle informatie die je moet weten voordat je Chili gaat bezoeken. Alle voorbereidingen voor een reis door Chili op een rijtje. Mocht je benieuwd geworden zijn naar onze route door Chili? Check: Reisroute door Chili

Voorbereidingen reis door Chili:

Visum voor Chili

Je hebt geen visum nodig voor Chili. Zonder visum mag je maximaal 90 dagen in Chili verblijven. Belangrijk is om een stempel bij aankomst in je paspoort te krijgen. Heb je deze niet, dan kan dit problemen geven bij het verlaten van het land. Ook kan er gevraagd worden naar een uitreisbewijs.

Geen visum nodig voor Chili. 
Voorbereidingen Chili

Voorbereidingen Chili

Reisadvies voor Chili

Chili is samen met Argentinië een van de veiligste landen van Zuid-Amerika. Er zijn veiligheidsrisico’s voor het reizen in Chili. Overal komt diefstal voor, maar let vooral op bij plekken waar veel toeristen komen. Zakenrollers zijn vooral actief in grote steden in de metro, op het busstation en plekken waar veel toeristen komen.

  • Homoseksualiteit is niet strafbaar, maar wordt over het algemeen niet geaccepteerd in Chili.
  • In Chili is het bezit hebben van drugs strafbaar. De straffen voor bezit en/of handel in drugs zijn veel zwaarder in Chili dan in Nederland.
  • In Chili is het risico op een aardbeving hoog. Dit komt omdat Chili zich in de ‘ring of fire’ bevind. Ook zijn er meer dan 500 actieve vulkanen in Chili. De Calbuco en de Villarrica zijn als laatst uitgebarsten in 2015.

Vaccinaties in Chili

DTP en hepatitis A zijn aanbevolen inentingen voor Chili. Verder zijn er geen inentingen verplicht. Ook wordt rabies aangeraden bij een verblijf van langer dan 3 maanden.

Het geweldige landschap in Chili

Het geweldige landschap in Chili

Beste reistijd voor Chili

Chili is gelegen op het zuidelijk halfgrond. Dee seizoenen zijn dus tegenovergesteld aan onze seizoenen in Nederland. De beste reistijd voor Chili is dus erg afhankelijk van welk gebied je gaat bezoeken.

Het noorden van Chili:

Het noorden van Chili is gedurende het hele jaar goed te bezoeken. San Pedro de Atacama is een schitterende plek om te bezoeken hier.

Het midden van Chili:

Het midden van Chili is het best te bezoeken tussen september en april. Rond de herfst wordt de wijn geoogst. Tussen december en februari kunnen de temperaturen flink oplopen rond Santiago. Vooral in Santiago is het er dan heet en hangt er nog meer smog.

Wil je gaan skien in Chili. Reis dan van juni tot september, dit zijn de skimaanden. Hou er wel rekening mee dat het skien in Chili vele male duurder is dan in Europa en de pistes lang niet zo ontwikkelt zijn dan hier.

Het zuiden van Chili:

Het zuiden van Chili, Patagonië en het lake district is het beste te bezoeken tussen november en maart. Hier regent het veel meer dan elders. Zorg dus voor goede regenkleding. Voor het lake district raden we eigenlijk pas vanaf december aan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *