Sandski in Peru, een unieke ervaring!

Skien beperkt zich allang niet meer tot de winter en de sneeuw, maar is op veel plekken al mogelijk in je korte broek en shirt. Sandski in Peru is aan het groeien en nog lang niet op het niveau van een wintersport gebied maar het is leuk om je hier een paar uurtjes mee te vermaken! Sandski mag dan ook niet ontbreken tijdens je reis door Peru

Sandski in Peru

Je kunt op verschillende plekken sandski in Peru doen, maar in Huacachina is het na wat research het makkelijkste. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het enorm toeristisch is en er enorm veel buggy’s in Huacachina zijn om je te transporteren. Je hebt namelijk geen skiliften zoals je ziet in de wintersport gebieden. Dit betekent dat je zelf moet lopen of jezelf met een buggy moet laten transporteren. Lopen is leuk… voor 1 keer!

"<yoastmark

Sandski vs skien in de sneeuw

Het was voor mij de eerste keer dat ik geskied heb in het zand. Qua techniek zit er weinig verschil tussen skien in de sneeuw en in het zand. Het grote verschil is echter dat sneeuw veel sneller is dan zand. Dit betekent dat het maken van snelheid veel moeilijker is. Voor het maken van bochten is dus ook meer techniek en kracht vereist. Op meer snelheid te maken heb je steile afdalingen nodig en dus ook hogere duinen.

"<yoastmark

Tips sandski in Peru

  • Neem veel wax mee. Geen wax voor sneeuw maar speciaal voor zand! Dit kun je in Huacachina overal vinden.
  • Huur je materiaal lekker Huacachina. Voor zover ik heb kunnen achterhalen is er maar 1 plek waar je je spullen kunt huren. Je kunt je spullen huren bij International Sandsow School in het gebouw van het Deserts Hotel.
  • Iedere keer dat je gaat afdalen moet je de ski’s uitgebreid waxen. Voordat je afdaalt even met je ski’s goed in het zand glijden en afdalen maar!
  • Aangezien het moeilijker is op snelheid te maken kies een steile duin en leun ver achterover zodat de voorkant van de ski’s omhoog komen, hierdoor zul je meer snelheid maken!
  • Vraag de buggy’s in Huacachina om je naar de hoogste duinen te brengen.
  • Check even of je wel verzekerd bent 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *