Valle de Cocora: Alles wat je moet weten

In Valle de Cocora vind je de hoogste palmbomen van de wereld. Deze palmbomen, de waspalm, kunnen wel tot 60 meter hoog groeien. Valle de Cocora is een van de hoogtepunten uit Colombia. In Valle de Cocora kun je een schitterende hike doen die je langs alle mooie plekken brengt in de vallei. De hike duurt in totaal 12km. Het is ook mogelijk om dit per paard af te leggen. Lees hieronder alle tips die je moet weten over Valle de Cocora. Wat de goedkoopste manier is om er te komen, wat moet ik meenemen en hoe verloopt de route. 

Uitzicht op Valle de Cocora

Uitzicht op Valle de Cocora

Vervoer Salento naar Valle de Cocora:

Vanaf het centrale plein (centrum) in Salento vertrekken de jeeps (Willy’s) richting Valle de Cocora. Hier kun je een retourtje kopen voor 8.000 COP. In totaal duurt deze rit ongeveer 20 minuten. De Willy’s zijn het vervoersmiddel rond Salento. Er zijn geen vaste tijden waarop de Willy’s vertrekken, wanneer er eentje vol is vertrekt er weer een richting Valle de Cocora. Je hoeft hier dus nooit lang te wachten om te vertrekken.

De Willy's naar Valle del Cocora

De Willy’s naar Valle del Cocora

De hike: Valle de Cocora

De hike rondom de Cocora Valley kun je op meerdere manieren bewandelen. Wij kozen uiteraard voor de lange route van 12km en dit is echt een aanrader. Maar ben je slechter ter been kan je er ook voor kiezen om alleen de korte versie te doen. Hier loop je tot Mirador Viewpoint 2 en weer terug. Volg de rode en blauwe pijltjes, zoals deze beschreven staan hieronder op het route kaartje. In totaal loop je dan 4.6 KM. De meeste mooie uitzichtpunten op de palmbomen bevinden zich ook in dit stuk. De entree bedraagt 3.000 COP.

Route hike: Valle de Cocora

Kaart valle de cocora

Nu de lange route (5.000COP), je kunt deze route zowel links als rechts om doen. Naar onze mening maakt het niet zoveel uit hoe je hem loopt. De mooiste uitzichten op de palmbomen heb je aan het begin en aan het einde van de route. Het is een schitterende route, met hier en daar wat survivallen 😉 Onderweg kom je houten hangbruggetjes tegen die je langs de Quindío rivier leiden.

Survivallen op de bruggetjes in Valle de Cocora

Survivallen op de bruggetjes in Valle de Cocora

Vergeet niet om langs Acaime (het kolibrie-huis) te gaan, dit is een klein uitstapje vanaf de route, zoals je ook hierboven kunt zien op het kaartje. Dit word nog wel eens over het hoofd gezien door mensen.
Wij vonden Acaime echt te moeite waard. Je vind hier maar liefst 15 verschillende soorten kolibri’s. Entree is 5.000 COP, maar hier krijg je wel een gratis koffie of chocolademelk met kaas. Dit laatste is een lokaal drankje, die je eens geprobeerd moet hebben.

De 60 meter hoge palmbomen in Valle de Cocora

De 60 meter hoge palmbomen in Valle de Cocora

Algemene tips Valle de Cocora

  • Allereerst zorg voor goed schoeisel, bij voorkeur hike schoenen. Het kan namelijk behoorlijk glad en modderig zijn op delen van de weg. Dit is met name bij het deel langs de Quindío rivier.
  • Neem voldoende eten en drinken mee, wij hebben onderweg geen verkooppunten voor eten en drinken gezien, behalve bij Acaime. Maar hier is de keuze ook erg beperkt.
  • Sommige dagen is het erg fris in Valle de Cocora, dus neem een extra vestje of lange broek mee.
  • Ook al is het er vaak bewolkt, je kunt er makkelijk verbranden. Dus ook zonnebrand. 
Cocora Valley

Cocora Valley

Hulp nodig of weinig tijd? Kijk dan eens op de website van Local Hero Travel. Zij werken met lokale reisspecialisten, die samen met jou je reis op maat, kleinschalig en verantwoord regelen. Je maakt gebruik van hun lokale kennis en ondersteunt de lokale gemeenschap. Zo krijgt je reis echt een ‘local touch’ en zie jij de plekken die je zelf niet (snel) zou vinden.

Verblijf in Salento

Het fijnste is om een verblijf rondom het centrum van Salento uit te kiezen. ’s Avonds rijden er namelijk geen taxi’s of uber. Dus dit kan behoorlijk lastig zijn als je iets wilt gaan eten in het centrum. Boek je verblijf ook ruim van te voren. Salento is een populair plaatsje en het komt regelmatig voor dat vele accomodaties volgeboekt zijn.

De leukste verblijf adresjes van Salento vind je hieronder:

De Hilltop Salento heeft zelfs een zwembad, dit is voor Salento erg uniek. Dus heb je behoefte aan een zwembad om af te koelen na de Valle de Cocora hike. Boek deze accommodatie.

Bekijk ook:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *