Raften in Arequipa op de Rio Chili

Super leuk om te doen in Arequipa is raften op de rivier Rio Chili. Net buiten Arequipa, op 20 minuten rijden loopt de rivier Rio Chili. De Rio Chili ligt tussen de Misti en de Chachani vulkaan in. Hierdoor heb je tijdens het raften een fantastisch uitzicht. De omgeving waar je doorheen komt is schitterend. Raften in Arequipa is echt een aanrader om te doen! Wij waren nog nooit eerder wezen raften in zo een mooie omgeving. Tijdens onze Route Peru in 4-5 weken bezochten wij Arequipa. 

Tourorganisatie: Kanawa Rafting

We boekten onze tour met Kanawa Rafting en hebben hier geen spijt van gehad. Voor 90 sol krijg je heel veel plezier op het water. De gidsen waren erg ervaren en bekwaam. We kregen goede instructies tijdens het raften en daarbij sprak de gids goed Engels.

Raften in Arequipa

Raften in Arequipa

Beste tijd voor raften in Arequipa op de Rio Chili

De beste tijd om een rafting tour te doen is tussen April en November. Tijdens de regenperiode ( December – Maart ) is de rivier gesloten, omdat het water dan gevaarlijk hoog kan staan. Het water is gedurende het gehele jaar dezelfde temperatuur, rond de 10 graden.

Duur van de tour

De tour duurt in totaal 3 uur. Als eerst werden we opgepikt en naar het startpunt van de Rio Chili gebracht. Tussendoor stop je om je outfit te passen. Bestaande uit waterschoenen, wetsuit en een helm. Vervolgens ben je ongeveer 1 uur tot 1,5 uur aan het raften. Het avontuur is zo ongeveer 6 kilometer lang. De starttijden van de tour zijn 8:00, 11:00 en om 14:00.

Overnachten in Arequipa

Een heel fijn hostel in Arequipa is het Mango Hostel. Het ligt een blok van Plaza des Armas, dus midden in het centrum. Daarnaast heeft het het beste ontbijt dat wij in Peru gehad hebben. Ook is het Mango Hostel goedkoop, ideaal voor backpackers dus!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *