Paragliden in Medellin: DOEN!

Wauw wat was dit gaaf zeg! Het was voor ons de eerste keer dat we gingen paragliden. We waren daarom vooraf ook wel een beetje zenuwachtig Maar we kunnen nu zeggen het was het meer als waard. Dus ben je in Medellin, ga Paragliden in Medellin! Er worden veel tours in Medellin aangeboden inclusief pick-up bij je hostel. Doe dit niet, het scheelt een hoop kosten als je hier op eigen houtje heen gaat. Hoe? Dat zullen we jullie hieronder gaan vertellen. Ga Paragliden in Medellin! 

Paragliden in Medellin

Paragliden in Medellin, enorm gaaf om de stad van boven te zien!

Kosten Paragliden:

De kosten voor het paragliden in Medellin zijn 130.000 COP. Dit is omgerekend 39,- euro. In vergelijking met Nederland is het dus een koopje om hier te gaan paragliden in Medellin. In totaal zweef je zo een 15 minuten in de lucht. Wil je de optie ‘Foto Service’ erbij dan betaal je meer, namelijk 40.000 COP erbij. Je krijgt dan een GO-PRO camera mee en deze staat automatisch afgesteld voor het maken van video’s en foto’s. Vooraf krijg je een SD kaartje mee waarop al je video’s en foto’s worden opgeslagen. Deze kun je na afloop thuis of in je hostel bekijken. Het is ook mogelijk om zelf een GO-PRO camera mee te nemen. Vergeet hierbij niet een selfie-stick mee te nemen. Anders kun je geen mooie foto’s van jezelf maken tijdens het paragliden, alleen van de omgeving. Dit zou zonde zijn, hieronder een van onze mooiste foto’s tijdens het paragliden in Medellin.

Paragliden in Medellin

Paragliden in Medellin kost rond de 130.000 COP

Paragliden in Medellin

Paragliden in Medellin kost omgerekend 39 euro

Vervoer naar het Paragliden in Medellin

Om te kunnen gaan Paragliden, moet je naar het plaatsje San Felix gaan. De leukste route is om allereerst de metro te nemen in Medellin naar metrostation: SAN JAVIER, vanaf hier kan je de metro cable car (kabelbaan) omhoog nemen. Hier heb je ook nog eens een geweldig uitzicht over de stad Medellin. Dit hele ritje kost je 2.400 COP, nog geen euro dus! Bij het laatste station: La Aurora stap je uit. Vanaf hier kun je de taxi nemen richting San Felix (20.000COP hadden wij betaald).

Wij hadden vooraf geen reservering gemaakt, omdat we eerst zeker wilden weten dat het mooi weer was en bleef. Het was geen probleem dat we geen reservering hadden en konden ter plekke onze tour regelen. Bij aankomst staan er allerlei tour operator’s klaar waar je jou paraglide tour kan boeken. Er zijn ook centrale prijsafspraken: 130.000 COP, dus geen mogelijkheid tot onderhandelen. We hebben dit uiteraard wel geprobeerd, maar dit was geen succes 😉 Op de terugweg kun je gewoon de bus nemen (2.000COP), langs de weg kun je gewoon de hand uitsteken. De bus komt iedere kwartier langs en loopt direct langs alle paraglide organisaties.

Metrovervoer Medellin

Met de metro naar paragliden in Medellin

Paragliden in Medellin: Must-do

Na afloop waren we ontzettend trots op onszelf dat we dit gedaan hebben. Helemaal vol adrenaline!

Paragliden in Medellin

Wat waren we enthousiast na het paragliden in Medellin!

Benieuwd naar onze route door Colombia in 3-4 weken.

Nog meer doen in Medellin:

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *