Quad rijden rond Cusco naar Moray en Salinas

Geen zin om weer een bustour te doen om de verschillende inca monumenten te bezoeken? Dan is dit de perfecte uitkomst. In Cusco kun je namelijk een quad tour boeken, ook wel cuatrimotos genoemd in Peru. Met deze tour rij je in totaal 2 a 2,5 uur op de quad richting Moray. Ook rij je nog eens in een schitterende omgeving, een echte aanrader! Tijdens het quad rijden rond Cusco, bezoek je Moray en Salinas de maras. 

Quad rijden rond Cusco naar Moray en Salinas

De tours worden ’s ochtends en ’s middags aangeboden. In de ochtend wordt je om 7 uur opgepikt vanaf je hostel. Vervolgens haal je de andere op en rij je richting het begin van de quad route. Daar aangekomen staan de quad’s klaar. Als eerste krijg je uitleg over de quad en het rijden hierop, vervolgens ga je oefenen op het uitgezette parcour. Indien iedereen bekwaam wordt geacht, kan het avontuur beginnen. In totaal rij je in ongeveer 1 uur naar Moray toe. Vervolgens heb je ongeveer een half uur de tijd om de bijzondere ruines te bezoeken. Daarna rij je weer voor 1 uur terug naar het beginpunt. Hier staat een minivan klaar om naar Salinas de Maras te gaan. Het is niet mogelijk om Salinas de Maras ook met de quad te bezoeken. Maar na 2 uur quad rijden heb je er ook wel genoeg van. Ook al is het super om te doen. Rond 13:30 ben je weer terug in het centrum van Cusco.

We boekten onze tour bij Encanta Peru, ook hebben wij hier onze Sacred Valley tour gedaan. Beide waren ontzettend goed geregeld. We waren ook zeer tevreden betreft de veiligheid met de quad’s.

Het oefenparcour

Het oefenparcour

Quad rijden naar Moray

Quad rijden naar Moray

Moray

De Inca’s waren gespecialiseerd in terrasbouw voor de landbouw. In Moray was een proefcentrum waar ze experimenten deden met nieuwe gewassen. Het is een soort landbouwkundig laboratorium van de inca’s, waar ze op terrassen op verschillende hoogte planten kweekten.

Moray

Moray

Salinas de Maras

Als je aan komt rijden, word je stil van de enorme hoeveelheden zoutbaden die je ziet. De kleuren variëren van spierwit naar roze naar lichtbruin. Het is een bijzondere plek dat al in het Inca tijdperk gebruikt werd voor het winnen van zout. Entree bedraagt: 10 sol.

Salinas de Maras

Salinas de Maras

Hartstikke leuke dag gehad op de Quad rijden rond Cusco

Hartstikke leuke dag gehad op de Quad rijden rond Cusco

2 Comments

 1. Niels Reageer

  Zo dit ziet er super vet uit! Mag ik vragen wat de kosten zijn voor deze trip, kon het op de website Encanta Peru niet vinden.

  1. Sandra Post author Reageer

   Hoi Niels,
   Wij hebben rond de 90-100 sol p.p betaalt voor de hele tour. Het is goedkoper als je met 2-en op 1 quad gaat, maar wij vonden het wel leuk om allebei alleen op een quad te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *