Bus Medellin naar Salento in Colombia

De bus is een ideaal vervoersmiddel om door Colombia te reizen. De bussen in Colombia zijn erg goed geregel, luxe en vrij goedkoop. De afstanden tussen de verschillende plaatsen zijn vaak groot waardoor je de keuze hebt om te vliegen of met de bus te gaan. De bus pakken is ook zeker geen straf en bespaard je (veel) geld. Regelmatig is er gewoon WIFI in de bus en kun je films kijken. Maar voor nu hoe kom je nu het makkelijkste van Medellin naar Salento? Pak de bus van Medellin naar Salento! Benieuwd naar onze route door Colombia?

#1 Vervoer bus Medellin naar Salento

Alle bussen richting Armenia en Salento vertrekken vanaf Terminal del Sur in Medellin. Sinds kort is het mogelijk om direct een bus richting Salento te pakken. Er rijden minivans (Flota Occidental) 3x maal per dag richting Salento om 8, 11 en om 1 uur. Een andere optie is de grotere luxere lange afstandsbussen, deze rijden naar Armenia. Vanaf Armenia moet je vervolgens de lokale bus richting Salento pakken. Het scheelt ongeveer een uur om direct de minivan naar Salento te nemen.

De kosten van de minivan en de lange afstandsbussen liggen ongeveer gelijk +/- 45.000 COP. Met de lange afstandsbus ben je zo’n 6,5 uur onderweg tot Salento.

#2 Hoe koop ik tickets voor de bus Medellin naar Salento?

Er zijn verschillende manieren om bustickets te regelen. Dit kan ter plekke op het station zelf. Het is dan wel afwachten of er nog plek is op jou voorkeurs tijd. Het is ook mogelijk om via internet via busbud tickets te vergelijken en te boeken. Je kunt ook direct naar websites van de busmaatschappijen gaan, zoals Flora Occidental. Vanuit onze ervaring en andere ervaring willen de websites van de busmaatschappijen niet altijd even goed werken. Een andere optie is ook om de dag van te voren al een busticket te boeken bij Terminal del Sur zelf.

Tip: Zorg bij voorkeur voor plekken voorin de Minivans, hier heb je minder kans / last van wagenziek worden. In de grotere luxere touringsbussen staan de airco’s over het algemeen op standje vriesstand 😉 dus neem voldoende warme kleding mee in de bus.

#3 De duur van de rit: Bus Medellin naar Salento

In totaal duurt de rit van Medellin naar Salento met de minivan ongeveer 6,5 uur. Met de grotere luxere touringsbus is dit ongeveer 8 uur.

Zelf hebben wij de luxere touringsbus genomen richting Armenia en hebben vervolgens gevraagd aan de chauffeur om ons niet bij Armenia af te zetten, maar bij het kruispunt van de weg richting Salento. Hier komt de bus eerst langs voordat hij langs Armenia gaat, heel handig voor als je richting Salento wilt. Bij dit kruispunt is ook gewoon een busstation aanwezig. Dus hier kun je er ook prima uit, mits je buschauffeur mee wilt werken. Helaas werkte onze wifi niet in de luxere touringsbus. Voordeel is wel dat er een WC in de bus aanwezig is.

Onze vrienden hadden op dat moment de minivan genomen richting Salento. Terwijl zij wel WIFI aanwezig hadden en vervolgens ook eerder arriveerden. De dag erop kwamen er nog twee vrienden van ons aan in Salento en hadden ook de minivan genomen, deze waren allebei ook erg positief over de rit. Achteraf met deze informatie zouden wij de minivan gekozen hebben direct richting Salento. Voordeel ook is dat deze niet stopt in Pereira en de luxere touringsbussen wel. Enige nadeel is de minivan heeft geen toilet.

 

Verblijf in Medellin in El Poblado:

El Poblado, wordt ook wel de gringo wijk van Medellin genoemd. El Poblado is een veilige wijk waar veel leuke ho(s)tels, restaurants en uitgaansgelegenheden zijn. Wij raden daarom aan om in deze wijk te verblijven. Ook ‘s avonds kun je hier zonder problemen op straat lopen. Er zijn namelijk nog steeds wijken waar je beter niet kan komen. Boek op tijd, want deze populaire accomodaties zitten snel vol, vooral in het weekend.

Top verblijven in El Poblado:

Verblijf in Salento

Het fijnste is om een verblijf rondom het centrum van Salento uit te kiezen. ‘s Avonds rijden er namelijk geen taxi’s of uber. Dus dit kan behoorlijk lastig zijn als je iets wilt gaan eten in het centrum. Boek je verblijf ruim van te voren. Salento is een populair dorpje en het komt regelmatig voor dat vele accomodaties volgeboekt zijn.

De leukste verblijf adresjes van Salento vind je hieronder:
Coffee Tree Boutique Hostel
La Floresta Boutique Hostel
Hilltop Salento

De Hilltop Salento heeft zelfs een zwembad, dit is voor Salento erg uniek. Dus heb je behoefte aan een zwembad om af te koelen na de Valle de Cocora hike. Boek deze accommodatie.

2 Comments

  1. pascale braken Reageer

    Hallo Sandra. Ik lees met veel aandacht de informatie over Colombia. Er is 1 vraag die ik je echter graag wil stellen, wij willen graag met de minivan met 5 personen van Cali naar Salento, jij schrijft ook over vervoer per minivan. Ik heb via een tweetal taxibedrijven getracht dit te regelen maar dat lukt maar steeds niet. Heb jij een tip of informatie voor mij hoe ik dat geregeld kan krijgen? Het is voor 17 september.

    Groetjes Pascale.

  2. Sandra Post author Reageer

    Hoi Pascale!
    In ons artikel: Cali naar Salento, staat informatie over een taxibedrijf. Ook de contactgegevens heb ik hierbij vermeld. Vaak werkt wel het beste om in het Spaans te communiceren. Mogelijk dat dit een reden is waardoor je nog steeds geen reactie hebt gehad ? Daarnaast is dit vaak ook ter plekke mogelijk in hostels! Wij hebben ons vervoer ook ter plekke telkens pas geregeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *