San Pedro de Atacama in de Atacama woestijn

San Pedro de Atacama ligt in de droogste plek ter aarde: de Atacama Woestijn. Het landschap heeft iets weg van Star Wars. Op sommige plekken regent het nooit! In en rondom San Pedro de Atacama valt ontzettend veel te beleven. Helaas is San Pedro de Atacama erg duur, maar de omgeving is werkelijk waar adembenemend en zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen! Lees hier wat je allemaal voor moois kunt doen in San Pedro de Atacama en rondom de Atacama woestijn. Mocht je benieuwd zijn naar onze verdere route door Chili? Check: Reisroute door Chili

Doen in San Pedro de Atacama:

Zweef lekker op het water in Laguna Cejar:

Een prachtige plek om lekker in het water te dobberen. Vanuit het water heb je een prachtig uitzicht over de Atacama woestijn en de vulkanen. Omdat het water een hoog zoutgehalte bevat, hoef je geen moeite te doen om boven water te blijven. Zonder iets te doen zul je al blijven drijven. Helaas is de entree van Laguna Cejar & Piedra aan de prijzige kant. Tot 14:00 betaal je 10.000 CLP en na 14:00 zelfs 15.000 CLP.

Lekker dobberen met uitzicht op de Atacama woestijn en vulkanen

Lekker dobberen met uitzicht op de Atacama woestijn en vulkanen

Spot de Flamingo’s in Laguna Chaxa

Bewonder de flamingo’s van enkele meters veraf. Je vind hier vele flamingo’s op een schitterende natuurlijke plek in de Atacama woestijn. Entree: 2500 CLP.

Laguna Chaxa rondom San Pedro de Atacama

Laguna Chaxa rondom San Pedro de Atacama

Bezoek Piedras Rojas

Het ligt twee uur rijden vanaf San Pedro de Atacama. De weg er naar toe is prachtig en je kijkt je ogen uit. Tijdens de route zie je het droge landschap veranderen in meer vegetatie en kleur. Onderweg kom je ook nog langs de Miscanti vulkaan. Ook als je de foto hieronder ziet lijkt het een beetje nep, maar de foto is echt gemaakt zonder filter of iets! Genieten dus. Het bezoek is verder helemaal gratis!

Piedras Rojas

Piedras Rojas

Zonsondergang bekijken in Valle de Luna

Valle de Luna wordt ook wel de maanvallei genoemd in het Nederlands. Het landschap heeft alles weg van de maan. Het lijkt hier net alsof je op de maan loopt. In Valle de Luna kun je verschillende dingen doen en bekijken, maar het mooiste is toch wel de zonsondergang.

Het park kun je betreden met de fiets of auto. Een fiets huren kost ongeveer 3000 COP voor een halve dag. Valle de Luna ligt 4KM van San Pedro af, dus heb je geen auto ter beschikking raden we je aan Valle de Luna per fiets te bezoeken. Ondanks dat er aardige klimmetjes zijn in het park scheelt het ook een hoop geld. Met een tour ben je al gauw 15.000-20.000 COP kwijt. De losse entree van het park bedraagt 3.000 COP.  Je kunt het park tot 18:30 betreden. Hierna mag je nog wel tot 21:00 in het park verblijven, maar je komt er niet meer in.

Relax in de Puritama Hotsprings

In totaal bestaan de Puritama Hotsprings uit 8 verschillende hotsprings. De koudste is ongeveer 28 graden en de warmste 38 graden, oplopend qua hoogte van de rivier. Deze hotsprings liggen werkelijk waar in een schitterende omgeving, onze mooiste hotsprings so far! We hebben echt genoten! Entree voor 14:00 is 15.000 COP en na 14:00 is het 9.000 COP. Tip ga dus na 14:00, scheelt weer in de portemonnee. Het is niet goedkoop, maar het was het wel dubbel en dwars waard.

Puritama Hotsprings rondom San Pedro de Atacama

Puritama Hotsprings rondom San Pedro de Atacama

Bezoek Salar de Uyuni of te wel de Zoutvlaktes in Bolivia

Het is ook mogelijk om tours te boeken van San Pedro de Atacama naar de zoutvlaktes in Bolivia. Deze tour duurt drie dagen, het is mogelijk om door te reizen naar Uyuni maar kunt er ook voor kiezen om weer terug te komen in San Pedro de Atacama. Wij deden deze tour andersom, van Uyuni naar San Pedro de Atacama. Het was een van onze hoogtepunten tijdens onze reis door Zuid-Amerika. Lees hier alles over de Zoutvlaktes van Bolivia.

Salar de Uyuni tour

Salar de Uyuni tour

Verblijven in San Pedro de Atacama:

Bekijk ons artikel: Atacama Loft Glamping in San Pedro de Atacama en zie hoe fantastisch wij het hier hebben gehad. Naast Secret Garden Cotopaxi hoort deze accommodatie bij de mooiste en bijzonderste slaapplekken van Zuid-Amerika! Boek Atacama Loft in San Pedro de Atacama hier

Speciaal dank aan onze nieuwe gemaakt vrienden uit de USA: Jaimy en Valentine! Zonder hun hadden we nooit zoveel van San Pedro de Atacama gezien en we hebben genoten van het auto avontuur.

Autoverhuur:

Ik zou iedereen aan willen raden om een auto te huren rondom San Pedro de Atacama voor 1 of 2 dagen, mits je budget het toelaat. Je hebt dan veel meer vrijheid om de omgeving te bezichtigen en deze omgeving is prachtig. Alle bezienswaardigheden liggen namelijk niet op loopafstand, behalve Valle de Luna. Een andere optie om deze bezienswaardigheden te zien is het boeken van een tour. Nadeel hiervan is dat iedereen vaak arriveert op dezelfde tijd en het dus erg druk is. Maak zelf de afweging, San Pedro de Atacama is helaas niet goedkoop.

Wij hebben altijd goede ervaring met RentalCars. Dit is ook vaak de beste en goedkoopste optie, omdat deze site namelijk alle aanbieders en verschillende auto’s met elkaar vergelijkt voor je. Daarnaast bieden ze vaak ook gratis annuleren tot uiterlijk 24 uur van te voren.

Tip: Hoe langer van te voren je een auto boekt, des te goedkoper het vaak is. 

Doen in San Pedro de Atacama: Huur een Duster ;)

Doen in San Pedro de Atacama: Huur een Duster 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *