De highlights van Valparaiso ontdekken!

Stap in een 100 jaar oude kabelbaan of leer de favoriete gerechten van de Chileense bevolking te maken. Geniet van geweldige streetart, dit alles kan in Valparaiso. Valparaiso is een kleurrijke havenstad en ligt op twee uur rijden van Santiago. Voor ons was Valparaiso een van de mooiste steden voor het oog. Dit vanwege de bijzondere architectuur op de heuvels en de verfbom aan kleuren. Ontdek de highlights van Valparaiso! Mocht je benieuwd zijn naar onze verdere route door Chili? Check: Reisroute door Chili

De Highlights van Valparaiso:

Bezoek de haven van Valparaiso

Toen het Panamakanaal er nog niet was, was Valparaiso een van de rijkste havenstad ter wereld. Het openen van het Panamakanaal heeft gezorgd voor een flinke economische crisis in Valparaiso. Daarnaast brak in 2014 een grote bosbrand uit, waardoor een groot deel van de stad werd verwoest. Het historische deel en de haven werd gelukkig wel bespaard. Op dit moment is de haven van Valparaiso de grootste van Chili, maar niet meer van Zuid-Amerika.

Highlights van Valparaiso: De haven

Highlights van Valparaiso: De haven

Verdwaal door de straatjes van Valparaiso

De streetart en graffiti bedekken een groot deel van de stad. Het is hartstikke leuk om hier rond te dwalen. Let wel op, doet dit niet ’s avonds en let goed op je spullen. Naast dat Valparaiso bekend staat om een hele mooi stad heeft het ook een criminele kant helaas.

Highlights van Valparaiso: De street-art

Highlights van Valparaiso: De street-art

Maak een ritje in een van de Funiculars

Maak een ritje in de Funiculars oftewel de liften van Valparaiso. De Concepcion is de oudste lift van de stad, uit 1883. Het is een ontzettend leuke ervaring en het scheelt je ontzettend veel traplopen. De Concepcion lift brengt je naar de wijk Cerro Concepcion. Dit is een van de mooiste wijken van Valparaiso, vanaf hier heb je ook een schitterend uitzicht over de stad.

Highlights van Valparaiso: Een van de vele funiculars, dit is niet de Concepcion

Highlights van Valparaiso: Een van de vele funiculars, dit is niet de Concepcion

Doe een kookcursus in Valparaiso

Leer de favoriete gerechten maken van de Chileense bevolking. In Valparaiso worden meerdere kookcursussen aangeboden. Bij Chilean Cuisine leer je o.a. hoe empanadas en pebre te maken.

Highlights Valparaiso: Leer empanada's maken

Highlights Valparaiso: Leer empanada’s maken

Doe een stadswandeling met Tours 4 Tips: Highlights Valparaiso

Een echte aanrader is om de stadswandeling: Highlight Valparaiso te doen. In 3 uur leer je heel veel over de stad en de achtergrond van Valpo. Iedere dag start de tour om 15:00 op Plaza Sotomayor. Je herkent de gidsen aan hun unieke kleding: Wally, de rood met wit gestreepte shirts.

Aanraders om te overnachten in Valparaiso:

De beste accommodaties om te overnachten in Valparaiso:

De veiligheid in Valparaiso

Overdag is het in het toeristische gedeelte veilig. Wel wordt aangeraden om niet teveel op eigen houtje omhoog in de straten te gaan. Dit vergroot namelijk de kans op berovingen. Voor de walking tour wouden wij zelf het andere gedeelte van de stad verkennen, maar op en gegeven moment werden we gewaarschuwd door een local dat het niet veilig zou zijn. Wees er van bewust dat de kans hier vele malen groter is op berovingen. Overdag wordt aangeraden niet verder dan Alemania heuvelopwaarts te gaan.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *