48 uur in Lima: Reisgids met tips Lima

Lima is de hoofdstad en tevens ook de grootste stad van Peru. Lima is de toegangspoort tot het veelzijdige Peru, een hele moderne stad met bijzondere bezienswaardigheden. Peru kent een van de meest gevarieerde keukens ter wereld. De hoogtepunten van Lima zijn in een of twee dagen te bezoeken. Maak in Lima kennis met de leukste bezienswaardigheden en het lekkere eten in Lima. Heb je niet zo lang de tijd, maar wil je toch de leukste dingen doen. Bekijk hier onze tips Lima. Tijdens onze Route Peru in 4-5 weken bezochten wij Lima.  

Tips Lima:

The Magic Water Circuit in Lima

Voor een kleine toegangsprijs van 4 sol kun je hier een schitterende fonteinen show bewonderen. Echt een aanrader. Tip: Ga hier ’s avonds naar toe.

Tips Lima: Magic Water Circuit

Tips Lima: Magic Water Circuit

Bezoek het Historische Centrum van Lima

Lima heeft een prachtig historisch centrum. Dit is de trekpleister van Lima. Het is leuk om hier een wandeling door te maken. Wij deden een Free Walking Tour, maar raden deze niet aan! Het was meer een running tour.

Tips Lima: Bezoek het historische centrum

Tips Lima: Bezoek het historische centrum

Shoppen bij Larcomar

Dit winkelcentrum ligt op een unieke locatie. Larcomar is gebouwd op een klif met uitzicht op de grote Oceaan. Je vind hier vooral bekende merk winkels. Ook heeft het winkelcentrum veel eetgelegenheden.

Tips Lima: Uitzicht vanaf Larcomar

Tips Lima: Uitzicht vanaf Larcomar

Verblijf in de wijk Miraflores

De leukste wijk om te verblijven is in Miraflores. De wijk Miraflores ligt ook direct naast de zee. In deze wijk vind je ook bijna alle culinaire hotspots van Lima.

Aanraders voor verblijf in Miraflores:
Lima White House
Atahualpa Hospedaje

Wil je voor super de luxe gaan:
Belmond Miraflores Park

Eten in Lima

Lima heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika. Lima heeft drie restaurants die zich bevinden op de top 50 lijst van beste restaurants ter wereld. Benieuwd waar je lekker kunt eten in Lima? Bekijk ons artikel: 5x eten in Lima 

Eten in Lima: The World's 50 best's restaurants 2018

Eten in Lima: The World’s 50 best’s restaurants 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *