Colca Canyon Trekking 3D/2N

Een bezoek aan de Colca Canyon was een van onze hoogtepunten door Peru. De Colca Canyon wordt ook wel de Grand Canyon, van Peru genoemd. De Colca Canyon in Peru is maar liefst twee keer zo diep als de Grand Canyon in Amerika. Er zijn verschillende opties om de Colca Canyon te bezoeken, middels een tour of zelfstandig. Daarnaast kun je er een of meerdere dagen verblijven. Hieronder alle informatie voor jou bezoek aan de Colca Canyon. Zelf hebben wij 3 dagen en 2 nachten zelfstandig de Colca Canyon trekking gedaan. Tijdens onze Route Peru in 4-5 weken bezochten wij de Colca Canyon. 

Onze Route door de Colca Canyon

Als eerste namen we om 9:30 de lokale bus op Terminal Terrestre in Arequipa ( 17 sol ) naar Cabanaconde. In totaal duurde deze busrit ongeveer 6 uur. Vervolgens hebben we de nacht doorgebracht in Pachamama in Cabanaconde. Hier hebben we hiking sticks gehuurd en de laatste spullen gekocht voor de hike. We kozen ervoor om de route Llahuar – Sangalle – Cabanaconde te gaan lopen, voordeel van deze route is dat deze niet zo toeristisch is. Ook kun je tijdens je eerste overnachting genieten van heerlijke hotsprings en de tweede nacht van het zwembad. In totaal verbleven we dus 3 dagen en 2 nachten in de Colca Canyon.

Dag 1: Cabanaconde – Achachiwa – Pacila Bridge – Geyser – Llahuar

Om de Colca Canyon binnen te komen moet je eerst een toeristenkaart kopen ( 70 Sol ).
In totaal is de eerste dag 10.5 km lopen, waarvan het grootste gedeelte dus afdalen is om in de Colca Canyon te komen. Het is een erg mooie route, waarbij je vooral veel in de zon loopt. Ook zijn er veel condors ’s ochtends vroeg op deze route te zien. In totaal zul je er ongeveer 4-5 uur over doen om bij Llahuar te komen.

Verblijf in Llahuar Lodge

Onze eerste nacht verbleven we in Llahuar Lodge. Hier kun je de hele middag lekker bijkomen in de heerlijke hotsprings. Ook kun je hier avond eten voor 10 sol, geen geld. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om hier weer nieuwe snacks en drinken in te slaan. Llahuar Lodge kun je gewoon al van te voren boeken, zodat je verzekerd bent van een mooie accommodatie.

Colca Canyon: Llahuar lodge met hotsprings

Colca Canyon: Llahuar lodge met hotsprings

Dag 2: Llahuar – Paclla Village – Belen Village – Mirador of Apacheta – Sangalle

De tweede dag staat er al meer klimmen op het programma. De route duurt weer zo een 3,5 tot 5 uur en is in totaal 10 km. Je klimt in totaal 800 meter omhoog en 600 meter weer omlaag. Dit is de mooiste dag van de trekking. Vooral vanaf Mirador Apacheta heb je een schitterend uitzicht over de vallei.

Colca Canyon: Dag 2

Colca Canyon: Dag 2

Verblijf nacht 2

Tijdens onze tweede nacht verbleven we in Sangalle bij Oasis Paraiso Ecolodge. Ook hier kun je weer heerlijk bijkomen in het zwembad.

Colca Canyon overnachting in SangalleColca Canyon overnachting in Sangalle

Dag 3: Sangalle – Cabanaconde

Dit is de zwaarste dag.  Zorg ervoor dat je vroeg vertrekt, als de zon doorkomt is het echt heel warm. Wij vertrokken om 5:30 naar boven en waren kwart voor 8 boven. In totaal maak je 1300 hoogtemeters deze dag, erg veel dus. Gemiddelde tijd van 3,5 uur staat hiervoor. Hou er ook rekening mee dat de eerste bussen naar Arequipa om 9:15-9:30 vertrekken. De volgende bussen vertrekken pas weer om 11:30 en 14:00 naar Arequipa.

De laatste dag heb je ook de optie om een ezel naar boven te nemen. De ezels vertrekken om 5:30, daarna is het te warm voor de ezels. Kosten zijn 60 sol.

Colca Canyon Trekking: Check!

Colca Canyon Trekking: Check!

Aanbevelingen Colca Canyon Trekking:

 • Start vroeg de trekking
 • Gebruik hiking sticks
 • Neem genoeg zonnebrand mee 50+
 • Goede trekking schoenen
 • Neem voldoende cash mee, er is geen ATM in de Colca Canyon of Cabanaconde
 • Zonnebril
 • Snacks
 • Een pet
 • Telefoon
 • Trekking map ( kan je krijgen bij Pachamama, als je overnacht is het gratis anders 10 sol )
 • ’s Nachts koelt het af in de Canyon, een vest of jas is voldoende
 • Voldoende water (2 x 1 L per dag p.p voor onderweg )
 • Zwemkleding
 • Slippers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *