Het aanvragen van een visum voor Vietnam

Ga je naar Vietnam op reis ? Het aanvragen van een visum in Vietnam is verplicht voor alle Nederlanders die naar Vietnam reizen. Ook baby’s en kinderen moeten een visum aanvragen. Ook al staan ze bij hun ouders bijgeschreven in het paspoort. Lees hier alles wat je moet weten voor het aanvragen van een visum. 

Aanvragen van een visum voor Vietnam

Het visum voor Vietnam is een toestemming voor het reizen naar en in Vietnam. Alle reizigers zijn verplicht om over een eigen visum te beschikken. Sinds januari 2018 kunnen Nederlanders het visum Vietnam online aanvragen. Dit visum wordt voor vertrek toegekend en goedgekeurd. Het voordeel hiervan is dat reizigers na aankomst in Vietnam de wachtrij voor het betalen van de stamping fee voorbij kunnen lopen. Hierdoor is het e-visum goedkoper en het bespaart tijd op het vliegveld, ten opzichte van de oude manier: visum on arrival.

Het visum is maximaal 30 dagen geldig.

Visum aanvragen voor vietnam

Visum aanvragen voor Vietnam

Voorwaarden voor een visum voor Vietnam

  • Paspoort moet minimaal 30 dagen langer geldig zijn dan het visum
  • Je mag in de afgelopen 3 jaar niet uit Vietnam gedeporteerd zijn
  • Je mag alleen aankomen en vertrekken op een van de lucht en- of zeehaven of de grensposten.
  • Op het moment van aanvragen, moet er minimaal al een overnachtingsplaats zijn vastgelegd
  • Je mag geen ziektes hebben die een gevaar kunnen vormen voor de omgeving
  • Het gehele verblijf moet binnen de geldigheidstermijn van 30 dagen vallen.

Bij het aanvragen van het visum Vietnam moet je aangeven wanneer het visum geldig zal moeten zijn. Een exacte aankomstdatum of vertrekdatum is nog niet nodig. Voor het aanvragen hoef je nog geen ticket geboekt te hebben.

Kosten voor visum Vietnam

De kosten voor een e-visum Vietnam zijn €39,95. Op internet zul je ook verschillende adverteerders tegen komen met lagere kosten voor een visa on arrival. Hou er rekening mee dat hier wel de stamping fee kosten nog betaald moeten worden bij aankomst in Vietnam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *