De Hotspots van Arequipa

Arequipa is een prachtige stad vol koloniale invloeden. Het mooiste van Arequipa is het historische centrum: schitterende kerken, gezellige straatjes en mooie pleinen om door te wandelen. Daarnaast heeft Arequipa nog veel meer te bieden. Wil je weten waar je lekker kunt eten of fijn overnachten? Welke leuke dingen er zoal in Arequipa te doen zijn? Lees hier onze hotspots van Arequipa. Tijdens onze Route Peru in 4-5 weken bezochten wij Arequipa. 

Hotspots van Arequipa:

Streun over de Mercado San Camilo

De Mercado San Camilo  is een ontzettend leuke lokale markt. Ze verkopen hier echt van alles. Perfect om hier een heerlijke locale lunch te scoren met een smoothie.

Hotspots van Arequipa: Mercado San Camilo

Hotspots van Arequipa: Mercado San Camilo

Ga Raften in Arequipa op de Rio Chili

Ben je op zoek naar iets meer avontuur tijdens je stadstrip door Arequipa? Ga dan raften in Arequipa op de Rio Chili. De Rio Chili ligt tussen de Misti en de Chachani vulkaan in. Hierdoor heb je tijdens het raften een fantastisch uitzicht. De omgeving waar je doorheen komt is schitterend. Raften in Arequipa is echt een aanrader om te doen! Wij waren nog nooit eerder wezen raften in zo een mooie omgeving.

Raften in Arequipa

Raften in Arequipa

Ga chillen in het park van Plaza de Armas

Plaza de Armas is het centrale plein van Arequipa. Plaza de Armas heeft een schitterende ligging in de stad met de vulkanen op de achtergrond. Je kunt hier heerlijk een middagje chillen in het park.

Hotspots van Arequipa: Plaza de Armas

Hotspots van Arequipa: Plaza de Armas

Bezoek Viewpoint Yanahuara

Vanuit hier heb je een schitterend uitzicht over de stad en de drie vulkanen: Misti vulkaan (5882m), Chachani vulkaan (6075m) en de Pichu Pichu vulkaan (5669m). Het is ook mogelijk deze vulkanen te beklimmen.

Hotspots van Arequipa: Viewpoint Yanahuara

Hotspots van Arequipa: Viewpoint Yanahuara

Eet heerlijke eigengemaakte pasta bij Pasta Canteen

Het is een klein schattig restaurantje waar men zelf pasta maakt. De pasta is echt heerlijk, je hebt de keuze uit Spaghetti, Tagliatelle en Papardelle. Daarnaast kun je kiezen uit drie verschillende sauzen: Bechamel, pesto of tomaten. Met hierbij verschillende soorten toppings, zoals blauwe kaas, bacon, paprika, spinazie en champignons etc. Voor maar 16 sol heb je hier al een heerlijke salade met brood en een eigengemaakte pasta.

Hotspots van Arequipa: Eigengemaakte pasta bij Pasta Canteen

Hotspots van Arequipa: Eigengemaakte pasta bij Pasta Canteen

Vegan Sushi eten bij El Buda Profano

Onze verwachtingen waren niet al te hoog, sushi zonder vis? Nee dat kan toch geen lekkere sushi zijn. Na het lezen van ontzettend goede recensies op tripadvisor gingen we dan toch maar op onderzoek uit.  En ja hoor, de sushi was echt heerlijk en ook nog eens ontzettend goedkoop.

Hotspots van Arequipa: Vegan Sushi bij El Buda Profano

Hotspots van Arequipa: Vegan Sushi bij El Buda Profano

Overnacht bij Mango Hostel in Arequipa

Een super fijn hostel vonden wij Mango Hostel in Arequipa. Het Mango Hostel ligt bijna direct aan Plaza de Armas, dus alles is op loopafstand. Ook bied het gratis service om spullen op te slaan voor de Colca Canyon. Pluspunt is de snelle WIFI in dit hostel.

De uitvalsbasis voor de Colca Canyon Trekking

Een bezoek aan de Colca Canyon was een van onze hoogtepunten door Peru. Vanuit Arequipa is de Colca Canyon goed bereikbaar middels een tour of zelfstandig. Wij kozen ervoor om zelfstandig de Colca Canyon te bezichtigen. Benieuwd hoe we dit gedaan hebben lees dan verder ons artikel: Colca Canyon Trekking

Hotspots van Arequipa: Colca Canyon

Hotspots van Arequipa: Colca Canyon

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *