5x Doen in Cali: Hoofdstad van de Salsa

Cali is erkend als de ‘wereldhoofdstad van de salsa’. Als je wilt leren salsa dansen, dan is Cali de place to be in Colombia. In de jaren ’80 was Cali vooral bekend om het Calikartel, de drugsbende die hier gevestigd was. Daarnaast is de stad vooral bekend om zijn handel in suikerriet, sojabonen en koffie. Bijzonder, in Cali kom je niet veel toeristen tegen. Tijdens onze reis door Colombia in 3-4 weken, bezochten we dus ook Cali! 5 x Doen in Cali.

5x Doen in Cali

Verblijf in de wijk San Antonio

San Antonio, is de wijk waar je de beste ho(s)tels en restaurants van de stad vind. San Antonio wordt ook gezien als een van de veiligste wijken van Cali. Leuke restaurants zijn: Pita Majita, een libanees restaurant met heerlijke shoarma broodjes. Pao, voor heerlijke pizza’s. En voor een heerlijk ijsje kun je terecht bij Butterfly Tongue.

Tips om te verblijven in San Antonio:

Glij van de waterglijbanen van het Aquapark in Cali

Eens wat anders als cultuur snuiven door Cali. Laat jezelf lekker gaan in het Acuaparque de la Cana. Wij hebben een ontzettend leuke dag gehad. De entree is 15.000 COP. Acuaparque de la Cana heeft ontzettend leuke glijbanen, zelfs een aantal waar je met banden af kan gaan. Ook is er een groot golfslagbad met enorm hoge golven. Zulke hoge golven zul je in Nederland nergens tegen komen in de zwembaden.

Aquapark Cali

Aquapark Cali

Doen in Cali: Ga stappen in de wijk Granada

Deze wijk in Cali barst vol met uitgaansgelegenheden, zoals discotheken, bars en clubs. Vooral in het weekend barst het hier helemaal los. Een manier om als toerist snel en gemakkelijk het nachtleven van Cali te ontdekken is per partybus. Deze partybus brengt je langs alle hotspots van de stad.

Doen in Cali: een Salsa & Kunst tour door Cali

Erg leuk en leerzaam om te doen. De Salsa & kunst tour duurt in totaal 2 uur en is gratis, al is een fooi natuurlijk wel gewenst. Tijdens de tour maak je kennis met de verschillende soorten instrumenten, muziekstijlen en het ontstaan van Salsa. Welk belang Salsa heeft in de stad Cali. Daarnaast maak je kennis met de graffiti / streetart in Cali. Hij start iedere dag om 10 uur, met uitzondering op zondag.

Salsa muziek luisteren

Salsa muziek luisteren

Salsa & Kunst tour

Salsa & Kunst tour

Last but not Least: Neem een Salsa lesje

Deze worden overal in de stad aangeboden. Iedere dag kwam er wel iemand langs in ons hostel: El Patio, om salsa lessen aan te bieden. Vaak kun je een algemene introductieles gratis doen om te kijken of het iets voor je is.

Meer lezen over Colombia:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *