4x Lekker eten in Cuzco

Cuzco, de meest toeristische stad van Peru. Cuzco is de uitvalsbasis van Machu Picchu, een van de zeven wereldwonderen.  Peru kent een van de meest gevarieerde keukens ter wereld. Naast het heerlijke eten, is Cuzco een hele mooie stad. Cuzco ligt op 3360 meter hoogte. Je zult hier hoogstwaarschijnlijk meerdere dagen verblijven. Benieuwd naar waar je heerlijk kunt eten in Cusco ? Maak in Cuzco kennis met het heerlijke eten en leer meer over de Peruviaanse cultuur. Hieronder 4x heerlijk eten in Cuzco. We verbleven ongeveer 14 dagen in Cuzco tijdens onze Route Peru in 4-5 weken.

4x Eten in Cuzco

Inca’s, Spanjaarden, Fransen, Italianen en Japanners: allerlei groepen vestigden zich de afgelopen eeuwen in Peru en namen daarbij hun eetgewoontes mee. De verse ingrediënten zijn direct afkomstig van de kust, de bergen of uit het Amazonegebied. De Peruaanse keuken is de laatste jaren tot een hoog niveau getild. Bekijk hier 4x heerlijk eten in Cuzco.

1. Uchu Peruvian Steakhouse

We kunnen gerust zeggen dat Uchu, een Peruaans Steakhouse, onze favoriet in Cuzco is. Een echte aanrader om hier voor het eerst kennis mee te maken is alpaca vlees. Alpaca vlees is in meerdere restaurants te verkrijgen, maar zorg wel dat je uitkijkt waar je deze probeert. Er zit veel verschil in vlees kwaliteit. In Uchu Peruvian Steakhouse kun je echt geweldig vlees krijgen. We zijn hier wel 2x terug geweest voor het heerlijke vlees. Onze tip! Eet alpaca een beetje rauw (of medium). 

Wat je ook echt moet proberen zijn de bruschettas. Dit gerecht heeft zijn oorsprong in Italië en is dus een van de invloeden in de Peruaanse keuken.  Ze hebben drie varianten maar onze voorkeur heeft de variant met gerookte bacon en met garnalen.

Bruschettas: Aguayanto & Smoked Bacon

Bruschettas: Aguayanto & Smoked Bacon

2. La Feria

La Feria is een traditioneel Peruaans restaurant gelegen aan het centrale Plaza des Armas. Hier kun je heerlijk lunchen en/of dineren met een prachtig uitzicht op Plaza des Armas. Wil je dus echt bijzondere, lokale, gerechten proeven dan moet je hier gaan eten! Onze aanrader is de Stuffed Rocoto Pepper Soufflé, wauw wat was dit lekker! De structuur heeft wat weg van lasagne, maar de smaak is echt compleet anders en nieuw voor ons als Europeanen. Dit komt omdat er veel ingrediënten worden gebruikt die voor (nog) ons onbekend zijn. Proef hier ook de Picarones als dessert.

Eten in Cuzco: Stuffed Rocoto Pepper Soufflé

Eten in Cuzco: Stuffed Rocoto Pepper Soufflé

3. Marcelo Batata

Marcelo Batata heeft een geweldig (misschien wel het mooiste) dakterras in Cuzco. Dit restaurant voelt wat strakker en moderner aan dan de andere twee restaurants en je kunt hier heerlijke drankjes proberen! Ook leuk om te doen hier, is een Cooking Class. De Pisco Sour’s hier zijn een echte aanrader.

"<yoastmark

4. Supayshi Experience

Het verhaal achter deze keuken is bijzonder. Bij Supayshi Experience, zoals de naam al doet vermoeden, ga je een reis maken door de fusion keuken van Japan en Peru.  Kies je voor het “Experience menu” dan ga je meerdere gerechten proeven welke ieder representatief zijn voor een gebeurtenis uit de Inca geschiedenis, erg bijzonder. Bij ieder gerecht krijg je dan ook een stukje achtergrond te horen.

Sushi met alpaca vlees bij Supayshi Experience in Cuzco

Sushi met alpaca vlees bij Supayshi Experience in Cuzco

Overnachten in Cuzco:

Zelf verbleven wij in El Tuco Hotel, het ligt 5 minuten lopen van het centrum af. Maar het is een hele fijne, goedkope en schone accommodatie. Ook fijn om veilig en gratis je spullen op te slaan als je op trekking gaat. Heb je iets meer te besteden, kijk dan hieronder naar de meest fantastische accommodaties van Cuzco.

Antigua Casona San Blas
La Morada Suites 

Meer lekker eten in Peru:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *