Rainbow Mountain & The Red Valley

Een echte aanrader is het beklimmen van de Rainbow Mountain & The Red Valley. Op 3,5 uur rijden van Cuzco, diep in de Andes, vind je bergen in de kleuren van de regenboog: de Rainbow Mountain. Het uitzicht vanaf de top is geweldig. De Rainbow Mountain kennen ze in Peru als Vinicunca. De naam komt uit het Quechua, de taal van het Inca- rijk en betekent de zeven kleuren berg. Vergeet niet om erna ook The Red Valley te bezichtigen. We bezochten de Rainbow Mountain & The Red Valley tijdens onze Route Peru in 4-5 weken.

Het beste zien van de Rainbow Mountain & The Red Valley

Wij boekten een prive tour met Rainbow Mountain Expeditions en kunnen dit iedereen aan raden. Het kost iets meer, maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen. Het voordeel hiervan is dat je een van de eerste bent bij de Rainbow Mountain. Rainbow mountain Expeditions vertrekt namelijk eerder als alle andere organisaties. Ook hoef je niet te wachten op andere en kun je je eigen tempo lopen. Na het bezoek van de Rainbow Mountain, bezoek je ook nog de Red Valley. Deze wordt vaak overgeslagen, wat hartstikke zonde is. Op onze terug weg kwamen we ontzettend veel toeristen tegen. Wanneer we van afstand naar de berg keken, stond deze vol mensen massa. Het had flink gesneeuwd de avond ervoor, dit kun je ook zien op onze foto’s .

Rainbow Mountain

Rainbow Mountain

Beklim de Rainbow Mountain

De Rainbow Mountain ligt op een hoogte van 5.100 meter. Het is een erg zware klim als je niet gewend bent aan de hoogte. Zorg daarom dat je eerst geacclimatiseerd bent in Cuzco. Heb je toch teveel last van de hoogte of ben je geen loper. Dan is er altijd nog de mogelijkheid om een paard te huren. De kosten hiervoor zijn 80 sol. Het laatste stukje moet je nog wel zelf klimmen, maar dit is niet ver meer.

Rainbow Mountain

Verloop van de Dag: Rainbow Mountain & The Red Valley

Om 3:30 werden we opgepikt bij ons hotel in Cuzco. Vervolgens was het ongeveer 2 uur rijden naar onze eerste stopplek voor het ontbijt. Na het ontbijt reden we nog een uur verder naar het startpunt van de Rainbow Mountain wandeling. In totaal hebben we 1,5 uur er over gedaan om bij de top van het uitzichtpunt te komen van de Rainbow Mountain. Vervolgens was het ongeveer nog een half uur lopen richting The Red Valley. Daarna was het ongeveer nog 45 minuten terug naar het startpunt van de Rainbow Mountain wandeling, waar het minibusje al weer op ons stond te wachten. Alles verliep vlot en dit maakte het tot een geweldige ervaring. Op de terugweg stopte we weer waar we eerder gestopt waren voor het ontbijt. Nu was het tijd voor een heerlijke lunch. Na de lunch keerde we terug naar ons hotel in Cuzco.

Uitzicht over The Red Valley

Uitzicht over The Red Valley

Paklijst: 

 • Vest
 • Jas
 • Lange hiking broek
 • Zonnebrand creme
 • 1,5 L water
 • Muts
 • Handschoenen
 • Walking sticks
 • Snacks
 • Zonnebril
 • Hiking schoenen
 • Coca bladeren
 • Entree geld: 10 sol voor de Rainbow Mountain en 10 sol voor The Red Valley

Tip: Kleed jezelf in laagjes, vooral ’s ochtends kan het weer erg koud zijn. Ook kan het weer in een keer omslaan in de bergen. 

Hike Rainbow Mountain & The Red Valley

Hike Rainbow Mountain & The Red Valley

Meer doen rond Cuzco ?

Overnachten in Cuzco:

Zelf verbleven wij in El Tuco Hotel, het ligt 5 minuten lopen van het centrum af. Maar het is een hele fijne, goedkope en schone accommodatie. Ook fijn om veilig en gratis je spullen op te slaan als je op trekking gaat. Heb je iets meer te besteden, kijk dan hieronder naar de meest fantastische accommodaties van Cuzco.

Antigua Casona San Blas
La Morada Suites 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *