Het aanvragen van een visum voor India

Ga je naar India op reis ? Het aanvragen van een visum in India is verplicht voor alle Nederlanders die naar India reizen. Ook baby’s en kinderen moeten een visum aanvragen. Ook al staan ze bij hun ouders bijgeschreven in het paspoort. Lees hier alles wat je moet weten voor het aanvragen van een visum voor India. 

Aanvragen visum voor India

Het visum voor India heeft een geldigheidsduur van 60 dagen. In het aanvraagformulier vul je de verwachte aankomstdatum in. Het is niet erg als dit uiteindelijk afwijkt, maar het mag niet meer dan 30 dagen afwijken van de datum die bij het aanvragen is ingevuld. Er mag maximaal twee keer per kalenderjaar een visum aangevraagd worden voor India. Het aanvragen van een visum voor India kan gewoon online geregeld worden.

Visum aanvragen voor India

Visum aanvragen voor India

 

Voorwaarden aanvragen visum:

  • Visum moet minimaal 4 werkdagen voor het vertrek aangevraagd worden. Alle aanvragen worden verwerkt door de Indiase overheid. Deze geeft geen harde garantie over de levertermijn. Voor de zekerheid is het daarom verstandig uw aanvraag een week of langer voor uw vertrek in te dienen.
  • Het visum moet worden uitgeprint en bij het paspoort gevoegd worden.
  • Bij aankomst in India moet je een in –en uitreisbewijs van het land hebben (bijv. Vliegticket ).
  • Paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na aankomst in India.
  • Er mag alleen per vliegtuig of boot het land in worden getreden. Aankomst over land is niet mogelijk.

Wilt u langer dan 60 dagen in India verblijven, vanwege bijvoorbeeld studie of werk. Dan kom je in aanmerking voor een fysiek visum, in de vorm van een sticker in het paspoort. Deze kan alleen aangevraagd worden bij de ambassade van India in Den Haag of in een van de Visa Application Centres.

Welk visum moet ik aanvragen?

Er zijn drie verschillende soorten visums voor India: eTourist visum, eBusiness visum en de eMedical visum. Het meest waarschijnlijk heb je het toeristenvisum nodig, waarmee je als toerist kunt reizen in India. Voor een zakenreis heb je een zakenvisum nodig en wanneer je een medische reis naar dit land maakt, moet je een medisch visum aanvragen.

Een visum kost € 109,95 ,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *