Fietsen in Medellin, ontdek de stad per fiets

Je verwacht het misschien niet, maar je kunt fietsen in Medellin. Het aantal fietspaden groeit sinds een jaar of 4 in snel tempo. Vier jaar geleden waren er nog geen enkele fietspaden in Medellin. Op sommige zondagen sluiten ze zelfs een van de hoofd snelwegen af voor fietsers. Je ziet hier dan ook veel wielrenners rijden, die een flinke snelheid willen halen. Het is ontzettend leuk om te fietsen in Medellin en zo de stad verder te verkennen. Benieuwd naar wat je nog meer allemaal kunt Doen in Medellin

Fietsen in Medellin, hou even rekening met het volgende

Het zijn vooral de wijken met social-level 4 of hoger waar veel fietspaden te vinden zijn. We raden wel aan om een mountainbike te huren en de welbekende citibike lekker te laten staan. Fietsen in Medellin betekent veel heuvels beklimmen en dan wil je wel versnellingen tot je beschikking hebben. In Medellin zijn de verschillende wijken opgedeeld in verschillende social-levels van 1 tot 6. Hoe hoger het level, hoe meer tax men betaald en hoe luxere huizen je tegenkomt in deze wijk.

Fietsen afstellen voor de tour

Doe een fietstour!

Je kunt natuurlijk op eigen houtje Medellin verkennen. Het is echter veel leuker om een fietstour te boeken die je alle toffe plekjes laat zien. Wij hebben de Green Bike Tour gedaan en vonden dit echt super gaaf! Het zijn kwalitatief prima mountainbikes, je krijgt er een helm bij, en de guide Juan was enorm enthousiast. We waren zo’n 3 uur onderweg en hebben veel mooie plekjes gezien waar ook geen toerist te bekennen was. Ook zijn we veel over de achtergrond van Medellin te weten gekomen en de transformatie die deze stad heeft ondergaan.

De prijs voor deze tour is 50.000 COP en hier kregen we ook een verfrissend drankje bij onderweg. Houd er wel rekening mee dat er een zware klim tussen zit waar wij, als toch wel redelijk ervaren fietsers best wel moeite mee hadden. De tour kan ’s ochtends en ’s avonds gedaan worden.

Fietsen in Medellin: Afdalen vanaf Nutibara Hill

Fietsen in Medellin: Afdalen vanaf Nutibara Hill

Onderweg kom je langs verschillende leuke plekken waaronder het park rondom het stadion Atanasio Girardot waar in het weekend ontzettend veel activiteit is. Zo wordt hier op zaterdag- en zondagochtend flink gedanst als work-out en zijn hier veel mensen aan het hardlopen. Ook kom je tijdens het fietsen in Medelin langs het plein. Parque Las Luces wat symbool staat voor de transformatie die Medellin heeft doorgemaakt. Verder kom je langs wat mooie uitzichtpunten en beklim je uiteindelijk de top van de Nutibara Hill waar je een mooi uitzicht hebt over de stad.

Fietsen in Medellin

Fietsen in Medellin

Ook leuk in Medellin:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *