Reisroute Bolivia in 3 weken!

Bolivia heeft enorme hoge bergen, avontuur genoeg voor de hikers en klimmers onder ons. Denk hierbij aan het beklimmen van de Huayna Potosi of het fietsen van de Death Road. Dit is niet het enige wat dit land te bieden heeft, daarnaast heeft het de schitterende zoutvlaktes, de amazone en de mooie koloniale steden. Voor ieder wat wils in Bolivia. Het land is daarnaast ook nog een super goedkoop, ideaal voor backpackers! Hieronder onze reisroute Bolivia in 3 weken! 

Voorbereidingen Reisroute Bolivia in 3 weken:

  • Zorg dat je de juiste inentingen hebt. Gele koortsDTP en Hepatitis A zijn aanbevolen. Gele koorts is alleen aanbevolen als je het Amazonegebied in gaat. Voor La Paz of Sucre hoef je geen gele koorts vaccinatie te halen.
  • In sommige gebieden in Bolivia komt Malaria voor, zorg voor een noodpakket malariapillen
  • Schaf een wereldstekker aan, Bolivia heeft dezelfde aansluitingen als de verenigde staten.
  • Een boekje Spaans

Reisroute Bolivia:

Voor vele van jullie zal La Paz het beginpunt zijn voor een rondreis door Bolivia. Voor ons was dit Copacabana, gelegen aan het Titicacameer.Het Titicacameer is het hoogst gelegen bevaarbare meer. Het meer ligt tussen Bolivia en Peru in. Je kunt het Titicacameer dan ook van beide kanten bezoeken. We bezochten het Titicacameer ook vanaf Peruaanse zijde vanaf het plaatsje Puno. Na onze reis door Peru staken we de grens over middels de bus van Puno naar Copacabana. Deze grensovergang verliep super, binnen 5 minuten waren we de grens over gestoken met stempels. Hieronder onze reisroute Boliva.

1. Copacabana

Vanaf Copacabana namen we de bus naar La Paz. Je kunt deze busrit ter plekke prima regelen, er gaan veel bussen richting La Paz. Als je vanaf La Paz komt, boek je een busrit naar Copacabana vanaf de Terminal. De busrit duurt ruim 4 uur. Een of twee nachtjes is voldoende in Copacabana.

Tip: Reken op een hele dag als je Isla del Sol wilt bezoeken. Wij hadden ons hier flink in vergist en dachten dit wel even in de ochtend te doen, voordat we de bus verder namen naar La Paz, niet dus! 

2. La Paz

La Paz is de uitvalsbasis en het middelpunt voor je reisroute Bolivia. We raden aan om zeker 3 dagen in La Paz te blijven. De stad is erg modern voor Boliviaanse begrippen en ligt in een schitterende omgeving tussen de bergen. Het is een van de snelst groeiende steden ter wereld. Benieuwd wat voor leuks er allemaal te doen is in en rondom La Paz? Lees ons artikel 5x Doen in La Paz.

Aanraders om te verblijven in La Paz:
Overnachten in La Paz is relatief duur in vergelijking met andere plaatsen in Bolivia. Hou je van feesten en gezelligheid dan is Loki Hostel perfect voor jou. Hou je van meer rust, maar wil je toch op een centrale locatie zitten: Hostal Iskanwaya. La Paz is ontzettend groot dus zorg dat jou ho(s)tel op een centrale plek ligt van de stad!

Reisroute Bolivia: La Paz

Reisroute Bolivia: La Paz

3. Rurrenabaque: Bezoek aan de Amazone in Bolivia

Na ons bezoek aan La Paz, was het tijd voor de Amazone! Hiervoor is het plaatsje Rurrenabaque de uitvalbasis voor een bezoek aan de Amazone. Het ligt 420 km van La Paz vandaan. Rurrenabaque is een klein levendig stadje en heeft een schitterende ligging midden in de jungle. Als je van La Paz af komt zul je merken dat het klimaat 360° omgedraaid is. Van besneeuwde bergtoppen naar de vooral warme en vochtige jungle. Duur verblijf hangt af van hoe lang je in de jungle wilt verblijven.

Er zijn verschillende manieren om in Rurrenabaque te komen. Alle informatie vind je hier in ons artikel: Rurrenabaque: Het startpunt voor de Amazone BoliviaMocht je benieuwd zijn geworden naar onze ervaringen in de Amazone: Reizen naar de Amazone Bolivia .

Aanraders om te overnachten in Rurrenabaque:
Hostal El Lobo
Los Tucanes de Rurre

Los Tucanes de Rurre, is een budget optie, maar wel een hele fijne plek midden in het centrum. Hostal El Lobo is meer luxe met een lekker zwembad.

Reisroute Bolivia: Rurrenabaque

Reisroute Bolivia: Rurrenabaque

4. Sucre:

Sucre is de hoofdstad van Bolivia en wordt ook wel de witte stad genoemd. Wanneer je door de stad loopt ben je omringd door mooie witte koloniale gebouwen. Overal waar je kijkt zie je indrukwekkende gebouwen van vroeger. Tegenwoordig is Sucre vooral een studentenstad, er studeren veel Europeanen in Sucre om Spaans te leren. Naast het wandelen in de binnenstad zijn er nog een aantal dingen die je niet mag missen in Sucre, zoals het proeven van heerlijke chocolade en het bezoeken van de centrale markt. Voor meer informatie lees ons artikel: Tips Sucre. We raden aan om hier 2 a 3 dagen te verblijven.

Aanrader om te overnachten in Sucre:
Een heel fijn verblijf waar wij zijn verbleven was Casa de Huespedes Isabella. Lekker ontbijt iedere ochtend en het hostel ligt op een fijne centrale plek in de stad. Een aanrader als je een betaalbare accommodatie zoekt.

Reisroute Bolivia: Sucre

Reisroute Bolivia: Sucre

5. Potosi:

Potosi is leuk om een nachtje te verblijven, voor met name een bezoek aan de mijnen in Potosi. Daarnaast ligt het handig op de route naar Salar de Uyuni. Het bezoeken van de mijnen in Potosi is een van de indrukwekkendste dingen die we gedaan hebben tijdens onze reis door Zuid Amerika. Bij een tour door de zilvermijnen leer je eerst van alles over de geschiedenis van de mijnen en over het winnen van verschillende mineralen waaronder het zilver in de mijnen. Je gaat zelf de mijnen in en ziet hier de bizarre omstandigheden waarin deze mijnwerkers werken. Een dag in Potosi is voldoende.

Aanrader om te overnachten in Potosi:
Er zijn niet zoveel goede accommodaties in Potosi, de beste is Hostal Santa Monica.

Reisroute Bolivia: Mijnen in Potosi

Reisroute Bolivia: Mijnen in Potosi

6. Uyuni

Uyuni is de uitvalsbasis voor tours naar de zoutvlaktes in Bolivia ( Salar de Uyuni ). Ondanks dat de stad Uyuni zelf niks voorstelt is het helemaal ingericht als startpunt voor de Salar de Uyuni. Voor ons was het bezoek aan Salar de Uyuni het hoogtepunt van onze reis door Bolivia! Lees ons artikel voor alle tips over de zoutvlaktes van Bolivia: Hoe kom je er, beste reistijd, welke touroperator en meer.

Wij raden aan om toch een nachtje in Uyuni te blijven als je genoeg tijd hebt, zodat je uitgeslapen de tour start. Ondanks dat je veelal in de auto zit, doe je zoveel nieuwe en mooie indrukken op. Dit vraagt de nodige energie.

Aanrader om te overnachten in Uyuni:
Een fijn en goedkoop verblijf is: Hostal Quinua Dorada

Reisroute Bolivia: Salar de Uyuni

Reisroute Bolivia: Salar de Uyuni

 

One Ping

  1. Pingback: Mijn reisroute in Peru en Bolivia | Op reis met Co

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *