Tips Santiago, ontdek deze gigantische metropool

Santiago is de hoofdstad van Chili en voor vele dus ook de eerste kennismaking met Chili. Bereid je voor, want de stad kan nogal overweldigend overkomen. Santiago is namelijk een ontzettend drukke stad! Maar de stad heeft genoeg toffe plekjes om te ontdekken. Maar blijf er niet te lang, want de rest van Chili is namelijk nog veel mooier! We vertellen graag meer over Santiago, hier onze tips Santiago! Mocht je benieuwd zijn naar onze verdere route door Chili? Check: Reisroute door Chili

Tips Santiago:

#1 Vervoer in Santiago

Santiago heeft een fantastisch metronetwerk door de hele stad lopen en dit werkt ontzettend makkelijk. Voor het gebruik van de metro heb je een BIP-kaart nodig. Daarnaast kun je Santiago ook prima per fiets verkennen. Overal in de stad kun je fietsen huren.

De BIP-kaart is een kleine blauwe kaart die lijkt op een OV chipkaart. Een BIP kaart kan bij elk metrostation gekocht worden. De kaart kost $ 1.500. CLP en moet worden geladen met een tegoed van minimaal $ 1.000 CLP. De prijs van een ritje met de metro is tussen de $ 600 en $ 800 CLP afhankelijk van de tijd waarop je reist. De ritprijs is een vaste prijs, ongeacht hoe lang je route is of hoe vaak je moet overstappen

Tips Santiago: Openbaar vervoer in Santiago

Tips Santiago: Openbaar vervoer in Santiago

#2 Cajón del Maipo

Op ongeveer twee uur rijden van Santiago ligt het geweldige Cajón del Maipo. Het is een kanyon, gelegen aan de rand van het Andesgebergte. Het is perfect als dag en/of weekendtrip vanuit Santiago. Je kunt hier namelijk hiken, kayakken of genieten van hotsprings. Je zult betoverd raken door de omliggende bergen! Lees hier alles over een bezoek aan Cajón del Maipo.

Tips Santiago: Cajón del Maipo

Tips Santiago: Cajón del Maipo

#3 Shoppen bij Costanera Center

Costanera Center is een mega grote shopping Mall in Santiago. Je vind hier vooral de grote merken voor het shoppen. Deze shoppingmall is erg makkelijk te vinden. Je loopt namelijk gewoon naar de grootste wolkenkrabber (Costanera Torre) die je ziet in Santiago. Deze is niet te missen. Om hier te komen stap je uit bij Metro Station Tobalaba. In deze wolkenkrabber bevind zich ook de shopping mall. Costanera Torre is het hoogste gebouw van heel Zuid-Amerika! Het is ook mogelijk om helemaal naar boven te gaan en de stad van boven te bekijken. Kosten hiervoor zijn $ 15.000 CLP.

Tips Santiago: Costanera

Tips Santiago: Shoppen bij Costanera center

#4 Breng een bezoekje aan Cementerio General

Cementerio General is een van de grootste begraafplaatsen in Zuid Amerika met naar schatting 2 miljoen graven. Het is heel erg indrukwekkend om de verschillen tussen de rijke en arme mensen hier te zien. Sommige overledenen hebben een begraafplaats ten grote van een huis. Terwijl de armen hier allemaal in een ‘hokje’ gepropt zijn. Er staat zelfs een bordje met de tekst: ” In the cementery there are two figures of Christ. A Christ know as rich christ, and the other as poor christ. These names correspond to the places where they are located. One sector in the mausoleums, and the other in an area of simpler graves. ”

Tips Santiago: Bezoek aan Cementerio General

Tips Santiago: Bezoek aan Cementerio General

#5 Eet een visje in Mercado Central vismarkt

Een noodzakelijk stop met een land met meer dan 5000km kustlijn is de Mercado Central. Je vind hier vooral heerlijke verschillende vissoorten.
Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan La Vega Central, Santiago’s grootste fruit, groenten en kaas/vlees markt.

Tips Santiago: Mercado Central

Tips Santiago: Mercado Central

#6 Verblijf in de wijk Bellavista

Zoek met aandacht je accommodatie uit in Santiago! Niet alle wijken zijn veilig in Santiago. Een aanrader voor een relatief veilige en leuke buurt is Bellavista. Dit is het hippe gedeelte van de stad. Het heeft veel weg van de wijk Palermo in Buenos Aires. Bellavista kent vele lekkere restaurantjes en je vind hier veel graffiti en streetart.

Aanraders om te overnachten in Bellavista:

Hostal Tambo Verde
Ligt ook nog eens ontzettend dichtbij de metro, ideaal om de stad verder te verkennen!
Rado Boutique Hostel

#7 Maak een uitstapje naar Valparaiso!

Valparaiso is een kleurrijke havenstad en ligt op twee uur rijden van Santiago. Voor ons was Valparaiso een van de mooiste steden voor het oog. Dit vanwege de bijzondere architectuur op de heuvels en de verfbom aan kleuren. Ontdek de highlights van Valparaiso: Stap in een 100 jaar oude kabelbaan, leer de favoriete gerechten van de Chileense bevolking te maken of geniet van de geweldige graffiti en streetart.

Tips Santiago: Bezoek Valparaiso

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *