Tips Salento: Het hart van de koffieregio in Colombia

In het hart van de koffieregio ligt het schattige dorpje Salento. Salento is de perfecte uitvalsbasis om verschillende koffieplantages te bezoeken en natuurlijk de hoogste palmbomen ter wereld: Valle de Cocora. In dit artikels vind je onze tips Salento: Waar moet ik verblijven, wat mag ik niet missen en hoe kom je vanuit Medellin naar Salento. 

Verblijf in Salento

Het fijnste is om een verblijf rondom het centrum van Salento uit te kiezen. ‘s Avonds rijden er namelijk geen taxi’s of uber. Dus dit kan behoorlijk lastig zijn als je iets wilt gaan eten in het centrum. Boek je verblijf ruim van te voren. Salento is een populair dorpje en het komt regelmatig voor dat vele accomodaties volgeboekt zijn.

De leukste verblijf adresjes van Salento vind je hieronder:

De Hilltop Salento heeft zelfs een zwembad, dit is voor Salento erg uniek. Dus heb je behoefte aan een zwembad om af te koelen na de Valle de Cocora hike. Boek deze accommodatie.

Activiteiten Tips Salento:

Bezoek de Valle de Cocora

In Valle de Cocora vind je de hoogste palmbomen van de wereld. Deze palmbomen, de waspalm, kunnen wel tot 60 meter hoog groeien. Valle de Cocora is een van de hoogtepunten uit Colombia. In Valle de Cocora kun je een schitterende hike doen die je langs alle mooie plekken brengt in de vallei. De hike duurt in totaal 12km. Het is ook mogelijk om dit per paard af te leggen. Wil je meer weten over Valle de Cocora ga dan naar ons artikel: Valle de Cocora

Cocora Valley

Cocora Valley

Bezoek een van de vele koffieplantages

Een zeer interessante en interactieve manier om iets bij te leren over koffie van het zaadje tot een kop koffie. Wij bezochten de koffieplantage: El Ocaso in Salento. Onze gids Sebastian kon goed engels en we hebben veel geleerd over het maken van koffie en de verschillende soorten koffie. Je kunt er ter voet of per Willy ( 3.000 COP ) heen. Ook deze vertrekken weer vanaf het centrale plein in Salento. Ter voet is het ongeveer 1 uur lopen.

El Ocaso koffieplantage

El Ocaso koffieplantage

Tips Salento: Bezoek een koffieplantage

Tips Salento: Bezoek een koffieplantage

Speel het spel Tejo bij Cancha De Tejo Los Amigos

We vinden het altijd leuk om een beetje onder te dompelen in de cultuur van het land. In Colombia mag een potje Tejo dan ook niet ontbreken. Het is een traditioneel Colombiaans spelletje, al is het zelfs een nationale sport in Colombia. Met een tejo (schijf) van ongeveer 2 kilo probeer je op een afstand van 20 meter de kleine papieren witte envelopjes gevuld met buskruit te raken. Als je raak gooit hoor je een flinke knal!! Je schrikt hier zelfs een beetje van ? De kosten om te spelen zijn hier 3.000 COP per persoon.

Tips Salento: Tejo spelen

Speel het spel Tejo

Eet een heerlijke Indiaanse Curry bij La Eliana

Komt het Colombiaanse eten je de oren uit, probeer hier dan de heerlijke indiaanse curry bij La Eliana. Ze hebben hier ook heerlijke pizza’s. We zijn hier tweemaal geweest tijdens ons verblijf in Salento!

Vervoer van Medellin naar Salento

Benieuwd hoe je het makkelijkst en goedkoopst van Medellin naar Salento komt? Lees hier verder: Bus Medellin naar Salento

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *