5x Eten in Lima: De culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika

Lima is de hoofdstad en tevens ook de grootste stad van Peru. Lima is de toegangspoort tot het veelzijdige Peru, een hele moderne stad met bijzondere bezienswaardigheden. Peru kent een van de meest gevarieerde keukens ter wereld. Lima heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika. Maak in Lima kennis met het geweldige eten en de bijzondere bezienswaardigheden. Hieronder 5x heerlijk eten in Lima. Tijdens onze Route Peru in 4-5 weken bezochten wij Lima.  

5x Eten in Lima

Inca’s, Spanjaarden, Fransen, Italianen en Japanners: allerlei groepen vestigden zich de afgelopen eeuwen in Peru en namen daarbij hun eetgewoontes mee. De verse ingrediënten zijn direct afkomstig van de kust, de bergen of uit het Amazonegebied. De Peruaanse keuken is de laatste jaren tot een hoog niveau getild.

Beste Restaurants ter Wereld

Wist je dat drie restaurants uit Lima zich bevinden op de top 50 lijst van beste restaurants ter wereld. Nummer 4 wordt ingenomen door Central. Dit restaurant is ook wel bekend van de serie Chef’s table. Daarnaast word nummer 5 ingenomen door Maido, dit is een Japans restaurant. Voor beide restaurants moet je echt ver van te voren reserveren. Helaas kwamen wij in Lima pas erachter dat Lima zoveel te bieden heeft in culinair opzicht en hadden wij nog nooit van deze restaurants gehoord. Hadden we dit eerder geweten hadden we zeker een poging gewaagd voor het reserveren voor een plekje. De prijs valt relatief gezien mee, voor 125 euro heb je een 16-gangen diner van de beste chef ter wereld. Daarnaast betaal je 50 euro extra voor een bijpassend wijngerecht. Geen geld als je dit vergelijkt met de prijs die je betaalt in Nederland. De Librije in Zwolle is het bekendste restaurant in Nederland, deze valt net buiten de top 50 restaurants van de wereld. Hier betaal je maar liefst 202 euro voor 7 gerechten. Met een wijnarrangement erbij van 92,50.

Eten in Lima: The World's 50 best's restaurants 2018

Eten in Lima: The World’s 50 best’s restaurants 2018

5x Eten in Lima

Holandes

Om te beginnen, geen culinair hoogstandje. Maar wel lekker als je al een aantal maanden geen Hollandse frietjes meer op hebt. De friet met satesaus is een echte aanrader. We hebben hier ook frikandellen gegeten, maar vonden deze niet zo lekker. Ook leuk, ze hebben een automatique waar je Hollandse snacks uit kunt trekken. Het restaurant is nog niet te vinden via google maps, waarschijnlijk omdat het restaurant nog niet zo lang bestaat. Het ligt vlakbij het Kennedy Park in de wijk Miraflores. In de straat: Avenida Jose Larco.

Eten in Lima: Friet en frikandellen

Eten in Lima: Friet en frikandellen

Edo Sushi

Ben je een sushi liefhebber, dan mag je Edo Sushi echt NIET overslaan. Voor ons was het de lekkerste sushi die we ooit gegeten hebben. Ze hebben erg bijzondere combinaties en de sushi’s hebben een smaakexplosie. Je kunt niet op voorhand reserveren bij Edo Sushi. Zorg dat je net voor openingstijd (19:00) er bent dan komt het wel goed. Kom je later, grote kans dat je in de grote rij mag aansluiten.

Eten in Lima: Edo Sushi

Eten in Lima: Edo Sushi

La Lucha Sangucheria Criolla

Hier vind je echt heerlijke sandwiches. De LOMO FINO is echt een aanrader. Dit is een sandwich met varkensvlees, gekarameliseerde uien, tomaat, kaas en sla. Daarnaast zullen ze vast nog veel meer heerlijke sandwiches hebben, maar wij hadden helaas niet de tijd om deze allemaal te proeven.

Eten in Lima: La Lucha Sanguchería Criolla

Eten in Lima: La Lucha Sanguchería Criolla

Verblijven in Lima

De leukste wijk om te verblijven is in Miraflores. De wijk Miraflores ligt ook direct naast de zee. In deze wijk vind je ook bijna alle culinaire hotspots van Lima.

Aanraders voor verblijf in Miraflores:

Lima White House

Atahualpa Hospedaje

Wil je voor super de luxe gaan:

Belmond Miraflores Park

Meer tips Peru:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *