Bus Salento naar Cali in Colombia

De bus is een ideaal vervoersmiddel om door Colombia te reizen. De bussen in Colombia zijn erg goed geregeld en best wel luxe en over het algemeen vrij goedkoop. De bussen kun je vergelijken met de bekende SOLMAR-tour bussen richting Spanje. De afstanden tussen de verschillende plaatsen zijn vaak groot. Waardoor je de keuze hebt om te vliegen of met de bus te gaan. Tussen sommige plaatsen (bijvoorbeeld Cartagena – Medellin) is het soms goedkoper om het vliegtuig te pakken. Maar de bus pakken is ook zeker geen straf. Regelmatig is er gewoon WIFI in de bus en kun je films kijken. Maar voor nu hoe kom je nu het makkelijkste van Salento naar Cali? Pak de bus Salento naar Cali!

Vervoer bus Salento naar Cali

Er zijn twee opties om vanuit Salento naar Cali te gaan per bus. De budget optie, met het openbare vervoer. Daarnaast is er de duurdere optie, met de minivan. De totale kosten van de Mini van zijn in totaal 55.000 COP. De bussen vertrekken iedere maandag en vrijdag om 14:00. Ze vertrekken vanaf het centrale plein in Salento.

Daarnaast de budget optie, zoals wij deze hebben afgelegd. Als eerst neem je de bus naar Armenia bij het busstation in Salento. Dit duurt ongeveer een uur en de kosten zijn 4.500 COP. In Armenia stap je uit bij: Terminal de Transportes. Vervolgens kun je hier ook direct de bus nemen naar Cali, er zijn veel verschillende aanbieders. De kosten voor deze bus zijn 20.000 COP. Ook in Cali wordt je afgezet bij Terminal de Transporte. Vanaf hier kun je een taxi nemen naar het hostel, voordeel de Terminal de Transporte ligt niet ver van het centrum van Cali af. Onze taxi kostte +/- 12.000 COP naar ons hostel in San Antonia.

Bus Salento naar Cali

Verblijf in de wijk San Antonio

San Antonio, is de wijk waar je de beste ho(s)tels en restaurants van de stad vind. San Antonio wordt ook gezien als een van de veiligste wijken van Cali. Leuke restaurants zijn: Pita Majita, een libanees restaurant met heerlijke shoarma broodjes. Pao, voor heerlijke pizza’s. En voor een heerlijk ijsje kun je terecht bij Butterfly Tongue.

Tips om te verblijven in San Antonio:

Lees hier verder: 5x Doen in Cali

Tips Salento: Het hart van de koffieregio in Colombia

 

 

2 Comments

  1. pascalle braken Reageer

    hoe kom ik in contact met een taxi bedrijf die ons met een minivan van cali naar salento kan brengen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *