Tegalalang rijstvelden rond Ubud op Bali

Wil je echt iets bijzonders zien? Dan moet je naar de Tegalalang rijstvelden rond Ubud. Het zijn de meest groene rijstvelden die je ooit gezien zult hebben. Ubud staat bekend om zijn prachtige groene rijstvelden, maar niet te vergelijken met de Tegalalang rijstvelden.

Bij aankomst zul je de meest groene rijstvelden niet direct vanaf de parkeerplaats of bij binnenkomst kunnen zien. Menig toeristen wandelen alleen naar beneden en lopen de eerste heuvel op en keren vervolgens terug. Niet wetend dat de Tegalalang rijstvelden veel groter zijn en veel meer te bieden hebben. Jammer, ze zijn de mooiste spots misgelopen! Met onderstaande informatie zal jou dit niet overkomen!

Tegalalang rijstvelden

Tegalalang rijstvelden

Hoe vind je de mooiste spots in de Tegalalang rijstvelden ?

Probeer allereerst ’s ochtends zo vroeg mogelijk te gaan, dan zijn er namelijk bijna geen toeristen. Rond het middag uur wordt het vele male drukker, waardoor je de prachtige omgeving met meerdere zult moeten delen. Ga zelf op ontdekking uit! Wijk af van de toeristische paden. Je mag namelijk het hele gebied op eigen houtje verkennen. Vergeet in ieder geval niet de eerste twee heuvels te passeren, vanaf daar word het pas echt schitterend! Waarna je in het begin nog tussen de toeristen massa loopt heb je nu de rijstvelden voor jezelf. Ook zie je hier regelmatig werkers bezig zijn op de rijstvelden.

Tegalalang rijstvelden

Tegalalang rijstvelden

Tegalalang rijstvelden

Tegalalang rijstvelden

Tegalalang rijstvelden

Ook zwemmen er vissen in de rijstvelden

Daarnaast is er ook nog een optie om een gids te huren, deze zijn rond de 300.000 rupiah. Deze zullen je ook de mooiste spots van de Tegalalang rijstvelden laten zien. Voordeel hiervan is dat je ook informatie krijgt over de achtergrond en hoe rijst wordt verbouwd op de Tegalalang rijstvelden. Dit kan overigens ook prima door de lokale werkers. Zo troffen wij dit schattige vrouwtje die ons maar al te graag uitleg gaf over het verbouwen en het bereiden van rijst.

Tegalalang rijstvelden

Lokale werkster Tegalalang rijstvelden

Tegalalang rijstvelden

Tegalalang rijstvelden

Hoe zijn de Tegalalang rijstvelden te bereiken?

De Tegalalang rijstvelden liggen 10 kilometer ten noorden van Ubud. Ze zijn eenvoudig met de taxi te bereiken. Een andere optie is om zelf met de scooter te rijden. Zelf hebben wij Ubud en de Tegalalang rijstvelden ook met de scooter bezocht. Na de Tegalalang rijstvelden is het schitterend om nog verder richting het noorden te rijden. De Pura Tirta Empel ligt hier in de buurt. Zelf zijn wij helemaal doorgereden tot het uitzichtpunt van de vulkaan Batur. Dit is waar een schitterende route om per scooter af te leggen.

Tegalalang rijstvelden

Tegalalang rijstvelden

Deze werker was niet aan het werk op de rijstvelden, maar probeert middels het dienen als ‘fotomodel’ geld te verdienen. We vonden het zo een leuk gezicht dat we toch met hem op de foto zijn gegaan, 20.000 rupiah! Best leuk resultaat toch… 😉 Deze foto is genomen op de eerste heuvel van de Tegalalang rijstvelden. Te zien is hier dat de rijstvelden lang niet zo groen zijn.

Natuurlijk zijn de Tegalalang rijstvelden niet het enige wat je gezien moet hebben in Ubud, klik hier voor meer tips Ubud.

Overnachten in de omgeving van Ubud

Wij verbleven in Biyukukung Suite & Spa. De ligging is perfect, het hotel ligt midden in het centrum maar toch in een rustige omgeving. De perfecte uitvalsbasis om Ubud te verkennen. Daarnaast heeft het hotel 3 heerlijke zwembaden. Elk huisje of bamboehutje heeft uitzicht op de rijstvelden, heerlijk wakker worden. Prijs/kwaliteit fantastisch met heerlijke bedden!!

MUST verblijf plaatsen rond de Tegalalang rijst velden: 

The Kayon Resort

The Kayon Resort

Biyukukung Suite & Spa

Biyukukung Suite & Spa

Bekijk ook:

One Ping

  1. Pingback: Route Indonesië : Java, Bali en Lombok in 3-4 weken • De Wereldreizigers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *