Doen in Medellin: De stad van de grote transformatie

Deze stad mag echt niet ontbreken tijdens je route door Colombia! Medellin stond bekend als de gevaarlijkste stad ter wereld. Jarenlang was Medellin de thuisbasis voor de beruchte crimineel Pablo Escobar. Medellin heeft een ware transformatie ondergaan. De tweede grootste stad van Colombia is nu de meest levende en creatieve stad. Medellin is hard bezig zijn weg terug te vinden. Hieronder geven wij onze tips: Doen in Medellin: waar te verblijven en is Medellin wel veilig? Ook de leukste activiteiten, waarbij je een echt beeld krijgt van de stad en de transformatie die Medellin ondergaan heeft.

Doen in Medellin:

Verblijf in de wijk: El Poblado

El Poblado, wordt ook wel de gringo wijk van Medellin genoemd. El Poblado is een veilige wijk waar veel leuke ho(s)tels, restaurants en uitgaansgelegenheden zijn. Wij raden daarom aan om in deze wijk te verblijven. Ook ’s avonds kun je hier zonder problemen op straat lopen. Er zijn namelijk nog steeds wijken waar je beter niet kan komen. Boek op tijd, want deze populaire accomodaties zitten snel vol, vooral in het weekend.

Top verblijven in El Poblado:

Macondo Guesthouse 
Los Patios Hostal
The Garden of Blues Hostel 

Krijg een beeld van de transformatie van Medellin:

La Comuna 13

Een van de gevaarlijkste buurten in Medellin, de comuna 13, die zich vastklampt aan de berghelling boven het San-Javier Metrostation. Comuna 13 heeft de laatste tijd de meest indrukwekkende transformatie ondergaan en wordt nu als relatief veilig beschouwd om te bezoeken overdag. Middelpunt zijn de buiten roltrappen in de wijk. De Graffity Free Zippy Walking Tour Comuna 13 is echt een aanrader. De tour wordt gegeven door locals van comuna 13. Een beter beeld betreft de indrukwekkende transformatie kun je niet krijgen. Daarnaast vind je ontzettend mooi street-art in Comuna 13. Een must-do tijdens je verblijf in Medellin!

Doen in Medellin: La Comuna 13 Medellin

La Comuna 13 Medellin

Doen in Medellin: Streetart La Comuna 13

Streetart La Comuna 13

Doen in Medellin: Fietsen

Je verwacht het misschien niet gelijk, maar je kunt fietsen in Medellin. Het aantal fietspaden groeit sinds een jaar of 4 in snel tempo. Vier jaar geleden waren er nog geen enkele fietspaden in Medellin. Op sommige zondagen sluiten ze zelfs een van de hoofd snelwegen af voor fietsers. Het is ontzettend leuk om te fietsen in Medellin en zo de stad verder te verkennen. Tijdens een fietstour ontdek je vooral de wijken rondom El centro. Wil je meer weten: Fietsen in Medellin, ontdek de stad per fiets. 

Paragliden in Medellin: Doen in Medellin

Toch wel het letterlijke hoogtepunt van onze reis door Colombia en dus Medellin. De kosten voor het paragliden in Medellin zijn 130.000 COP. Dit is omgerekend 39,- euro. In vergelijking met Nederland is het dus een koopje om hier te gaan paragliden in Medellin. In totaal zweef je zo een 15 minuten in de lucht. Meer weten: Lees ons artikel: Paragliden in Medellin.

Paragliden in Medellin

Paragliden in Medellin

Maak gebruik van het metronetwerk en de kabelbaan

Medellin heeft een fantastisch metronetwerk. Voor 2.400 COP per enkele rit kan je overal heen in de stad. Het leuke is je kunt vanaf de metro overstappen op de kabelbaan en dit kost je niks extra’s! Er zijn 2 kabelbanen in Medellin. Ga met de kabelbaan naar boven en vanaf hier heb je een ontzettend mooi uitzicht over de stad Medellin.

Kabelbaan Medellin

Kabelbaan Medellin

Maak een dagtrip naar Guatape en beklim La Piedra

Vanaf Terminal de Transporte Norte vertrekt elk half uur een bus richting La Piedra/ Guatape. Voor 13.000 COP koop je hier een enkeltje richting La Piedra. De totale busrit duurt ongeveer 2 uur. We raden aan om eerst de rots te beklimmen, aangezien het dan nog niet zo druk is. Bovenaan heb je een schitterend uitzicht! Het kost je 18.000 COP om de berg te mogen beklimmen. In totaal zijn het 654 treden. Bij terugkomst kun je ervoor kiezen om weer de lokale bus te pakken (gratis) of een tuk tuk naar Guatape ( +/- 6.000 COP).  Guatape is een heerlijk rustig kleurrijk dorpje. Je vind hier heerlijke koffie!

Uitzicht vanaf rots La Piedra

Uitzicht vanaf rots La Piedra

Kleurrijk Guatape

Kleurrijk Guatape

Vervoer van Medellin naar Salento

Benieuwd hoe je het makkelijkst en goedkoopst van Medellin naar Salento komt? Lees hier verder: Bus Medellin naar Salento 

Bekijk ook:

Lost City Trek: 4 dagen Hike naar Ciudad Perdida

Tips Salento: Het hart van de koffieregio in Colombia

Valle de Cocora: Alles wat je moet weten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *