Must Do: Cookingclass in Cusco

Maak kennis met de Peruviaanse keuken! Peru kent namelijk een van de meest gevarieerde keukens ter wereld. Sinds een paar jaar beginnen de smaken van Peru steeds meer een weg te vinden in de Europese restaurants. Een leuke manier om meer over de Peruaanse keuken te weten te komen is middels een Cookingclass. Uiteraard leer je ook zelf de gerechten maken voor thuis. Een echte aanrader hiervoor is, Marcelo Batata in Cusco. Ben je in Cusco? Dan mag je deze Cookingclass in Cusco niet overslaan! Benieuwd naar onze verdere Route Peru in 4-5 weken

Cookingclass in Cusco: Marcelo Batata

Tijdens de Cookingclass in Cusco bij Marcelo Batata leer je eerst het ontstaan van de Peruaanse keuken en de invloeden. Inca’s, Spanjaarden, Fransen, Italianen en Japanners: allerlei groepen vestigden zich de afgelopen eeuwen in Peru en namen daarbij hun eetgewoontes mee.

De verse ingrediënten zijn direct afkomstig van de kust, de bergen of uit het Amazonegebied. Dit zorgt ook voor heel veel soorten producten. Een aardappel groeit anders uit aan de kust dan in de bergen.  De Peruaanse keuken is de laatste jaren tot een hoog niveau getild.

Wist je dat: Er ongeveer 3000 verschillende aardappelen zijn in Peru ?

Cookingclass in Cusco

Cookingclass in Cusco

Ceviche Maken

Na de eerste kennismaking met allerlei verschillende producten uit Peru is het tijd voor actie. We gaan Ceviche maken. Ceviche is een zeer populair gerecht in Peru, waarbij rauw vis en/of schaaldieren gemarineerd worden in het sap van limoen en tijgermelk. Na het maken van onze heerlijke Ceviche’s mogen we ze lekker op eten. Tussendoor hebben we ook al een aantal kleine gerechtjes mogen proeven. Mmmm.. vooral de Bruchetta was heerlijk.

Ceviche maken

Ceviche maken

Pisco

Na het maken van de Ceviche gaan we over op pisco. Pisco is een sterke drank die wordt gedestilleerd uit druiven. Het is een typisch Peruaanse drankje, al wordt het ook gedronken in Chili. Peru en Chili zijn nog steeds verwikkeld in een strijd wie als eerst de pisco heeft ontworpen. Het is dus niet met zekerheid te zeggen waar pisco oorspronkelijk vandaan komt. We proeven verschillende soorten Pisco’s. Daarna gaan we zelf een Pisco Sour maken. Dit is een cocktail variant met pisco. Heel erg lekker! Vanaf nu gaan we dit zeker vaker drinken.

Onze eigen gemaakte Pisco Sour

Onze zelf gemaakte Pisco Sour

Lomo Saltado

Als laatste stond ons hoofdgerecht maken op het programma: Lomo Saltado. Dit is een Peruaans vleesgerecht. Het gerecht wordt gecombineerd met witte rijst of friet.

We hebben een hele fijne cookingclass gehad bij Marcelo Batata. In totaal waren we met 8 personen, dit is ook het maximum van de cookingclass. Omdat de groep erg klein is kan er goed aandacht aan iedereen gegeven worden.

Lomo Saltado bereiden in de wok

Lomo Saltado bereiden in de wok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *