Tips Palomino, chillen aan de kust in Colombia

Palomino is een klein dorpje aan de noordkust van Colombia. Het is in 2 uur met de bus vanaf Santa Marta te bereiken. Het fijne aan Palomino is dat het nog niet ontdekt is door het massatoerisme, al zijn we bang dat dit niet lang meer zal duren. Nog geen vijf jaar geleden was deze plek nog een militaire zone door de vele drugs die vanuit de jungle hier de zee op ging. Nu is het een heerlijke plek is om een aantal dagen te verblijven. Palomino wordt steeds populairder onder reizigers, wij snappen natuurlijk wel waarom! Benieuwd naar wat er verder nog allemaal te doen is? Bekijk dan hieronder onze tips Palomino tijdens onze Route door Colombia in 3-4 weken

Tips Palomino

1. Ga tuben over de Rio Palomino

Dobber lekker de Rio Palomino rivier af. Huur een tube, overal langs de straten van Palomino kun je een band huren. Wij huurden voor 40.000 pesos p.p een tube en werden afgezet met de motortaxi. Vervolgens loop je nog 20 minuten door de jungle om uiteindelijk bij de rivier uit te komen. Tot onze verbazing kregen we er ook een gids bij, dit is eigenlijk helemaal NIET nodig. We hebben begrepen dat dit sinds kort verplicht is en er nieuwe prijsafspraken zijn gemaakt betreft het tuben. Mogelijk kwam dit door het hoogseizoen, maar dit was volgens ons hostel ( The Dreamer Hostel ) ook een normale prijs. Ondanks wij overal op internet goedkopere bedragen zagen voor het tuben. Tijdsduur: Ongeveer 2 a 2,5 uur

Tip: Neem voldoende zonnebrand mee en ga zo vroeg mogelijk in de ochtend. Zo heb je meer kans om wilde dieren tegen te komen. Let er ook op dat je zelf voldoende drinken mee neemt. Indien je een telefoon of camera wilt meenemen. Vergeet niet een waterzak mee te brengen. 
Tips Palomino: Tuben Palomino

Tips Palomino: Tuben in Palomino

2. Eet de beste Empanadas of Pan-Pizza bij Che Parcero

Ik weet nog goed dat we ’s middags tegen elkaar zeiden, pfff wat valt al dat eten hier in Colombia toch een beetje tegen. Maar die avond, wauw wat hebben wij lekker gegeten. Het is zeker de moeite waard om een bezoekje aan Che Parcero te brengen, ondanks het iets van het toeristische gedeelte af ligt. Daarnaast is het eten echt spotgoedkoop voor wat je krijgt! Voor 12.000 pesos kregen we 3 heerlijke Empanadas naar keuze en een heerlijke fruit juice!

Tips Palomino: Che Parcero

Tips Palomino: Che Parcero

3. Speel het spel Tejo

We vinden het altijd leuk om een beetje onder te dompelen in de cultuur van het land. In Colombia mag een potje Tejo dan ook niet ontbreken. Het is een traditioneel Colombiaans spelletje, al is het zelfs een nationale sport in Colombia. Met een tejo (schijf) van ongeveer 2 kilo probeer je op een afstand van 20 meter de kleine papieren witte envelopjes gevuld met buskruit te raken. Als je raak gooit hoor je een flinke knal!! Je schrikt hier zelfs een beetje van 😉

Naast het restaurant Che Parcero kun je dit spelletje spelen. Je hoeft hiervoor alleen bier te bestellen, dan mag je gratis spelen!

4. Strijk neer op het heerlijke strand

Palomino heeft een heerlijk rustig strand. Het ligt hier niet vol met toeristen, waardoor je lekker kunt genieten van de prachtige omgeving. Let wel op de golfen kunnen soms erg hoog zijn van de zee. Check altijd even of er meerdere mensen aan het zwemmen zijn of doe anders even navraag betreft de golven.

Tip: Bekijk de zonsondergang. De verkleuring van de zon is schitterend. Al zie je de zon niet in de zee neerdalen, de verkleuring zorgt voor een magisch plaatje.

Het heerlijke stand in Palomino!

Verblijf in een van de heerlijke hostels

Zelf verbleven wij bij The Dreamer Hostel. Dit hostel ligt heerlijk aan het strand en heeft een heerlijk eigen zwembad. Het is vooral een hostel om nieuwe mensen te ontmoeten. Iedere avond is er live-muziek en zit iedereen rondom de bar. Je kunt hier slapen in dorm’s, maar er zijn ook prive twee persoonskamers.

Bekijk ook onze Tips voor Cartagena

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *